Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La retallada va endavant. el Parlament aprova el pla d'ajust amb els vots del Tripartit / Nova querella a Millet i Montull. La fiscalia els acusa de tràfic d'influències i apropiació indeguda / Llum disparada. FACUA denuncia un augment del preu de l'electricitat del 26% en 30 mesos / Nova tècnica per operar els angiomes. Consisteix en injectar microespuma de polidocanol. Els resultats són immediats / Xavi i Pedro, futur blaugrana. El de terrassa vol retirar-se al Barça i el canari renova fins al 2015.

El miércoles 9 de junio, en el centro de Barcelona, aparecieron unas marcas viales de color blanco pintadas en el suelo que marcaban dos carriles diferenciados, uno para barceloneses y otro para turistas.

Se desconoce quién es el autor, ya que no se trata de una iniciativa del Consistorio de Cataluña y ningún colectivo o asociación ha reivindicado ni la idea ni la autoría.

Els sindicats amenacen amb una vaga general si el 16 de juny no hi ha consens sobre la reforma laboral i el govern l'aprova per decret./CiU ha avançat que no s'abstindrà sobre la reforma laboral. /El Ple del Parlament avui ha aprovat les mesures de contenció de la despesa pública per reduir el dèficit, només amb el suport del tripartit. Aforta, un centenar de persones han cridat i dificultat la sortida dels consellers per les mesures per reduir el dèficit./Aquest matí ha començat la selectivitat, amb 26 Mil estudiants i novetats: només 5 assignatures i es pot pujar nota./La repressió franquista i la revisió jurídica de les dictadures s'analitzarà el Segon Col.loqui Internacional Memorial Democràtic./Nova querella contra Millet i Montull per tràfic d'influències i apropiació indeguda per a fer un hotel vora el Palau de la Música. El conseller Castells serà citat com a testimoni./L'alcalde de Barcelona podria no tornar a ser candidat/ A 4 dies de les eleccions al Barça, menys enfrontaments i més propostes al primer debat televisat anit al "59 segons".

Amb els vots del Tripartit, el Parlament ha convalidat el decret-llei del Govern per reduïr la despesa pública. Hi han votat en contra el Partit Popular, Ciutadans i Convergència i Unió. Això li ha valgut les crítiques de l'esquerra, perquè es va abstenir a la votació al Congrés de les mesures de Zapatero. Per la seva banda, l'oposició ha dirigit les seves crítiques al conseller d'Economia, Antoni Castells, per defensar una mesura en la qual no creu, com és la pujada d'impostos als rics. Castells ha defensat la necessitat d'aquestes mesures i ha agraït l'esforç als funcionaris, que s'han manifestat a les portes del Parlament en contra de la retallada.

  • Continúa la polémica por las obras del túnel del AVE
  • El perito ha pedido que se paralicen las obras y se estudie otro trazado
  • La Audiencia Nacional ha dado diez días a las partes para opinar

El portavoz en el Congreso de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, ha afirmado este miércoles que el Gobierno no debería preocuparse por una posible huelga general. A su juicio, las movilizaciones de los sindicatos podrían incluso beneficiar al Gobierno de Zapatero.

"La huelga general no le iría mal al Gobierno porque le daría mayor credibilidad de cara a la reforma laboral. Será más creíble que la reforma es de mayor alcance cuanto mayor sea la reacción de los sindicatos", ha sentenciado el líder de CiU en una entrevista en 'Los desayunos de TVE'.

En relación a la huelga de funcionarios de este martes, Duran ha manifestado que, "con el dato que dan los periódicos", las movilizaciones pueden considerarse un "fracaso desde la perspectiva sindical, lo que no significa", ha matizado, "que haya sido un éxito del Gobierno".

Duran ha añadido que no ve posible un pacto este miércoles entre el Gobierno, la patronal CEOE y los sindicatos CC.OO. y UGT tras la que será la última oportunidad para pactar la reforma y evitar así que el Ejecutivo la apruebe por decreto la próxima semana.

La Fiscalía ha pedido cerca de 8 años de prisión por intentar robar y agredir sexualmente a una menor de 12 años. También ha solicitado que continúe en prisión provisional mientras no se dicte sentencia.

Vaga al sector pùblic. 75% o 11% de seguiment, segons sindicats o administració / Més ball de xifres de manifestants. 150.000 a Barcelona segons els sindicats, 30.000 segons la Guàrdia Urbana / Un altre judici a Singul. El "segon violador de l'Eixample" se sent víctima del passat / Eleccions al Barça. 59" emetrà a les 23:45 el primer debat televisiu entre els candidats.

  • Es una especie que se considera extinta en el Atlántico hace 300 años
  • Podría ser una 'superviviente' o haber migrado desde el Pacífico
  • Los científicos, perplejos con el hallazgo, se preguntan dónde se dirige

Protesta contra la retallada aprovada pel Govern central i el de la Generalitat. A Catalunya el seguiment, segons els sindicats és del 75%, segons la Generalitat, és només del 15%. Als hospitals, la protesta s'ha seguit a mig gas i no ha alterat les visites dels pacients. En educació, també seguiment del 50%. Els treballadors de FGC són els únics del sector del transport públic que han fet vaga./El Parlament admet a tràmit la iniciativa popular per fer un referèndum per la independència. PSC i PP han votat en contra i ho duran al Consell de Garanties Estatutàries./ Salgado diu que Espanya no prepara més retallades./ Vist per a sentència l'últim judici contra Martínez Singul, segón violador de l'Eixample, acusat d'intentar agredir sexualment una menor de 12 any. Els 4 candidats a la presidència del Barça debaten avui a 59 segons a La 2./La selecció espanyola de futbol escalfa motors abans del seu debut dimecres al Mundial.

La vaga al sector públic està tenint un seguiment desigual, segons els sectors. Així, es calcula que l'estan seguint un 80% dels treballadors dels jutjats, un 65% a Correus, el 60% a l'Ensenyament i un 50% a la Sanitat. Pel que fa als Transports, només fan vaga als Ferrocarrils de la Generalitat, amb serveis mínims de 6:30 a 9:30 i de 17 a 20 hores. Al Port de Barcelona, l'activitat ha quedat paralitzada. El seguiment global, segons els sindicats, ha estat del 75%.

Mentrestant, al Parlament de Catalunya, la Mesa ha admés a tràmit la proposta de la Coordinadora Nacional per a la consulta sobre la independència de convocar un referèndum en aquest sentit. La proposta ha prosperat amb els vots de Convergència i Unió, Esquerra Republicana i Iniciativa per Catalunya. PSC i PP ho recorreran davant el Consell de Garanties Estatutàries.

Tres periodistas de Radio Nacional relatan desde el hospital de La Paz (Madrid), el aeropuerto de El Prat y la estación de Plaça Catalunya (Barcelona) que todos los servicios funcionan con normalidad en las primeras horas de la huelga de funcionarios convocada este martes en protesta por los recortes. (08/06/10)