Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

A DISPOSICIÓ JUDICIAL. JA ÉS AL JUTJAT EL DETINGUT ACUSAT DE VIOLAR I FERIR UNA DONA DURANT UN PERMÍS PENITENCIARI.

DE NOU, EL CIE. 70 INTERNS S'HI VAN AMOTINAR ANIT EXIGINT LA SEVA LLIBERTAT DESPRÉS D'UN INTENT FALLIT DE FUGIDA.

NOU GOVERN. ALBIOL ASSEGURA QUE L'EXECUTIU SERÀ SENSIBLE AMB CATALUNYA.

OBRES DE LA SAGRERA. BARCELONA DEMANA AL NOU GOVERN QUE ES REPRENGUIN AMB DINER PÚBLIC.

S'ENFONSA AL SEGON TEMPS. EL BARÇA PERD AMB EL MANCHESTER CITY PER 3 A 1 I NO TANCA EL PAS A VUITENS DE FINAL

Rajoy jura el càrrec davant el rei I es tanca per confeccionar el nou govern
Mariano Rajoy jura el càrrec de president del Govern espanyol davant el rei, després de 316 dies en funcions. Rajoy es prendrà 3 dies per dissenyar el seu executiu i fins dijous no comunicarà els noms dels futurs ministres, que hauran de respondre a un perfil més dialogant. Sobre Catalunya, Pedro Sánchez reconeix ara que és una nació i que cal dialogar amb els independentistes.


Govern català
Munté confirma la voluntat de parlar de qüestions urgents, polítiques i socials

Una crítica que coincideix bastant amb la que fa el govern català. La portaveu Neus Munté, que ha reiterat que el president Puigdemont demanarà els pròxims dies una reunió amb Rajoy, ha defensat que s'ha de parlat de tot, del referèndum, però, també de polítiques socials o infraestructures. Munté ha deixat clar, però, que la Generalitat NO liderarà un diàleg sobre el model de finançament.


Incendi al Pallars
El foc de la guingueta d'àneu ha cremat 300 hectàrees, la majoria de pastures

Els bombers continuen lluitant per controlar les flames. I com que l'incendi només es pot combatre des de l'aire, hi treballen 7 mitjans aeris, a més d'una cinquantena de bombers que donen suport logístic. La majoria d'hectàrees afectades són de pastura, lluny dels nuclis de població i d'explotacions agrícoles o ramaderes.


Ampliació de rutes i horaris als cementiris Per honrar la memòria dels difunts
Els cementiris amplien els horaris i les rutes coincidint per Tots Sants. A Barcelona, es preveu que unes 200.000 persones visitin els recintes funeraris. Per als floristes, les vendes d'aquests dies, sobretot de crisantems, clavells i roses, suposen un 10 per cent de la facturació de tot l'any.


El Barça ja és a Manchester on demà Examina el City de Guardiola a la Champions
El Barça ja és a Manchester on demà buscarà el pas als vuitens de final de la Champions davant el City de Guardiola. Els blaugrana, que s'allotgen a l'hotel on viu Mourinho, recuperen Arda Turan per a un partit en què tornen a tenir la defensa en quadre.


Operación triunfo. Cues i fans acampats per veure, aquesta nit, el concert del retrobament
Són els centenars de fans que des d'aquest cap de setmana acampen davant el Palau Sant Jordi per escalfar motors de cara al gran concert d'aquesta nit, que suposarà el retrobament 15 anys després dels artistes del popular concurs de Televisió Espanyola.

Mariano Rajoy jura el càrrec de president del Govern espanyol davant el rei, al palau de la Sarsuela. Acaben així més de 300 dies d'executiu en funcions, però no serà fins dijous quan el president doni els noms i l'estructura del nou govern. Es parla que serà un executiu de caire dialogant, on hi hagi representades totes les sensibilitats internes del partit, i preparat per abordar la qüestió catalana.

De Catalunya també en va parlar anit Pedro Sánchez. L'exsecretari general del PSOE va admetre en una entrevista que Catalunya és una nació dins d'una altra nació, i que cal abordar una reforma constitucional perquè Catalunya es pugui sentir integrada a Espanya.

Pont de Tots Sants amb ampliació de rutes i horaris per anar als cementiris a honrar la memòria dels difunts, una tradició que es manté amb bona salut i que per als floristes els significa el 10 per cent de les vendes de tot l'any.

Catalunya rep fins al setembre prop de 14 milions i mig de turistes, un 4,4 per cent més que fa un any, i encapçala de nou la llista de comunitats més visitades, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística. L'afluència de turistes a Espanya torna a ser de rècord en aquest període, amb més de 60 milions. Els més nombrosos, britànics i francesos.

El Barça ja és a Manchester on demà buscarà el pas als vuitens de final de la Champions davant el City de Guardiola. Els blaugrana, que s'allotgen a l'hotel on viu Mourinho, recuperen Arda Turan per a un partit  en què tornen a tenir la defensa en quadre.

Entrades exhaurides i desenes de persones acampades als voltants del Palau Sant Jordi. És l'expectació generada per la retrobada aquesta nit d'OT.

PRESA DE POSSESSIÓ. MARIANO RAJOY HA JURAT EL CÀRREC DE PRESIDENT DEL GOVERN DAVANT EL REI.

TOTS SANTS. AMPLIACIÓ DE RUTES I HORARIS ALS CEMENTIRIS PER HONRAR LA MEMÒRIA DELS DIFUNTS.

NOU RÈCORD DE TURISTES. DEL GENER AL SETEMBRE VAN VISITAR CATALUNYA 14,4 MILIONS, UN 4,4% MÉS QUE EL 2015.

JA ÉS A MANCHESTER. EL BARÇA VISITA LA CASA DE GUARDIOLA I TAMBÉ LA DE JOSE MOURINHO.

EL RETORN D'OT. CUES I FANS ACAMPATS PER VEURE, AQUESTA NIT, EL CONCERT DEL RETROBAMENT.

Hemos hablado con algunos de los protagonistas del XXII Salón del Manga de Barcelona. Con Hiroaki Miyamoto, director de "One Piece Film Gold", También nos encontramos con Yoshimichi Tamura de la factoria Disney o Junji Ito, el maestro del manga del terror psicológico. También se han dado cita los mangakas de Pokémon, los encargados de pasar el videojuego al papel, Hidenori Kusaka y Satoshi Yamamoto, y los jóvenes creadores.

En el Telediario de la noche del domingo hemos explicado cómo estamos haciendo la cobertura sólo con móviles en el XXII Salón del Manga de Barcelona. Una experiencia innovadora de RTVE en la que participan la UAB de Barcelona, el CEU Madrid y empresas tecnológicas.

También estrenamos la aplicación VR RTVE para ver la actividad manga en realidad virtual, y la intensa cobertura en redes sociales, con especial atención al Facebook y Twitter de La 2 de TVE y TVE Catalunya.

CiU proposa a l'oposició fer un front comú en contra del govern de Colau
El ple de l'ajuntament de Barcelona reprova el govern d'Ada Colau i l'acusa de practicar una política de gestos. Tots els grups de l'oposició, excepte la CUP, ha volgut escenificar la minoria de l'equip de govern i han criticat la seva manera de governar. Convergència i Unió ha anunciat també converses amb els grups per explorar la possibilitat de formar una alternativa a Colau.

Investidura de Rajoy
Pendents de les abstencions del PSOE i del que faci Pedro Sánchez

El líder de PP se sotmetrà demà a la segona votació en què és previst que obtingui la majoria simple amb l'abstenció de part dels diputats del PSOE. Queda per saber quants es mantindran en el NO, a més dels socialistes catalans del PSC. La gran incògnita és Pedro Sánchez, que no ha aclarit si anirà a la votació ni si continuarà com a diputat. Des de Catalunya, el bloc sobiranista lamenta la manca de concreció de l'oferta de diàleg, però l'oposició confia que hi hagi avenços.

Denúncia contra Adif
La generalitat presenta la demanda per incompliment d'inversions a rodalies
El motiu és l'incompliment del pla d'inversió a Rodalies de 306 milions d'euros que acaba enguany i del qual només se n'ha executat el 4'2 per cent...El conseller de Territori considera exhaurida la via política i de negociació i opta per la judicial. Una decisió que ja ha criticat el govern en funcions.

480.000 vehicles surten de l'àrea metropolitana els pastissers vendran 250.000 kg de panellets
Prop de mig milió de vehicles surten de l'àrea metropolitana amb motiu del pont de Tot Sants. La majoria, cap a zones de muntanya i d'interior. I tant per als qui marxen com pels qui es queden, dos ingredients imprescindibles per aquests dies: Castanyes i panellets. S'esperen unes vendes de 900 tones de castanyes i més de 250 mil quilos de panellets.

El Barça rebrà demà el Granada amb només 15 jugadors del primer equip
El Barça només compta amb 15 jugadors del primer equip per rebre demà el Granada al Camp Nou. Arda Turan no s'ha recuperat de la lesió al turmell i Aleix Vidal tampoc de les molèsties musculars. Luis Enrique mira de passar pàgina a la polèmica pels incidents de Mestalla i es remet al comunicat del Club

Sant Narcís 2016
Girona celebra les festes locals amb més de 200 activitats

Comencen a Girona les Fires de Sant Narcís, patró de la ciutat. Durant aquests dies hi ha programats més 200 actes, des d'actuacions tradicionals, concerts musicials, activitats infantils, sense oblidar cercaviles, el correfoc i la jornada castellera. Milers de gironins i de visitants gaudiran de la festa que acabarà, com sempre, amb els castell de focs articials a les ribes del TER.

  • La investidura de Rajoy amb un govern en minoria és interpretada per Ciutadans com una oportunitat per negociar reformes i millores per a Catalunya... Fet que no comparteixen els partits catalans. Mentre, l'abstenció del PSOE continua generant malestar i crítiques entre la resta de la oposició.../ A l'espera de la votació de demà que el revalidarà a La Moncloa, Mariano Rajoy ha presidit avui l'última reunió del consell de ministres en funcions. Ho ha estat durant 300 dies./ La nova junta de Societat Civil Catalana s'ha presentat avui a Ciutadans
  • El conseller delegat de Caixabank, Gonzalo Gortázar, considera positiu que es formi govern i no se celebrin terceres eleccions. Per al director de l'entitat bancària, la fi de la inestabilitat política és una necessitat per garantir el creixement econòmic./ Fem ara un ràpid repàs a altres arguments de l'actualitat econòmica en format breu començant amb l'IPC./ Això al trànsit rodat perquè a l'aeri també hi ha activitat a l'Aeroport del Prat, on en quatre dies hi ha previstes, Núria Ramírez, prop de quatre mil operacions... / I on també s'ha reforçat el servei és als trens d'alta velocitat i de Llarga distància amb 21 mil 500 places més. Precisament avui que la Generalitat ha presentat la demanda contra ADIF per la via contenciós-administrativa davant de l'Audiència Nacional
  • Marxem o ens quedem, aquest és el pont de la Castanyada i la tradició es manté amb bona salut. És el que asseguren els Majoristes de Fruita i Hortalissa de Mercabarna que preveuen unes vendes de 900 tones de castanyes i 750 tones de moniatos./ Dies de Tot Sants també per recordar als difunts quan per primer cop s'igualen a Barcelona el nombre de cremacions i enterraments.
  • És el moment de la detenció de tres persones, de nacionalitat francesa, en plena autopista AP-7. A primera hora del matí havien robat un supermercat a Vilafranca fent un tret a l'aire amb una pistola simulada. La mateixa arma que van utilitzar ahir per colpejar al cap a una conductora a l'altura de Siurana, a l'Alt Empordà, per robar-li el cotxe i a la mateixa carretera on avui els han detingut. Els Mossos d'Esquadra han organitzat un operatiu especial que els ha localitzat a Vilaseca, a Tarragona, on s'ha procedit a la seva detenció.
  • El ple de Barcelona ha reprovat avui el govern d'Ada Colau. L'oposició ha volgut escenificar la minoria de l'equip de govern. S'ha concretat amb l'anunci de Convergència i Unió per a explorar la possibilitat de formar una alternativa a Colau. Mària Sànchez. / Fent picar safates i cassoles. Així s'han manifestat aquest matí treballadors del sector de la restauració. Reclamen a l'alcaldessa Ada Colau que no posi traves a les terrasses de bars i restaurants.
  • La secretària d'organització del PSC, Assumpta Escarp, ha estat absolta dels delictes de prevaricació i sobre l'ordenació del territori pels quals va ser jutjada el passat juny.
  • L'Institut de Medicina Legal de Catalunya pot atendre fins a dues-centes víctimes en cas de gran catàstrofe. Però per fer-ho amb garanties cal entrenament i coordinació amb altres institucions. Per això avui metges forenses i policia científica han fet un exercici amb víctimes mortals simulades d'una explosió.
  • El Barça afronta el partit de demà al Camp Nou amb el Granada amb només 16 jugadors del primer equip disponibles./ L'Espanyol, que avui fa 116 anys, juga diumenge al camp del Betis./ En bàsquet, la quarta jornada de l'Eurolliga va deixar la victòria del Reial Madrid a Milà i la derrota del Baskonia davant l'Olimpiacós grec. De la seva banda, el Barça rep aquest vespre al Palau el Bamberg alemany amb l'infermeria plena de lesionats. L'última lesió: la de Pau Ribas, que es perdrà tota la temporada.
  • I en MotoGP, Marc Màrquez ha aconseguit el millor temps als entrenaments lliures del Gran Premi de Malàisia tot i que té gastroenteritis./ És la carta d'ajust amb què, avui fa 60 anys, començava a emetre Televisió Espanyola. Durant sis dècades la Televisió Pública ens ha informat, ens ha entretingut, ens ha fet riure i ens ha emocionat
  • Els escacs, un joc que es popularitza a principis del segle XX, serveixen per llegir la història de l'art modern a l'exposició que inaugura avui la Fundació Miró: "Fi de partida. Duchamp, els escacs i les avantguardes."
  • DEBAT D'INVESTIDURA: EL PP INSISTEIX EN ARRIBAR A ACORDS AMB EL PSOE MES ENLLÀ DE L'ABSTENCIÓ A LA INVESTIDURA
  • PONT DE TOTS SANTS: 480.000 VEHICLES SURTEN DE L'ÀREA METROPOLITANA I ES VENDRAN MÉS DE 250.000 KG DE PANELLETS
  • OPERACIÓ DELS MOSSOS: 3 DETINGUTS PEL ROBATORI D'UN COTXE I L'ATRACAMENT A UN SUPERMERCAT
  • TORNA EL FUTBOL: EL BARÇA ES PREPARA PER GUANYAR EL GRANADA TOT I LES NOMBROSES BAIXES
  • ESCAC A LES AVANTGUARDES: LA FUNDACIÓ MIRÓ LES REINTERPRETA A TRAVÉS D'AQUEST JOC I AMB DUCHAMP COM A PRINCIPAL JUGADOR

El portavoz de ERC en el Congreso, Joan Tardà, ha utilizado este jueves su intervención en el debate de investidura para avisar al candidato del PP, Mariano Rajoy, de que los independentistas no van a aceptar la doctrina "nacional-constitucionalista" que, a su juicio, aplica el presidente del Gobierno en Cataluña y que incluye la "castración química" del independentismo y una "violencia judicial" que, le ha dicho, "va a ser la antesala de su fracaso".

"Referéndum o referéndum. O solución democrática pactada o solución democrática con la legalidad internacional. No cabe ninguna otra. Sólo cabe una solución democrática", ha proclamado Tardà, reafirmando que el proceso abierto en Cataluña es imparable y que ni siquiera la Unión Europea va a permitir a Rajoy "culminar" la "vía autoritaria" con la que ha decidido afrontar el "conflicto" entre Cataluña y el resto de España.

Durante su discurso, Tardà ha reiterado que los independentistas no tienen "miedo" a los contrarios a la independencia y que no piensan "someterse a las inhabilitaciones" que decreten los tribunales. "No les tenemos miedo, señor Rajoy, señora Susana Díaz ni señor Felipe González", ha asegurado.

Segona jornada del debat d'investidura. Aquest vespre es farà la primera votació i, de moment, Mariano Rajoy haurà d'esperar a dissabte per ser escollit ja que avui no tindrà la majoria absoluta. Serà aleshores quan els socialistes s'abstinguin, una abstenció que el portaveu del PSOE, Antonio Hernando, ha dit que és un suport puntual i que no garanteix l'estabilitat que Rajoy li ha demanat.

Més enllà de la divisió interna al PSOE, l'altre moment destacat del matí l'ha protagonitzat el líder de Podemos. Pablo Iglesias ha carregat dur contra els socialistes per la seva abstenció i contra Mariano Rajoy amb acusacions que han crispat i molt el debat.

Albert Rivera ha aprofitat el seu torn per demanar al PSOE que treballin amb ells per arribar a consensos. Mentre a Rajoy, el líder de Ciutadans, li ha exigit que compleixi l'acord de 150 reformes pactades amb el seu partit.

La resposta d'Esquerra Republicana al discurs de Rajoy ha estat reiterar que a Catalunya es farà un referèndum pactat o no. Joan Tardà li ha dit que els independentistes no tenen por i que el parlament ratificarà a Carme Forcadell si la inhabiliten. Rajoy li ha etzibat que així no enten la democracia.

Mariano Rajoy ha anunciat que les revàlides de la LOMCE no tindran efecte acadèmic per aconseguir els títols de secundària i batxillerat...de moment. Almenys fins que tots els partits no es posin d'acord sobre un pacte sobre l'educació.

La taxa d'atur se situa en el 18'91% segons l'Enquesta de Població Activa que hem conegut avui, el que suposa una retallada de més d'un punt respecte als tres trimestres anteriors. És la millor dada dels últims 6 anys.

Els Mossos d'Esquadra investiguen l'apunyalament d'un nen de 9 anys aquest matí a Santa Coloma de Gramenet. Ha estat detingut un home que podria ser parent de la víctima.

El Barça ja prepara al complet la visita del Granada de dissabte. Mentre, el club ha reaccionat amb indignació a la resolució del comitè de competició arran els incidents de València, en la que castiga amb només 1.500 euros el llançament d'objectes i critica l'actitud dels jugadors del Barça.