Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Decisió del jutge Pablo Llarena de prohibir a Jordi Sànchez d'anar al ple de la seva investidura, previst en principi per demà al matí. El magistrat del Suprem creu que es manté el risc de reiteració delictiva i argumenta quem si fós investit, podria infringir la Constitució.
  • El jutge l'ha deixat en llibertat amb mesures cautel·lars . A Tamara Carrasco se la van endur dimarts la Guàrdia Civil en una operació contra els CDR's
  • A aquesta hora ja ha finalitzat l'escorcoll de la Guardia Civil a la seu del Diplocat que havia començat a primera hora del matí. Elss agents buscaven dades sobre una presumpta malversació de fons públics vinculada al referèndum il.legal de l'1 d'octubre.
  • Fiscals alemanys i espanyols s'han reunit aquest matí a l'Haia per intercanviar informació sobre el cas Carles Puigdemont. La trobada s'ha celebrat a la seu d'Eurojust, l'organisme europeu per a la cooperació judicial. L'objectiu és que els fiscals alemanys puguin tenir informació de la manera més ràpida i eficient sobre les proves contra Puigdemont
  • I a Edimburg, la justícia escocesa ajorna la decisió sobre l'entrega de l'exconsellera Clara Ponsatí almenys fins l'agost. El tribunal es dóna més temps per estudiar el cas i ha convocat les parts per iniciar el procés el 30 de juliol.
  • TVE ha tingut accés a noves dades del sumari del cas Susqueda. La dona de l'única acusat pel doble crim, Jordi Magentí, que havia de ser la seva coartada, s'ha acabat convertint en una de les principals proves contra ell.
  • I en el cas del crim de la Guardia Urbana, els investigadors han tornat a la casa que Ros Peral compartia amb la víctima. Miren d'aclarir si Pedro Rodríguez va ser esquarterat abans que el cremessin al Pantà de Foix
  • Foment i l'Ajuntament de Barcelona han acordat tirar endavant l'ampliació de la ronda litoral entre el Morrot i la Zona Franca. Es farà ocupant una part de terrenys del port i sense duplicar la capacitat de cotxes com proposava algun dels projectes. Un acord que feia una dècada que estava encallat./ El ministre de Foment ha anunciat avui també que rescindeixen el contracte per la nova estació de Sant ANdreu contal, sota procés judicial, i en licitaran un de nou després de l'estiu.
  • I avui també el Futbol Club Barcelona i l'Ajuntament han signat l'acord per la remodelació del recinte del Camp Nou . Els dies que no hi hagi partit, tot l'espai quedarà obert i es convertirà en una àrea pública amb continuïtat amb els carrers de l'entorn.
  • Amb els quatre semifinalistes ja decidits a la Champions.....el penalti que anit va permetre al Reial Madrid eliminar la Juventus quan guanyava per 0 a 3, continua al centre de la polèmica./ El Barça, mentrestant, després de la dura rebregada de dimarts davant la Roma que va esavair la possibilitat del triplet, avui han tornat a entrenar pensant en els dos objectius que encara els queden aquesta temporada: la lliga i la final de la copa.
  • Avui acabem amb un cant antirracista i una oda a la solidaritat. És la cançó "Podries", de Gemma Humet. La cantautora catalana acaba d'estrenar el videoclip d'aquest tema i els beneficis que n'obtingui els destinarà a l'entitat en favor dels refugiats "Casa nostra, casa vostra"

La Guardia Civil escorcolla a aquesta hora la seu del Diplocat a Barcelona. Ho fa per ordre del magistrat del jutjat número 13 de Barcelona que investiga l'organització del referèndum il·legal de l'1 d'octubre. Busca documents sobre un possible delicte de malversació de fons públics pels diners destinats als observadors internacionals que va portar la Generalitat.

Fa uns minuts hem sabut que El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena...ha denegat el permís sol.licitat per Jordi sánchez per presentar-se demà al ple d'investidura.beta Rebutja també que ho faci per via telemàtica com li havia demanat. El magistrat sosté que existeix risc de reiteració delictiva i recorda que Sánchez te una limitació de l'exercici en els seus drets polítics, tot i que parcials.

Us explicarem nous detalls del crim del pantà de Susqueda i també que els investigadors del crim de la Guàrdia Urbana han tornat a la casa de la principal acusada Rosa Peral. Sospiten que alguns canvis que s'hi haurien produït, com ara el pintat d'una paret del menjador, s'haurien fet per encobrir el crim del seu novio.

El Ministre de Foment anuncia a Barcelona l'acord amb l'Ajuntament per desbloquejar l'ampliació de la ronda litoral al seu pas per la zona del Morrot. El consistori també ha celebrat avui un altra acord, en aquest cas amb el Barça per desbloquejar el seu gran projecte de renovació de l'estadi.

Visitarem el Saló del Còmic que arrenca avui i, dels esports parlarem de Champions. El Madrid i el Bayern completen les semifinals. Els blancs van haver de patir perquè la Juve va igualar el 0 a 3 de l'anada. Al temps afegit, un polèmic penal de Benatia sobre Lucas Vázquez va ser transformat per Cristiano, amb el porter Buffon expulsat per protestar. Els italians es van mostrar indignats.


 

ESCORCOLL AL DIPLOCAT. LA GUÀRDIA CIVIL BUSCA DOCUMENTACIÓ QUE DEMOSTRI MALVERSACIÓ DE FONS PÚBLICS L'1-O.

DEBAT D'INVESTIDURA. PENDENTS DE LA DECISIÓ DEL JUTGE LLARENA SOBRE LA PRESÈNCIA DE JORDI SÀNCHEZ.

CRIM GUÀRDIA URBANA. ELS MOSSOS TORNEN A INSPECCIONAR LA CASA DE ROSA PERAL.

EL FUTUR DE BCN. L'AJUNTAMENT ACORDA AMB FOMENT L'AMPLIACIÓ DE LA RONDA LITORAL I AMB EL BARÇA LA RENOVACIÓ DE L'ESTADI.

INDIGNACIÓ A LA JUVE. EL MADRID, A SEMIFINALS DESPRÉS D'UN POLÈMIC PENAL DE BENATIA A LUCAS VÁZQUEZ AL TEMPS AFEGIT.


 

La Comissió europea creu que Alemanya va actuar correctament amb la decisió de no extradir a Puigdemont per rebel.lió, així ho ha dit la comissaria europea de Justicia Vera Jouravá... que ha assegurat que cap dels experts del seu equip l'han alertat d'una aplicació incorrecta de l'euroordre...La comissària també ha descartat ampliar la llista de delictes pels que es pot demanar l'euroordre.

Però la fiscalia espanyola no llença la tovallola, el cas Puigdemont s'abordarà en una reunió a L'Haia, els propers dies, entre fiscals espanyols i alemanys...L'objectiu: intercanviar informació i buscar fòrmules per mantenir el delicte de rebel·lió en l'extradició...La batalla judicial, doncs segueix oberta...i de retruc la batalla pel relat a nivell internacional.

El Govern defensa que la decisió d'Alemanya no perjudica la imatge d'Espanya...però activa els ambaixadors per contrarrestar el missatge independentista...I Ciutadans se suma a la internacionalització per defensar les posicions constitucionalistes ... Inés Arrimadas ha viatjat a Brusel.les per explicar la seva visió de la situació a Catalunya. El procés es juga en diferents camps: el polític, el judicial i l'internacional....Ho analitzarem tot plegat desde la nostra taula de debat amb Esther Vivas, Milagros Pérez Oliva i Fernando carrera.

Amb aquesta idea de forçar la màquina a Europa, la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha tingut una apretada agenda a Brussel·les. S'ha reunit amb diversos líders liberals a la seu del Parlament Europeu. També s'ha vist amb l'ambaixador representant d'Espanya davant la UE. Arrimadas vol fer sentir la veu dels no independentistes i explicar, diu, que s'estan posant en qüestió els valors de la Unió Europea.

La Guàrdia Civil segueix buscant a l'altre presumpte membre dels CRDs, considerat com un dels capitosts. Mentestant la dona detinguda ahir a Viladecans ha passat la primera nit en dependències policials i segurament demà declararà davant el jutge de l'Audiència Nacional acusada de terrorisme i rebel·lió. La dona està acusada de planejar i coordinar les accions a les carreteres i actes de sabotatge contra infraestructures.

El crimen de Susqueda, en el que fueron asesinados dos jóvenes cuyos cadáveres aparecieron en las aguas de este pantano, se produjo donde la persona investigada, Jordi M., que se encuentra detenida desde el 26 de febrero, pescaba habitualmente desde hacía años. El abogado de la familia de las víctimas, Carles Monguilod, que ejerce la acusación particular, ha dado este miércoles detalles de la instrucción del caso, después de que el juez haya levantado el secreto de sumario, y ha confirmado ese indicio, que se suma a otros como que los cadáveres fueron trasladados posteriormente en kayak hasta el lugar en el que se descubrieron.

La Guardia Urbana de Barcelona ha detenido a dos personas con antecedentes por delitos de tráfico de drogas que el martes se pelearon en el barrio del Raval, donde un vecino les grabó mientras se enfrentaban, uno de ellos armado con un machete de grandes dimensiones y el otro, con una navaja. Según han informado a Efe fuentes de la investigación, la pelea ocurrió hacia las 20.00 horas del martes en la calle Reina Amelia del barrio del Raval de Barcelona, cuando los dos detenidos se empezaron a atacar, uno de ellos con un machete y el otro con una navaja.

La principal hipótesis de los investigadores es que los dos detenidos, ambos con antecedentes por delitos contra la salud pública, protagonizaron la pelea por un enfrentamiento vinculado al tráfico de drogas en el barrio del Raval, donde en los últimos meses han proliferado varios narcopisos, según las fuentes. Alertada por los vecinos, una patrulla de la Guardia Urbana se personó en el lugar y encontró a uno de los contrincantes herido con un corte abierto en la pierna, por lo que le practicaron un torniquete hasta la llegada de los equipos de emergencias, que le trasladaron al hospital, donde acabó siendo detenido por un delito de lesiones y otro de amenazas. El otro participante en la pelea pudo ser arrestado también anoche por la Guardia Urbana en una calle cercana al lugar de la reyerta, en su caso acusado de un delito de tentativa de homicidio y otro de lesiones. La Guardia Urbana de Barcelona ha remitido el caso a los Mossos d'Esquadra para que continúen con la investigación sobre ambos detenidos, que están a la espera de pasar a disposición judicial.

  • El procés d'entrega a Espanya de Carles Puigdemont des d'Alemanya i l'operació de la Guàrdia Civil contra els denominats Comitès de Defensa de la República han marcat gran part de la sessió de control al govern al Congrés. Una sessió que ha acabat tenint com a protagonistes els llaços grocs que el ministre de Justicia ha titllat d'ofensiu....
  • Fiscals espanyols i alemanys es reuniran properament a la Haya. L'objectiu, segons apunten fonts judicials, és intentar posar sobre la taula proves suficients per justificar que Carles Puigdemont pot ser extraditat per rebel·lió i no només per malversació, tal com va decidir dijous passat el tribunal d'Schleswig-Holstein. D'aquesta manera, la fiscalia alemanya podria plantejar al tribunal que reconsideri la decisió o bé que es dirigeixi al tribunal de Luxemburg perquè li resolgui possibles dubtes.
  • En aquest sentit, la comissària europea de justícia ha dit avui que el tribunal alemany va actuar d'acord amb les normes
  • Doncs a Brussel·les ha anat la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, que es reuneix aquesta tarda al Parlament Europeu amb el president i la vicepresidenta del grup liberal europeu.
  • Pel que fa a Podem, Xavier Domènech ha estat escollit nou secretari general de Podem Catalunya.
  • Impactants imatges d'una baralla a cops de matxet i ganivet al barri del Raval de Barcelona. Les imatges van ser enregistrades ahir per un veí que les van lliurar a la policia.
  • Dia de pluges generalitzades a a bona part de Catalunya, sobretot al litoral i prelitoral...
  • És la dura crítica que feien avui molts aficionats blaugranes després del mal partit del Barça a Roma, que l'ha deixat fóra de les semifinals de la Champions./ Ja no podrà ser un triplet, però el Barça encara pot guanyar la lliga i la Copa. I aquest migdia s'ha confirmat que la final de Copa contra el Sevilla, la podreu veure en directe per la 1 de TVE. Es disputarà el dia 21 d'aquest més d'abril, al Wanda Metropolitano de Madrid. Els blaugrana buscaràn el seu trentè títol de Copa i el quart de manera consecutiva.
  • Arriba una nova edició de la Mostra d'Igulada, la Fira de Teatre Infantil i Juvenil que creix any rera any i ja és una cita imprescindible de les arts escèniques per a tots els públics.