Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La jueza de Barcelona que investiga el proyecto urbanístico del Hotel del Palau de la Música ha decretado prisión sin fianza para los ex responsables de la institución cultural Fèlix Millet y Jordi Montull, acusados de los delitos continuados de tráfico de influencias y apropiación indebida (17/06/10).

El ministeri de Treball avisa els sindicats que NO hi ha possibilitat de fer marxa enrera amb la Reforma Laboral i confia en obtenir el suport de CiU. Mas assegura que estan a favor que la llei es tramiti, però que tot depén de les negociacions amb el govern./Zapatero ha explicat aquest matí als liders del 27 a Brussel·les les mesures que ha pres Espanya per retallar la despesa./Millet i Montull diuen que l'hotel del Palau era "una operació fantàstica per a la ciutat"./A Europa entre el 1998 i el 2004 les inundacions van causar la mort de 700 persones. En tracten avui tècnics i científics de 8 països a la UPC./ Avui els 400 alumnes de l'escola Sa Forcanera de Blanes han fet les classes al carrer, al mig del poble: reivindiquen una nova escola perquè als actuals barracons, no hi caben./La Terminal 1 de l'aeroport del Prat ja té un any de vida i ja hi han passat 17 milions i mig de passatgers./La selecció espanyola viu avui una jornada de reflexió després de la derrota d'ahir contra Suïssa. Del Bosque estudia canvis per enfrontar-se a Hondures./El Barça té pràcticament tancat el traspàs de Touré Yaya al Manchester City./Aquesta nit comença el Sónar, el Festival Internacional de Música Avançada i Art Multimedia en què durant 4 dies actuaran més de 150 grups.

El president de la coalició Convergència i Unió, Artur Mas, diu que CiU no pot impedir que es tramiti la Reforma en el Congrés i el Senat, i facilitarà aquesta tramitació. De tota manera, Mas afirma que és evident que el document del Govern és millorable, i això és el que es proposa fer el seu Grup, a través de la introducció d'esmenes.

Enrevista al Conseller d'Educació al 'Matí a 4 bandes'

"Hem de fugir dels catastrofismes"

El Conseller d'Educació ha estat al programa "El matí a 4 bandes" on ha valorat els resultats de les proves de nivell de sisè de Primària. Maragall ha dit que ens hem d'exigir més però no podem ser catastrofistes perquè Catalunya ha acollit un 15% d'alumnat immigrant en només 8 anys.

La reforma va endavant. El Consell de Ministres aprova el decret amb algunes modificacions. / Cop policial a les màfies de l'est. La policia creu que blanquejaven diners des d'una gestoria de Salou / L'UNESCO avala el tunel de l'AVE. L'informe definitiu diu que no hi ha risc, però recomana vigilar les esquerdes. / Suspens en llengües. Un 29% dels alumnes de primària no supera les proves de llengua. / Amb mal peu. Espanya no demostra ser favorita i s'estrena amb derrota amb Suïssa.

El Consell de Ministres aprova avui el decret la Reforma Laboral sense el suport dels partits polítics ni del agents socials./Detinguts 6 presumptes membres de màfies de l'Europa de l'Est a diferents localitats de Tarragona i a Barcelona. Els acusen de blanquejar diners amb negocis com una gestoria, hotels i un restaurant./Avui han començat a instal·lar càmeres de videovigilancia a la Rambla de Barcelona. per evitar robatoris i feina de carteristes./L'augment del rebut de la llum, raó de l'enfrontament verbal entre Zapatero i Rajoy./Els tècnics de la UNESCO avalen la seguretat del tunel de l'AVE al pas per la Sagrada Familia./Un de cada 3 alumnes de sisè de primària no ha superat les proves de català i castellà./cada cop debaten més ajuntaments si permeten el burka als espais municipals: avui a Esplugues i dimarts serà a L'Hospitalet./L'audiència de Barcelona ha condemnat Alejandro Martínez Singul, el violador de l'Eixample, a tres anys i 9 mesos de presó./Avui juga Espanya contra Suïssa a Durban. Andrés Iniesta, dubte fins a última hora. El manxec és un dels 8 jugadors del Barça que formen la columna vertebral de la selecció.

Els líders de la UGT i CCOO a Catalunya, Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego, temen que el Reial Decret del Govern de Reforma Laboral, que ha aprovat avui el Consell de Ministres, empitjori durant la seva tramitació al Congrés. En concret, els sindicats recelen de Convergència i Unió, partidària d'una Reforma més dura. CCOO i UGT defensen la mobilització com a via per aturar una Reforma que retalla els drets dels treballadors.

Per la seva banda, el president de la patronal de la petita i mitjana empresa, PIMEC, Josep González, defensa la necessitat de la Reforma Laboral, per tal de fer front a l'Atur. Des de la Conselleria de Treball, la consellera Mar Serna es mostra confiada en que la Reforma es consensuarà al Parlament i servirà per abordar el problema de la precarietat del mercat laboral.

Hem entrevistat al Congrés dels Diputats J.A. Duran Lleida, on és portaveu i líder de CiU: ens ha parlat sobre tot de la reforma laboral. A plató hem tractat de la situació política i econòmica actual amb Alicia S. Camacho, presidenta del PPC. Finalment, hem analitzat el poder i l'influència de la societat civil catalana a la llotja del Camp Nou, el Cercle d'Economia, el Círculo Ecuestre o el Liceu, amb l'historiador Jaume Sobrequés i el periodista i historiador Josep Maria Cortés

Hace tres meses, policía y fiscalías de diferentes países europeos desarticularon una mafia rusa dedicada sobre todo a blanquear el dinero que obtenían de actividades delictivas. La llamaron Operación Java. Este miércoles la Policía Nacional y los Mossos d'Esquadra han detenido a otras 6 personas más por blanqueo de capital y falsificación documental, considerados los jefes criminales de la banda. Durante la noche se han realizado una veintena de registros, la mayoría en Tarragona y Barcelona, donde los delincuentes tenían su base operativa. Todos los detenidos son de nacionalidades de la europa del este y son dueños de dos hoteles y un restaurante. No se descartan más detenidos. Esta segunda fase de la operación Java está dirigida también por el juez Grande-Marlaska.

Vaga el 29 de Setembre. Els sindicats faran la protesta contra la reforma laboral / Prohibir el vel per llei. L'ús del vel integral quedarà limitat per la llei de llibertat religiosa / Comissió "Cas Palau". La mesa ha descartat parlar de l'hotel que s'havia de fer a tocar del Palau / Comença la campanya forestal. Medi Ambient ha invertit 8,5 milions d'euros en la neteja del boscos / Cimera al Camp Nou. Laporta i Rosell comencen a preparar el relleu a la presidència del Barça.

El Govern central ha d'aprovar demà per decret la Reforma del Mercat Laboral. El Ministeri de Treball busca el suport dels grups polítics.Els sindicats preparen la vaga general, amb tota probabilitat a finals de setembre o principis d'octubre./En la comissió parlamentària d'investigació pel desviament de fons del Palau de la Música avui han declarat representats d'empreses proveïdores./El conseller d'Economia diu que la permuta per fer l'hotel al costat del Palau de la Música no ha fet perdre diners de la Generalitat, perquè s'han activat els mecanismes per recuperar els diners i que els pagarà la constructora Olivia Hotels./Totes les capitals de província catalanes, tret de Girona, han vetat l'ús del vel integral a les dependències municipals./Davant la proliferació de bandes perilloses i organitzades, els policies fan classes que es paguen ells mateixos perquè no se senten prou segurs amb la formació que reben a les escoles oficials./Els mossos han desarticulat una xarxa internacional que distribuïa des de Barcelona medicaments falsificats per internet./Els farmacèutics catalans es queixen de la pèrdua de llocs de treball i de qualitat al servei que provocarà la retallada econòmica imposada pel govern. Per això han impulsat una campanya reivindicativa dirigida als usuaris./L'actual campiona del món, Itàlia, només ha pogut empatar amb el Paraguai. El seu porter va encaixar un gol per una errada pròpia. Espanya ja és a Durban, on demà a les quatre juga contra Suïssa, amb Iniesta i tot.

Els socis del Palau de la Música debatran dilluns que ve els nous Estatuts de l'entitat, redactats per una comissió presidida per Miquel Roca. El projecte, conegut avui, preveu limitar la durada dels càrrecs directius a quatre anys, i podran ser relegits dos cops consecutius. L'últim president, Fèlix Millet, va estar 32 anys en el càrrec, fins que va ser destituït per irregularitats greus i desviaments de diners.

Millet i el seu número dos, Jordi Montull, declararan dijous al jutjat sobre l'assumpte de l'Hotel del Palau, i el dia 28 declararan davant la comissió parlamentària que investiga el presumpte finançament irregular de Convergència Democràtica. Amb els vots del tripartit, la Mesa del Parlaemnt ha evitat que la comissió investigui també l'afer del hotel, que esquitxa el conseller d'economia. Antoni Castells declararà aquest dilluns davant el jutge.