Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els Serveis Informatius de TVE Catalunya ofereixen cada dia l'actualitat de tot el que passa a Catalunya i els esdeveniments més importants d'arreu del món que interessen els catalans. El presentadors són Mireia Bonache, Macarena León, Joan Marcet i Núria Ramírez.

ASSALT A LA FLOTA DE LA LLIBERTAT: L'exèrcit d'Israel fa 9 morts i 30 ferits / Pujada d'impostos: El govern català estudiarà els detalls d'aplicació, demà / Violència de gènere: Una dona mor apunyalada enmig d'un carrer de Salt / L'adicció al tabac: Els joves comencen a fumar, cada cop, més aviat / 100% Mourinho: El portuguès promet seguir sent el mateix en la seva estrena a Madrid

Loquillo nos presenta 'Barcelona ciudad'. Un retrato de la Barcelona de la Transición española y de la adolescencia del Loco. Continuación de 'El chico de la bomba', Loquillo nos habla en 'Barcelona ciudad' del sexo sin ataduras de la época, de la actuación de los Rolling Stones en la Monumental, del nacimiento de publicaciones contraculturales como Ajoblanco. Una mirada atrás sin nostalgia (28/05/10).

Els dos activistes de Vic, Laura Arau i Manuel Tapial, i el periodista valencià David Segarra surten il·lesos de l'atac de l'exèrcit israelià que ha fet, almenys, 19 morts en aigües internacionals, a vaixells d'ajuda humanitària que anaven a Gaza./Mor una dona de 46 anys després que, suposadament, l'hagi apunyalat el seu home a Salt. L'home s'ha lliurat a la policia. / 20 anys per l'acusat de matar una jove al centre de Tarragona al 2008 perquè no es volia casar amb ell. /4 o 5 dones moren cada dia a Catalunya per culpa del tabac. El 24% de la població femenina fuma. Avui és el dia Mundial sense Tabac ./Els 6 detinguts en la batalla campal de Can Femades, a L'Hospitalet, han passat a disposició judicial. L'altre episodi violent del cap de setmana, el de la baralla a la Plaça Espanya de Barcelona, que va acabar amb un mort, el van protagonitzar bandes llatines. /Després de Lleida, CiU presentarà també una moció al pròxim ple per demanar que es vetin el burca i el nicab als espais públics./La Generalitat detalla demà a qui s'aplicarà el nou impost per les rendes més altes./José Mourinho ja és l'entrenador del Reial Madrid.

Segons ha confirmat la Vicepresidència de la Generalitat, els cooperants es troben be. Laura i Manuel han pogut contactar amb les seves famílies. Aquest vespre, s'han convocat concentracions de protesta davant les ambaixades i consulats d'Israel a diverses ciutats, com ara a Barcelona.

A l'Edició Migidia ens fem ressó també de les reaccions que provoquen els plans del Govern Tripartit d'apujar l'Impost de la Renda als contribuents que més cobren. La mesura l'estudiarà demà el Govern, però no l'aprovarà encara, segons el president Montilla.

L'Informatiu Cap de Setmana (30/05/2010)

L'Informatiu (30/05/2010)

Una baralla aquesta matinada a la plaça Espanya de Barcelona acaba amb 1 mort i tres ferits. Els Mossos sospiten que podria tractar-se d'un enfrontament entre bandes d'origen llatinoamericà.

Joan Saura diu que dimarts s'aprovaran els trams per apujar l'IRPF i assegura que té el compromís dels socialistes per fer-ho. ERC també ho subscriu i nega que al tripartit i hagi discrepàncies després de què el conseller Castells evités ahir concretar els detalls d'aquesta pujada.

Sabadell es converteix avui en la ciutat més gran que fins ara ha acollit una consulta sobiranista. 174 MIL persones poden votar als 39 col·legis electorals repartits pels diferents barris del municipi.

Espanya derrota l'Aràbia Saudita 2 a 3 en el primer test abans del Mundial. En un partit fluix, del Bosque va fer sortir fins a sis jugadors del Barça en l'onze titular. David Villa, va marcar el primer gol i a la segona part, es va produir el debut de Pedro amb la selecció.

El cantant Daniel Diges queda quinzè en un Festival d'Eurovisió marcat per la gracieta de l'espontani Jimmy Jump que es va colar a l'escenari. Amb propostes musicals radicalment diferents el Primavera Sound va tancae ahir a Barcelona la seva edició més exitosa amb el concert de Pet Shop Boys.

El presidente de la Generalitat, José Montilla, ha defendido el honor de su Gobierno y sus consejeros que, según el sumario del Caso Pretoria, recibieron presiones de los imputados en la trama. Y desde el Partido Popular catalán piden que la Oficina Antifraude actúe y que el Parlament, investigue.

Montilla aposta per un pacte d'estat perquè Espanya recuperi la credibilitat a Europa i diu que s'apujarà l'IRPF a les rendes més altes./La Caixa de Pensions perfila l'absorció de Caixa Girona./Lleida ha prohibit que les dones portin el vel integral a les dependències municipals /Mas diu que CiU ha afavorit que es continuïn fent els pagaments de les pensions i dels sous dels funcionaris a l'haver facilitat l'aprovació de les mesures d'ajust al Congrés./La inflació ha tornat a pujar al maig. L'IPC ha pujat dues dècimes respecte l'abril i se situa a l'1'8%. És la taxa més alta des de finals del 2008./ La trama de Pretòria s'hauria enriquit gràcies a les excletxes que van trobar en la política d'àmbit municipal./La mà dreta d'Hereu,Carles Martí, deixa la taula presidencial./Johan Cruyff no abandona la neutralitat que ja va anunciar i no es posiciona. Laporta acusa Rosell de no aclarir la seva relació amb causes judicials al Brasil./El Regal Barça ha guanyat el primer assalt davant l'Unicaja al "play off" de semifinals. Demà, el segon duel de semifinals, en directe a les vuit del vespre a La 2.

El Tripartit no se'n va de cap de setmana. En les pròximes hores, ha d'aprovar el decret de reducció del dèficit públic, que preveu la reducció dels sous dels funcionaris catalans. La retallada afectarà també els mestres de l'escoles concertades. Els plans de Montilla passen també per apujar l'Impost de la Renda als que més tenen. Es parla dels que cobren 100.000 Euros a l'any. A les Jornades del Cercle d'Economia a Sitges, el president Montilla ha defensat la mesura per justícia social.