Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El conseller Antoni Castells ha defensat davant la jutgessa que investiga l'operació urbanística per la qual són a la presó Fèlix Millet i Jordi Montull que la seva actuació ha estat irreprotxable, sempre en defensa dels interesos de la Generalitat i de la ciutat de Barcelona. Després de declarar durant una hora i quart com a testimoni davant la jutgessa, Castells vol ara comparèixer al Parlament per donar explicacions. El conseller diu que se sent enganyat pels antics responsables del Palau de la Música, i que va actuar pensant en l'ínterés públic.

Cas hotel del Palau. Castells defensa la Generalitat i diu sentir-se enganyat per Millet. / Ara, a votar el setè esborrany. El TC rebutjarà els recursos de la Generalitat i el Parlament. / Arriba l'estiu. Amb neu al Pirineu però per Sant Joan pugen les temperatures. / Espanya es juga el Mundial. Els de Del Bosque no poden fallar contra Hondures.

La presidenta del Tribunal Constitucional (TC), María Emilia Casas, ha convocado un Pleno para este lunes y los días sucesivos en cuyo orden del día se incluye la deliberación sobre su borrador de sentencia del Estatut de Cataluña, así como la resolución, previsiblemente denegatoria, de los recursos de súplica interpuestos por la Generalitat en el marco de este procedimiento.

Cataluña se ha quitado el velo y muchos de sus municipios han prohibido ya el uso del "burka". Se ha impulsado así un debate acalorado e intenso sobre la regulación, en nuestro país, del velo integral islámico. Una prenda que, para el Gobierno, atenta contra la dignidad de la persona. Ayuntamientos como el de Barcelona, Tarragona y Lleida alegan además motivos de seguridad. En la comunidad islámica hablan, sin reservas, de politización. Ahora lo que preocupa es que la medida genere más aislamiento de la mujer y de los musulmanes en España. Una historia no ha hecho más que empezar. (19/06/2010).

L'Ajuntament investigarà. El ple aprova crear una comissió per investigar l'hotel del Palau. / Zapatero reb el vist-i-plau del FMI. Dominique Strauss-Kahn elogia les mesures d'ajust del govern. / Dilluns, un altre ple del TC. Podrien debatre el setè esborrany de la sentència de l'Estatut. / Mor un mestre de la literatura. José Saramago ha mort a Lanzarote als 87 anys. / Més sorpreses al mundial. Alemanya perd amb Sèrbia i es complica el pas a vuitens.

La juez les acusa de un delito de tráfico de influencias y otro de apropiación indebida. Es una causa separada del otro caso en el que están imputados, el del saqueo del Palau, por el que en su momento quedaron en libertad con cargos.

Millet i Montull passen la primera nit a Brians 2 pel cas de l'Hotel del Palau. L'Ajuntament de Barcelona obrirà una comissió sobre les suposades irregularitats. Com que Millet i Montull són a la presó no podran compareixer a la comissió parlamentària que investiga el cas Palau./Reus també debat prohibir el vel integral als equipaments municipals. La Generalitat, que considera que no cal una regularització estatal/Amb un còmic, la Generalitat vol conscienciar els joves dels riscos que comporta un mal ús dels petards./Avui entra en vigor la reforma laboral i Zapatero ha rebut a La Moncloa al director del FMI./Davant un estiu que es preveu complicat pel que fa els incendis, la Generalitat ha presentat les dotacions que destinaran a la campanya forestal contra els focs./Les motocicletes Harley Davidson envairan fins diumenge els carrers de Barcelona./França va quedar ahir eliminada del mundial de futbol./Al mundial de motos es disputen els primers entrenaments del Gran Premi del Regne Unit./Pau Gasol ha guanyat aquesta matinada el segon anell de campió de la NBA. El pivot de Sant Boi ha estat decisiu a la victòria dels Lakers. Ha mort José Saramago.

El Ple de l'Ajuntament de la capital catalana ha aprovat per unanimitat crear una comissió per investigar com es va tramitar el projecte d'ubicació d'un hotel en una finca situada al davant del Palau. El Consistori encarregarà també una auditoria externa per aclarir com es van transferir els drets de la finca en qüestió a l'empresa Olivia Hotels. Una operació en la qual Fèlix Millet i Jordi Montull s'haurien embutxacat 900.000 Euros. La direcció de l'Orfeó Català-Palau de la Música ja ha anunciat que es persona com a part perjudicada en la causa.

Mentrestant, el cervell de la trama i la seva mà dreta passen les primeres hores a la presó. Per raons de salut, han aconseguit ser traslladats de la Model de Barcelona a la presó de Brians II, una de les més modernes de tot Catalunya, que compta, entre altres serveis, amb piscina i pista d'squash.

El Parlament està molt pendent de la reforma laboral aprovada pel govern central. Per això el programa tracta de l'aplicació de la reforma a Catalunya i el debat generat al voltant d'aquesta reforma. Al plató hem rebut els diputats Montserrat Capdevila, del PSC/CpC, tinent d'alcalde de Sabadell i Enric Millo, president provincial del PPC de Girona. Han coincidit a dir que tenen plena confiança que el Congrés, que ha de debatre el decret del govern dimarts que ve, en suavitzarà alguns aspectes, sobre tot els que fan referència a l'acomiadament. A més, el programa ha fet el repàs a la comissió d'investigació sobre les irregularitats detectades en la gestió del Palau de la Música.

A la Presó. Presó incondicional i sense fiança per Millet i Montull / Cimera europea. Els 27 acorden posar un impost a la banca / Reforma laboral. CiU facilitarà la tramitació, tot i que la considera millorable / La T-1 fa un any. La instal¿lació concentra el 80% de l'activitat de l'aeroport del Prat / L'Argentina, a vuitens. L'equip de Maradona goleja Corea per 4 a 1 liderat per Messi i Higüain.