Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La juez de la Audiencia Nacional Carmen Lamela procesa al exmayor de los Mossos d'Esquadra por dos delitos de sedición y uno de organización criminal, en concreto por los hechos ocurridos el 20 y 21 de septiembre frente a la Consejería de Economía en Barcelona, donde una multitud intentó impedir una operación de la Guardia Civil, y por el referéndum independentista del 1 de octubre. La juez también procesa por organización criminal y un único delito de sedición, por el 1 de octubre, al exdirector de los Mossos Pere Soler y al ex secretario general de Interior de la Generalitat César Puig. Lamela ya dejó a ambos en libertad con medidas cautelares el pasado 9 de marzo, tras prestar declaración.

La jutgessa de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, processa per sedició i organització criminal a l'exmajor del Mossos, Josep Lluís Trapero, a l'exdirector de la policia, Pere Soler, i a l'exnúmero 2 de la conselleria d'interior, Cesar Puig. La magistrada ho fa tant pel paper de la policia autonòmica tant a la conselleria d'Economia el 20 de setembre com durant la jornada de l'1 d'octubre.

Avancen també els procesos d'extradició. A aquesta hora estem pendents de la situació de Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig que compareixen davant del jutge que ha de decidir si prén mesures cautelars mentre decideix sobre la seva entrega a Espanya. A Alemania, els jutges de l'Audiència de Schleshwig ha començat a estudiar el cas Puigdemont.

Junts per Catalunya torna a proposar Jordi Sànchez com a candidat a la presidència de la Generalitat. Ho fa després de que tant Carles Puigdemont com Jordi Turull hagin renunciat per carta a les seves investidures. Tot plegat en un matí de ple en el que l'expresident ha votat de forma delegada per primera vegada .

A Sabadell els mossos han detingut un home acusat d'haver matat una dona dins una botiga, molt propera al mercat municipal. A hores d'ara, s'estan investigant els detalls del crim.

El Barça té més a prop les semifinals de la Champions, després del 4 a 1 d'anit al Camp Nou contra la Roma. Dos autogols dels italians, més els que van marcar Piqué i Suárez, aquest últim per acabar amb una ratxa de més d'un any de sequera a la Champions, minimitzen el gol aconseguit per Dzeko. El Liverpool també va fer un pas de gegant en derrotar al City per 3 a 0.

AUDIÈNCIA NACIONAL. LA JUTGE LAMELA PROCESSA A TRAPERO, SOLER I PUIG PER SEDICIÓ I ORGANITZACIÓ CRIMINAL.

PENDENTS DE BRUSSEL·LES. COMÍN, SERRET I PUIG COMPAREIXEN DAVANT DEL JUTGE PER A REACTIVAR EL PROCÉS D'ENTREGA.

INVESTIDURA PENDENT. JXCAT RECUPERA LA CANDIDATURA DE JORDI SÀNCHEZ COM A CANDIDAT A PRESIDENT DE LA GENERALITAT.

CRIM A SABADELL. ELS MOSSOS DETENEN UN HOME RELACIONAT AMB LA MORT D'UNA DONA.

CHAMPIONS. AMB EL 4-1 A LA ROMA, EL BARÇA JA ACARONA UNES SEMIFINALS QUE TAMBÉ TÉ MÉS A PROP EL LIVERPOOL.

Carles Puigdemont assegura que no té intenció d'escapar-se d'Alemanya, mentre el Tribunal de Sh-slesvig delibera sobre la seva extradició... La decisió de si el manté o no empresonat la prendrà aquesta setmana... Per desmentir que hi hagi risc de fuga, els seus advocats li busquen una residència intentant que la justicia alemanya el deixi en llibertat. Mentrestant, Puigdemont ha rebut avui la visita de la seva dona i del vicepresident del parlament Josep Costa.

Junts per Catalunya, públicament no es mou d'aquí...Però davant les dificultats que planteja tornar a proposar una investidura de Puigdemont, els partits independentistes treballen en un pla D, que hauria de ser el definitiu...la investidura d'un candidat o candidata sense càrregues judicials. La tasca no es fàcil perquè cal posar d'acord a molts actors...ara però el rellotge per unes noves eleccions està en marxa i exerceix d'element de pressió.

I en aquest trencaclosques , ha aparegut un altre factor condicionant.....els cdrs...Davant la possibilitat que les protestes vagin a més, els Mossos d'Esquadra, dirigits pel ministeri de l'Interior, han activat avui un operatiu especial per garatir l'ordre public: el pla Minerva. Ho analitzarem tot plegat desde la nostra taula de debat amb Esther Vivas, Milagros Pérez Oliva i Juan Arza.

El Diari Oficial de la Generalitat publica avui les normes de les matriculacions pel curs vinent i no preveu la opció per estudiar en castellà. I Precisament avui, el Partit Popular ha presentat una proposició de llei per tal que el castellà i el català tinguin el mateix pes a les aules, un 25 per cent cadascuna... inclòs l'anglès... Ciutadans acusa al PP de no fer res per garantir el castellà i els comuns defensen que la llengua no és un problema a l'escola.

Una altra polèmica és la preocupació a Barcelona per l'increment de sense sostre acampats a la plaça Catalunya. Ara hi ha instal·lades una cinquantena de tendes . Diuen que hi són per reivindicar el dret a un habitatge digne....però algunes entitats lamenten la mala imatge que donen. L'ajuntament assegura que els estan oferint els serveis disponibles, però l'oposició municipal, Partit Popular i Ciutadans, exigeixen a Colau desmantelli l'acampada.

Cristina Cifuentes ha negat davant l'Assamblea les acusacions de falsedad i falsificació del seu màster a la universitat Rey Juan Carlos...13 dies desprès que esclatés la polèmica Cifuentes ha comparegut per donar explicacions, però no han servit per calmar a l'oposicó. Podemos i PSOE consideren insuficient la documentació que ha ensenyat la Presidenta, i Ciutadans , que ha evitat demanar la seva dimissió, ha reclamat una comissió d'investigació. Cifuentes acusa a l'esquerra de voler desacreditar-la através d'una operació política.

La 'Operación Minerva' de los Mossos d'Esquadra ha arrancado este miércoles con el objetivo de garantizar el orden público y la protección de edificios judiciales, administrativos y sedes de partidos políticos ante posibles protestas. El plan ha sido puesto en marcha ante las movilizaciones que se puedan producir organizadas por los autodenominados "Comités de Defensa de la República". Está compuesto por varios dispositivos y controlará, además de edificios públicos en Cataluña, los edificios de organismos del Estado y de las instituciones europeas en Cataluña. Así, la Policía catalana vigilará la Delegación del Gobierno, el Banco de España, la sede de la Comisión Europea o las comisarías de la Policía Nacial y la Guardia Civil. 

Carles Puigdemont afirma en una gravació que no fugirà d'Alemanya mentre la justícia decideix si l'entrega a Espanya. Un missatge des de la presó mentre es resol si segueix empresonat o queda en llibertat. Avui ha rebut la visita de la seva dona, Marcela Topor i del vicepresident del Parlament, Josep Costa.

Els Mossos despleguen des d'avui l'operació Minerva per reforçar la seguretat de les seus dels partits constitucionalistes, institucions i seus judicials.

Comença la campanya de la renda que s'acabarà el 2 de juliol. Des d'avui es pot consultar i confirmar l'esborrany a través de la nova aplicació per telèfons intel·ligents o internet. Serà a partir del dia 10 de maig quan es pugui fer presencialment. Hi ha 3 milions i mig de catalans que han de fer la seva declaració aquest exercici. Després us n'expliquem les novetats.

Preocupació a Barcelona per l'increment de sense sostre acampats a la plaça Catalunya. Ara hi ha una cinquantena de tendes. Diuen que hi són per reivindicar el dret a un habitatge digne. L'ajuntament assegura que els estan oferint els serveis disponibles i el Partit Popular i Ciutadans exigeixen a Colau desmantelli l'acampada.

El Barça rep al Camp Nou a la Roma a l'anada dels quarts de final de la Champions. Els blaugrana s'encomanen a Messi per mirar d'encarrilar la ronda. Qui ja ho va fer va ser Cristiano Ronaldo que va dur a la victòria, 0 a 3, del Madrid al camp de la Juventus. El Sevilla no se'n va sortir contra el Bayern que va vèncer per 1 a 2.

 

CARLES PUIGDEMONT. AFIRMA QUE NO FUGIRÀ D'ALEMANYA MENTRE LA JUSTÍCIA DECIDEIX SOBRE LA SEVA ENTREGA.

OPERACIÓ MINERVA. S'ACTIVA EL DISPOSITIU D'ESPECIAL PROTECCIÓ A EDIFICIS JUDICIALS I SEUS DE PARTITS.

RENDA 2017. S'INICIA LA CAMPANYA QUE TÉ COM A NOVETAT L'APP PER CONSULTAR I CONFIRMAR L'ESBORRANY.

PLAÇA CATALUNYA. HI  HA UNA CINQUANTENA DE TENDES  I L'AJUNTAMENT ASSEGURA QUE ELS OFEREIX ALTERNATIVES.

LA CHAMPIONS, EN JOC. EL BARÇA, A ENCARRILAR ELS QUARTS CONTRA LA ROMA EL R.MADRID, DE LA MÀ DE CRISTIANO, VENÇ A TORÍ (0-3).

La fiscalia de Sh-les-wing-Holstein demana l'extradició de Carles Puigdemont pels delictes de rebel·lió i malversació de fons públics... que equipara als de alta traició i malversació dels codi penal alemany. A més, també demana mantenir a l'expresident a la presó mentre es resol el cas per l'elevat risc de fuga. El Fiscal alemany cita els arguments del Jutge Llarena per acreditar que va existir algun tipus de violència o d'incitacio a la violència, requisit indispensable perque Alemanya pugui extradir Puigdemont per rebel.lió.

La decisió però l'haurà de pendre el tribunal del Land...i es pot allargar fins a 3 mesos, tot i que la intenció de la justicia és anar ràpid...La situació de Puigdemont condiciona la formació de Govern a Catalunya, malgrat que la decisió sobre l'extradició podria arribar una vegada finalitzat el termini per formar Govern.

Les negociacions en aquest sentit estan paralitzades, però avui Junts per Catalunya i Esquerra han fet un gest de cara a la CUP... al permetre el vot delegat de Puigdemont tot i les advertències dels lletrats,...L'oposició es planteja impugnar-ho perquè creuen que va contra del criteri del Constitucional que va prohibir la delegació de vot dels diputats fugats.

Dijous hi ha un ple ordinari que servirà per prendre la temperatura de la situació i per comprovar si la via pragmatica que tan PDECAT com Esquerra han defensat aquesta setmana santa s'acaba imposant a la via del desafiament o no....HO analitzarem tot plegat desde la nostra taula de debat amb Pep Martí, Gemma Ubasart i Rafa López.

I el Govern, ha destituit avui , fent ús de l'article 155, a la directora de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Annabel Marcos. La decisió arriba hores després de fer-se públic que Marcos, exdiputada de Convergència Democràtica al Parlament les dues últimes legislatures, va traslladar urnes en cotxe als centres de votació durant el referèndum il·legal de l'1 d'octubre. Els fets haurien passat a Amposta.

Després que la Fiscalia hagi anunciat que investigarà les accions dels anomenats Comitès de Defensa de la República, els CDR han denunciat una campanya per criminalitzar-los i justificar una persecució política i judicial, diuen...Defensen que les seves accions són pacífiques i asseguren que l'Estat té por de la seva capacitat per organitzar-se.

  • La fiscalia alemanya de l'estat federal d'Schleswig demana l'extradició de Carles Puigdemont per rebel·lió i malversació al considerar-los delictes que tenen el seu equivalent en el codi penal alemany. Així ho recull en l'informe que ha fet arribar al Tribunal Superior del Land perquè prengui una decisió. La fiscalia també demana que Puigdemont continuï a la presó mentre duri el procediment./ I mentre es feia pública la decisió de la fiscalia, al Parlament, Junts per Catalunya i Esquerra aprovaven delegar el vot de l'expresident tot i les advertències dels lletrats, que cruen que pot anar en contra del criteri del Tribunal Constitucional. Ciutadans, socialistes i PP ja s'hi han mostrat en contra i estudien si ho impugnen, una decisió que també estudia el govern.
  • I mentre això passava al Parlament, el Ministeri de l'Interior, en virtut de l'aplicació de l'article 155, cessava la directora de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Annabel Marcos per traslladar urnes en cotxe als centres de votació durant el referèndum il·legal de l'1 d'octubre. Els fets haurien passat a Amposta...
  • Després que la Fiscalia hagi anunciat que investigarà les accions dels anomenats Comitès de Defensa de la República, els CDR han denunciat una campanya per criminalitzar-los i justificar una persecució política i judicial. Defensen que les seves accions són pacífiques i asseguren que l'estat té por de la seva capacitat per organitzar-se. Esquerra Republicana defensa les mobilitzacions, mentre que el Pdecat diu que les entén, però prioritza tenir un govern abans que no accions al carrer.....
  • El Ministre d'Hisenda, Cristobal Montoro, ja ha portat els pressupostos al Congrés dels diputats, on es debatran el propers 25 i 26 d'abril. A hores d'ara no tenen els suports suficients i depenen del PNB que no els negociarà fins que s'aixequi el 155 a Catalunya. Aquest any els comptes han incrementat en un 17 per cent la inversió de l'Estat a Catalunya. / Si aquests comptes s'aproven, Catalunya rebrà 200 Milions d'euros més en inversions aquest 2018. En total, 1.349 milions./ Aquests pressupostos es debatran al congrés a finals de mes. Els comptes estan pactats amb Ciutadans, però de moment no compten amb el suport del PNB, que vincula el seu vot favorable a la fi de l'aplicació del 155... I oposició també dels Comuns, Esquerra i PDEcat que els consideren poc favorables per Catalunya...
  • L'audiència de Barcelona jutja dos treballadors d'ambulància acusats d'haver abusat sexualment d'una dona que estaven traslladant a l'hospital. La van recollir de terra, mig inconscient perquè havia begut alcohol, i n'haurien abusat dins el vehicle. La fiscalia demana 7 anys de presó.
  • Setmana de Champions....La Roma ha aterrat aquest migdia a Barcelona, a on arriba amb el cartell de venta-focs... però convençuda de les seves opcions per assaltar el Camp Nou a l'anada dels quarts de finals. El Barça sortirà a per totes contra els romans per evitar sopreses./ El Barça centrat en la Champions... però mirant de reüll la lliga i també la Copa del Rei. La final de Copa la jugaran el proper dissabte 21 contra el Sevilla al Wanda Metropolitano. El presidente de la lliga, Javier Tebas va afirmar que en cas de xiulada a l'himne d'Espanya seria partidari de suspendre la final. Fins i tot va afirmar que caldria aplicar el 155 al Wanda Metropolitano. Avui, el Barça ha respost així a Javier Tebas.
  • Torna a Barcelona un dels musicals més aplaudits dels últims anys, EL DESPERTAR DE LA PRIMAVERA, en català i en clau pop-rock.