Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'Ajuntament treu del Born l'estàtua eqüestre de Franco i també la de la victòria
L'exposició sobre el franquisme al Born JA no té l'estatua del dictador que tantes mostres de rebuig ha aixecat. Anit la retiraven després que un grup de joves la tiressin al terra, i aquest matí es retirava també l'estàtua de la Victòria que l'acompanyava. El govern municipal manté que l'exposició és un encert però admet que  s'hauria d'haver explicat millor.

Consell de ministres
El govern recorda que són els únics que poden prendre decisions sobre les curses de braus

Soraya Sáenz de Santamaría els ha recordat, a més, que, com diu la sentència del Constitucional, no tenen competències per evitar que les curses de braus tornin a Catalunya. I que s'han d'acceptar les regles del joc, és a dir, els dictàmens dels tribunals, quan et són favorables i, també, quan no.

La 'Carmela' es queda a Barcelona
L'escultor Jaume Plensa cedeix l'obra de franc, durant 8 anys renovables

Aquests últims mesos ha estat instal•lada davant del Palau de la Música i que havia de marxar ara als Estats Units.  L'artista ha cedit de franc, com a  mínim per a 8 anys renovables,  la monumental escultura de 4 metres i mig.  L'Ajuntament es plantejava comprar-l perquè la ciutat pogués tenir una de les obres del reconegut escultor. Plensa ha dit que s'ha sentit molt emocionat per la resposta popular davant l'escultura

La Generalitat disposada a comprar l'Hospital General de Catalunya per 50 milions
La Generalitat proposa comprar l'Hospital general de Catalunya a QuirónSalud per 50 milions d'euros, dins del procés de desprivatització impulsat per Salut. El conseller confirma l'oferta i assegura que el Departament absorbiria el miler de treballladors que té el centre hospitalari de Sant Cugat del Vallès

Succés a Barcelona
Una noia de 15 anys en estat greu en precipitar-se des del tercer pis de l'escola

Els Mossos d'Esquadra investiguen el cas d'una noia de 15 anys que està ingressada a la Vall d'Hebron, després que aquest matí s'ha precipitat des del tercer pis de l'escola Pia Nostra Senyora de Barcelona, on estudia...El centre ha activat el protocol i un equip de psicòlegs ha atès els companys de la nena i els professors..Aquesta tarda la direcció ha convocat una sessió informativa amb els pares de la classe...

Neymar signa la renovació amb el Barça i serà el segon jugador més ben pagat
Neymar ha signat aquesta migdia la renovació amb el Barça fins el 2021. Cobrarà 25 milions nets per temporada i tindrà un clàusula de rescissió de 250.  El brasiler es convertirà així en el segon jugador més ben pagat d'una plantilla que va sopar anit a Castelldefels per celebrar la Bota d'or de Luis suárez.

Mor Antoni Chic
Director de teatre i realitzador de "Estudio 1", concursos i retransmissions

El director de teatre i antic company de Televisió Española, Antoni Chic ha mort als 84 anys...  Chic va començar dirigint obres de teatre en català als 60, com ara "El senyor de Perramón", "El zoo de Cristal" o "Pigmalió"... entre molts d'altres èxits. A Televisió Espanyola va esdevenir un autèntic referent per a molts pel seu estil elegant. Va fer també moltes obres de teatre a "Estudio1" i va dirigir concursos i retransmissions

L'ajuntament de Barcelona retirava anit la polèmica estàtua eqüestre decapitada de Franco després que un grup de joves la tiressin al terra. Era el punt i final a totes les mostres de rebuig que ha rebut el monument des que va ser instal·lat a les portes del Born. Aquest matí es retirava també l'estàtua de la Victòria que l'acompanyava i Gerard Pisarello lamentava que no s'hagués fet prou pedagogia per entendre la mostra que seguirà oberta fins al gener i incorporarà una reflexió sobre el que ha passat aquests dies.

Escoltarem també les últimes reflexions sobre la sentència dels toros del Constitucional. Tot plegat a tres dies de que el rei Felip sisè comenci la ronda de contactes amb els partits per veure si hi ha algun candidat a la investidura. Seran dilluns i dimarts i acabaran amb Rajoy a primera hora de la tarda el que facilitaria que el ple d'investidura comencés dimecres. Tot passarà per la decisió que prengui diumenge el Consell Federal del PSOE.

El conseller de Salut ha anunciat avui la voluntat del govern de la Generalitat de comprar l'Hospital General de Catalunya de Sant Cugat del Vallès per 50 milions d'euros. Els propietaris, el grup Quirón, nega que hi hagin negociacions i els treballadors reben amb desconfiança la proposta del conseller.

L'escultura "Carmela" de Jaume Plensa es queda a la ciutat. L'escultor l'ha cedit per 8 anys i es mantindrà ubicada on és actualment, just davant del Palau de la Música. L'altra noticia cultural del dia és el nomenament del president d'Abertis, Salvador Alemany, com a nou president del Patronat del Gran Teatre del Liceu.

Neymar signa aquesta tarda la renovació amb el Barça fins el 2021. Cobrà 25 milions nets per temporada i tindrà un clàusula de rescissió de 250. El brasiler es convertirà així en el segon jugador més ben pagat d'una plantilla que va sopar anit a Castelldefels per celebrar la Bota d'Or de Luis Suárez.

RETIREN LES ESCULTURES. L'AJUNTAMENT TREU DEL BORN L'ESTÀTUA EQÜESTRE DE FRANCO I LA DE LA VICTÒRIA.

DIES DECISIUS. EL PSOE DECIDEIX DIUMENGE SI S'ABSTÉ I EL REI FARÀ LA RONDA DE CONSULTES DILLUNS I DIMARTS.

POLÈMICA SANITÀRIA. LA GENERALITAT DISPOSAT A COMPRAR L'HOSPITAL GENERAL DE CATALUNYA PER 50 MILIONS.

CULTURA A BARCELONA. LA "CARMELA" DE JAUME PLENSA ES QUEDA I SALVADOR
ALEMANY, NOU PRESIDENT DEL PATRONAL DEL LICEU.

SOPAR DE LA PLANTILLA. NEYMAR SIGNA AQUESTA TARDA LA RENOVACIÓ DEL CONTRACTE AMB EL BARÇA FINS EL 2021.

La Universidad de Barcelona (UB) ha pedido a una alumna de la Facultad de Educación, madre de un bebé de 11 meses, que no lleve a su hija a clase porque no está cubierta por un seguro en caso de accidente y se debe respetar el derecho del resto de alumnos a recibir las clases en condiciones óptimas. Según ha informado a Efe un portavoz de la UB, la estudiante, que está en su último curso de Pedagogía, lleva a su bebé a clase porque tiene problemas de conciliación familiar, aunque la universidad le ha ofrecido una evaluación continuada, cambiar fechas de exámenes o de entrega de trabajos. La alumna, Mireia C., ha explicado a BTV que sólo lleva a su hija a clase de las 15.30 a las 17.30 horas, en una franja horaria que el bebé, una niña, suele dormir y porque no tiene a nadie que la cuide, ya que la abuela trabaja hasta las 17.30 horas. La alumna también ha esgrimido que sólo se trata de dos meses hasta completar los 18 créditos que le quedan para acabar el grado.
 

  • El Tribunal Constitucional ha aixecat la prohibició dels toros a Catalunya estimant un recurs presentat pel Grup Popular al Senat. Els magistrats consideren que el Parlament només té competències per regular els espactacles taurins però NO per prohibir-los. La Núria Ramírez ens amplia la informació.
  • Ràpidament s'ha reobert la baralla política entre els partits catalans. Govern de la Generalitat i ajuntament de Barcelona inisteixen que les corrides no tornaran a Catalunya i els partits que van aprovar la prohibició s'ha mostrat disposats a fer tot el neecessari per no aplicar la sentència./ De la seva banda, Ciutadans i PP celebren la decisió, que segons ells, suposa un fort cop a l'independentisme./ La sentència ha estat molt mal rebuda pels animalistes, que la qualifiquen de vergonyós retorn al passat.
  • Els Mossos busquen un parella desapareguda fa una setmana mentre feien una ruta per un camí de ronda de la Costa Brava. El cotxe el van localitzar a S'Agaró. Els bombers han rastrejat la zona sense èxit i ara la policia analitza les imatges captades per les càmeres per si aporten alguna pista.
  • Catalunya serà una de les poques comunitats autònomes on la població creixerà els propers 15 anys./ I la Universitat ja no serveix com ascensor social, així ho diu el Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. Mentre que a Catalunya, estudiar un grau universitari té un cost anual d'uns 2.000 euros, en el cas del máster, el preu mitjà supera els 4.000. Això fa que molts estudiants no puguin cursar aquests estudis, i per tant, no puguin accedir a feines més qualificades i millor remunerades.
  • Declaracions de Luís Suàrez després de rebre la Bota d'Or com a màxim golejador de les lligues europees la temporada passada, amb 40 gols. El davanter uruguaià és el tercer jugador del Barça que guanya aquest guardó després de Ronaldo i Messi. Suárez però ja el va guanyar amb la samarreta del Liverpool fa 2 anys després d'empatar amb Cristiano Ronaldo.
  • Davant el Manchester City, el Barça no va necessitar els gols de Suarez perque Leo Messi va tornar a oferir un recital amb 3 gols dels 4 que va encaixar l'equip de Guardiola.
  • Aquest vespre comença a Reus el festival COS de Moviment i Teatre gestual, que els últims anys s'ha convertit en una cita obligada per a moltes companyies teatrals. 

La Generalitat y el Ayuntamiento de Barcelona han asegurado que harán todo lo posible para que no se celebren corridas de toros. La alcaldesa de la ciudad condal, Ada Colau, afrima que no sólo rechazan la decisión del Tribunal Constitucional política y moralmente, sino también judicialmente. ERC y Podemos consideran que la decisión va más allá de las corridas mientras que PP y Ciudadanos celebran el fallo.

Hace cinco años salía por la puerta grande de la Monumental de Barcelona, José Tomás. Después de su faena en 2011 la puerta se cerró para cumplir con la prohibición del Parlamento Catalán de celebrar corridas de toros. La decisión del Constitucional abre de nuevo esa puerta. Los toreros, ganaderos y aficionados representados en la fundación del Toro de Lidia expresaban este jueves su alegría.

 

Les corrides de toros poden tornar a Catalunya. El Tribunal Constitucional ha aixecat la prohibició aprovada pel Parlament ara fa sis anys a l'estimar que, al ser considerades Patrimoni Cultural pel govern tres anys després, la cambra catalana va ultrapassar les seves competències. Els magistrats no han aconseguit la unanimitat en la sentència. 8 hi han votat a favor i 3 en contra hi emetran un vot particular.

El govern de la Generalitat manté que farà tot el possible perquè els toros no tornin. Partidaris de les corrides i els impulsors de la prohibició fan lectures molt diferents de la sentència.

Catalunya serà una de les poques comunitats autònomes on la població creixerà els propers 15 anys. Ho diu l'Institut Nacional d'Estadística que conclou que en el global d'Espanya la població caurà en mig milió fins al 2031 i en més de 5 milions al 2066. Una població cada vegada més gran i que viurà cada vegada més sola.

Polèmica a la Universitat de Barcelona que li ha demanat a una estudiant que no vagi a classe amb el seu nadó d'11 mesos. Li recorden que el nen no està assegurat i li ofereixen alternatives per conciliar la vida acadèmica i personal. Ella afirma que no li queda una altra opció perquè a aquella hora no disposa de ningú que li cuidi el seu fill i diu que, en general, la criatura dorm.

Als esports, el Barça consolida el seu lideratge a la Lliga de Campions després de guanyar el Manchester City per 4 a 0. Messi, amb un triplet, i Neymar van sentenciar l'equip de Guardiola. Luis Suárez rep d'aquí uns minuts la Bota d'Or com a màxim golejador de les lligues europees la temporada passada.

 

CORRIDES DE TOROS. EL CONSTITUCIONAL AIXECA LA PROHIBICIÓ QUE VA APROVAR EL PARLAMENT DE CATALUNYA.

CORRIDES DE TOROS. ELS ANIMALISTES ANUNCIEN PROTESTES I ELS PROTAURINS CELEBREN LA DECISIÓ.

PREVISIÓ DEMOGRÀFICA. LA POBLACIÓ CATALANA SEGUIRÀ CREIXENT I ENVELLINT-SE EN ELS PROPERS 15 ANYS.

POLÈMICA A LA UB. LA UNIVERSITAT DEMANA A UNA ESTUDIANT QUE NO VAGI A CLASSE AMB EL SEU NADÓ D'ONZE MESOS.

SUÁREZ, BOTA D'OR. MESSI, AMB UN TRIPLET, ACABA AMB LA RESISTÈNCIA DEL CITY DE GUARDIOLA.

El portavoz del Partit Demócrata Catalán en el Congreso, Francesc Homs, ha vaticinado que el 31 de octubre, fecha límite antes de tener que disolver Las Cortes y convocar elecciones generales si no hay investidura, "habrá gobierno", algo que ha lamentado.

Homs se ha mostrado convencido de que finalmente el presidente del Gobierno en funciones y candidato del PP a la reeleción, Mariano Rajoy, logrará la investidura con la abstención del PSOE.

"Creo que el 31 de octubre habrá gobierno pero no lo comparto y lo lamento porque no es bueno para Cataluña ni tampoco para España", ha augurado en una entrevista en Los Desayunos de TVE.