Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Carles Puigdemont proposa al Govern pactar la data i la pregunta del referèndum, i es mostra obert a negociar aspectes com ara el percentatge mínim de participació, i a incloure la proposta dels no independentistes a la pregunta. En un esmorzar a Madrid, el president de la Generalitat ha demanat trobar una solució política a la reivindicació independentista, on tothom s'hi pugui sentir còmode, i abandonar l'actual dinàmica de resposta judicial per part del govern. En aquest sentit ha advertit que si s'arriba a inhabilitar algun polític hi haurà conseqüències.

Avui parlem de salut mental. Un 3 per cent de la població pateix a Espanya alguna malaltia mental greu. Els malalts i les famílies demanen que no se'ls estigmatitzi i destaquen la importància dels vincles emocionals. També recorden que fins al 15 per cent de la població pot patir, en algun moment, un episodi d'ansietat o depressió.

A Barcelona cada dia es produeixen divuit robatoris a domicili i el perfil del lladre és cada vegada més professional. Els Mossos d'Esquadra han posat en marxa noves estratègies per fer front a aquests delictes, que en 6 de cada 10 casos les detencions es fan in fraganti.

Gerard Piqué deixarà la selecció espanyola després del Mundial de 2018. El defensa, fart dels dubtes sobre el seu compromís, ha esclatat amb la falsa acusació de tallar-se les mànigues per no lluir la bandera a Albània. Piqué ha rebut el suport d'una selecció que va guanyar amb gols de Costa i Nolito i ja és líder de grup.

El malèfic bosc habitat per un mal invisible torna a Sitges amb 'Blair Witch', una inesperada seqüela de The Blair Witch Project que arriba 17 anys després a càrrec d'Adam Wingard. És una de les pel·lícules més esperades del Festival, que anit va atorgar el Premi Màquina del Temps a l'actriu nord-americana, Bàrbara Crampton, tota una icona del cinema de terror.

PUIGDEMONT A MADRID. EL PRESIDENT PROPOSA PACTAR LA DATA I LA PREGUNTA DEL REFERÈNDUM AMB L'ESTAT.

DIA DE LA SALUT MENTAL. MALALTS I ASSOCIACIONS DEMANEN QUE NO SE'LS ESTIGMATITZI.

ROBATORIS A DOMICILI. A BARCELONA S'HI PRODUEIXEN 18 PER DIA, AMB UN PERFIL DE LLADRE MOLT PROFESSIONAL.

ESPANYA GUANYA ALBÀNIA. PIQUÉ DEIXARÀ LA SELECCIÓ EL 2018 FART DELS DUBTES SOBRE EL SEU COMPROMÍS.

TERROR A SITGES. TORNA 'BLAIR WITCH' AL FESTIVAL, QUE PREMIA A BARBARA CRAMPTON AMB LA MÀQUINA DEL TEMPS.

La presidenta del PP catalán y diputada, Alicia Sánchez-Camacho, ha advertido este lunes al jefe del Govern catalán, Carles Puigdemont, que "hacer política no es acordar cuestiones inconstitucionales que rompen España" sino que es "actuar de acuerdo con el ordenamiento jurídico".

En una entrevista en 'Los Desayunos de TVE', Sánchez-Camacho se ha expresado así después de que Puigdemont, en un encuentro informativo de Europa Press, haya pedido al Gobierno central que haga política, proponiéndole pactar la fecha y la pregunta del referéndum independentista que planea.

"Para ellos hacer política es hacer lo que ellos quieren, es ir en contra de la ley y la Constitución, y no. Hacer política es actuar de acuerdo con el ordenamiento jurídico y todos con la responsabilidad que nos compete, no planteando desafíos inconstitucionales", ha resumido.

L'advocacia de l'estat ja estudia les resolucions independentistes aprovades al parlament
L'advocacia de l'Estat estudia ja les resolucions aprovades ahir al debat de Política General del Parlament que insten a la convocatòria d'un referèndum que se celebraria com a molt tard al setembre de l'any que ve. Ho ha anunciat la vicepresidenta del govern en funcions, que ha recordat que l'estat de dret seguirà actuant com ha fet fins ara i ha recordat que les resolucions judicials cal complir-les i ha defensat la independència de la justícia.

El síndic xifra en un 15% el nombre de nens i adolescents que pateixen abusos sexuals
El Síndic de Greuges alerta que no surten a la llum tots els casos d'abusos sexuals que pateixen els menors a Catalunya, que podrien afectar un 15 per cent dels nens i adolescents. El Síndic demana al govern que millori la informació i els protocols d'actuació, i li recrimina que només els apliqui als centres públics i concertats.

Habitatge digne
Les Pah denuncien les suspensions del TC en la llei d'emergència social

I les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca catalanes han protestat avui davant el Tribunal Superior de Justícia per reclamar el dret a la vivenda digne, en solidaritat amb els seus companys de Madrid, concentrats davant el Suprem. A Barcelona la protesta s'ha centrat en la suspensió per part del Constitucional dels articles de la llei catalana d'emergència social que fan referència al dret a l'habitatge.

Protesta sindical
Dencuncien un increment de la precarietat en el dia mundial del treball digne

avui també hornada de mobilitzacions sindicals arreu del món amb motiu del dia mundial del Treball digne. Els sindicats denuncien els salaris baixos després que Europa equipari els acomiadament temporals i els fixes. També han reivindicat la precarietat dels contractes temporals que , diuen, tracten els treballadors com a mocadors d'usar i tirar.

El fiscal demana processar Neymar, el seu pare i sandro rosell per corrupció i estafa
I en el cas Neymar, la Fiscalía demana el processament del jugador, el seu pare y Sandro Rosell pels delictes de corrupció i estafa en el fitxatge de jugador després que el jytbe rvoquès l'arxiu de la causa. Preocupació també per Jordi Alba, que anit es va fer una lesió muscular en el partit de la selecció contra Itàlia que va acabar amb empat a un.

Festival de Sitges
El gènere del fantàstic es dona cita fins diumenge al certàmen més important

A Sitges ja es respira ambient de festival. Durant els propers 10 dies, la indústria àudiovisual es dona cita al Garraf amb projeccions, masterclasses i tota mena d'activitats. Enguany, a més de pel•lícules i curtmetratges, el festival fa una aposta per les sèries de televisió, el cinema d'animació i els documentals

Trobades musicals
El cantautor avier Baró i el grup Renaldo & Clara s'alien en un nou disc

Nintendo lanzará en noviembre una miniconsola con 30 juegos clásicos. Para los nostálgicos el salón ofrece ‘Retro Barcelona’. Un viaje en el tiempo con 50 máquinas de los años 80. Los que prefieran la acción pueden probar Rigs, un juego con gafas de realidad virtual de los poco multijugador online que hay. En el día de su inauguración, 'Barcelona World Games' se centra en los juegos de competición multijugador.

L'advocacia de l'Estat estudia ja les resolucions aprovades ahir al debat de Política General del Parlament que insten a la convocatòria d'un referèndum que  se celebraria com a molt tard al setembre de l'any que ve. Ho ha anunciat la vicepresidenta del govern en funcions que ha recordat que l'estat de dret seguirà actuant com ha fet fins ara i ha recordat que les resolucions judicials cal complir-les i ha defensat la independència de la justícia.

A L'Informatiu d'avui també recollirem un informe del Síndic de Greuges on es denuncia que no surten a la llum tots els casos d'abusos sexuals que pateixen els menors a Catalunya i que, segons les poques investigacions fetes, podrien afectar a un 15 per cent de nens i adolescents. El Síndic demana una millora de la informació i els protocols d'actuació.

Avui tornem al Barcelona Games World on els grans protagonistes són des d'avui els jugadors de videojocs.

El festival de Sitges ja és en marxa, amb el millor cinema fantàstic. S'hi projectaran 174 pel·lícules entre elles "Inside", del sevillà Miguel Àngel Vivas, que inaugura el festival. Aquest matí les estrelles han estat Juan Antonio Bayona amb l'estrena d'"Un monstre em ve a veure" i l'actor suec Max Von Sidow. Després parlem amb tots dos.

Als esports, la Fiscalia demana el processament de Neymar, el seu pare y Sandro Rosell pels delictes de corrupció i estafa en el fitxatge de jugador. A més,la selecció espanyola empata a un amb Itàlia en el segon partit de classificació per al Mundial de 2018. Vitolo va avançar el conjunt de Lopetegui en aprofitar una greu errada de Buffon, però De Rossi va igualar el marcador en transformar un penal comès per Sergio Ramos. Jordi Alba es va fer una lesió muscular i torna aquest migdia a Barcelona.

 

CONSELL DE MINISTRES. L'ADVOCACIA DE L'ESTAT JA ESTUDIA LES RESOLUCIONS INDEPENDENTISTES APROVADES AL PARLAMENT.

INFORME DEL SÍNDIC. SITUA EN UN 15% LA XIFRA DE NENS I ADOLESCENTS QUE PATEIXEN ABUSOS SEXUALS.

BCN WORLD GAMES. LES COMPETICIONS DE VIDEOJOCS ES CONVERTEIXEN EN LES GRANS PROTAGONISTES DEL SALÓ.

FESTIVAL DE SITGES. "INSIDE", DEL SEVILLÀ MIGUEL ÁNGEL VIVAS INAUGURA AQUEST VESPRE L'EDICIÓ D'ENGUANY.

ALBA, LESIONAT. ESPANYA EMPATA A UN AMB ITÀLIA TOT I FER UNA GRAN PRIMERA PART A TORÍ.

  • Fa menys d'una hora que el TC ha donat a conéixer la seva decisió: ordenar a la Fiscalia que actuï contra Carme Forcadell. El Constitucional considera que la presidenta del Parlament va desobeïr la seva anul·lació de les conclusions de la comissió parlamentària del procés constituent, que Forcadell va decidir votar malgrat la prohibició prèvia del Tribunal. Les conclusions feien una aposta per la via unilateral per arribar a la independència. La Fiscalia haurà de determinar ara si Forcadell va cometre o no algun tipus de delicte penal en la seva actuació i, en cas d'apreciar-ho, podria instar a l'obertura d'una causa contra ella. Una causa que podría acabar amb la seva inhabilitació.
  • L'altra decisió judicial d'aquest migdia és del Tribunal Suprem que demana el permís al Congrés dels Diputats per seguir investigant a Francesc Homs pel seu paper en el 9N. El Tribunal l'investigarà pels delictes de prevaricació i desobedència per haver tirat endavant la consulta tot i la prohibició del Constitucional. Pel mateix cas, la fiscalia del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya demana 10 anys d'inhabilitació per Artur Mas y 9 per Joana Ortega i Irene Rigau
  • I tot plegat a una hora de que comenci el debat i votació de les resolucions del debat de poítica general. La majoria de Junts pel Si i la CUP tirarà endavant la que fixa el rerfèndum per al setembre de 2017. I Catalunya Si que es Pot s'abstindrà. Abans però Ciutadans, PSC i PP han mirat sense èxit d'evitar que no es votessin Lluís Falgàs, ha estat un matí carregat de tensió....
  • Importants col·lapses de trànsit aquest matí a l'àrea de Barcelona. Les fortes pluges han provocat cues qulomàtriques i han fet méss complicada la circulació a aquella hora, sobretot als cacessos a la ciutat. L'aiguat ha obligat també a tancar durant uns minuts algunes estacions del metro./ La forta tempesta, amb força aparell elèctric, ha provocat petites inundacions a l'àrea metropolitana, talls de llum a molts punts i, com dèiem, ha obligat a tancar accessos a l'estació de Sants o la plaça d'Espanya. . Protecció Civil ha rebut més de 130 trucades per tot tipus d'incidències, cap important.
  • I fa pocs minuts hem sabut que una persona ha mort i sis més han estat hospitalitzades per un brot de legionel.losi a Salou. Tots els afectats s'havien allotjat al setembre en un hotel de la població. L'Agència catalana de Salut Pública investiga l'origen del brot, i no es descarta que puguin aparèixer nous casos.
  • Avui, a Torí, primer examen seriós per Lopetegui davant un dels grans d'Europa: Itàlia. Piqué valora el nou seleccionador, però Del Bosque està per damunt de comparacions conjunturals./ L'Uruguai de Luis Suárez defensa la primera posició del grup contra el cuer Veneçuela. La selecció de Tabarez, que recupera el matalasser Godín, ha guanyat els 4 partits jugats a casa amb 11 gols a favor i cap en contra.
  • Amb una facturació anual que supera els 1.000 milions d'euros, el sector dels videojocs s'afiança com a una de les indústries més potents a l'estat. Com a mostra, la Fira Barcelona Games World, que demà obre les portes als pavellons de la Plaça Espanya, amb més de 150 expositors i una previsió de visitants de 90.000 persones. Una Fira que es trasllada a Barcelona des de Madrid per créixer al mercat internacional./ Espai de trobada entre creadors i empreses, la Fira posarà a disposició dels "gamers" un miler de terminals per què puguin provar en primícia les novetats del sector, com ara la última versió de FINAL FANTASY, THE LAST GUARDIAN, o TEKKEN 7, entre altres molt esperades. A més d'una decidida aposta pels esports electòrnics que tenen milions de seguidors. Avui us deixem amb fragments d'alguns videojocs que s'hi podran trobar....

Tensió al tram final del debat de Política General. Ciutadans, PSC i PP intenten a aquesta hora que al ple d'aquesta tarda no es votin les resolucions pactades pel front independentista que desenvolupen el full de ruta ja que consideren que van en contra de la suspensió que el Constitucional va fer de la declaració del 9N. La unitat de Junts pel sí i la CUP es trenca en les resolucions sobre els pressupostos on discrepen sobre l'augment dels impostos.

Tot plegat en un dia que ha comença amb fortes tempestes arreu de Catalunya. A l'àrea metropolitana han provocat petites inundacions, com la de l'estació de Sants o la plaça d'Espanya, talls de llum a molts punts i molt col·lapse a les carreteres. Protecció Civil ha rebut més de 130  trucades per tot tipus d'incidències, cap important.

Durant el matí s'han obert clarianes... però no guardeu els paraigües, perquè aquesta tarda els ruixats i les tempestes es repetiran però seran més irregulars. Les d'aquest matí han anat acompanyades de molt aparell elèctric i han deixat aiguats, sobretot a les comarques del Litoral i Prelitoral Central. Els propers dies es mantindrà un temps insegur i l'ambient serà cada cop més de tardor.

Barcelona acull fins diumenge el Barcelona Games World, el saló més important del sector del videojoc d'Espanya. Un certamen en el que es presentaran les principals novetats del mercat, com la nova edició de Final Fantasy. A L'Informatiu em parlat amb el seu creador que ens parla de com seran els videojocs del futur.

La selecció espanyola juga aquest vespre a Torí el segon partit de classificació per al Mundial de 2018. Els italians posaran a prova el projecte de Lopetegui que apostarà per 4 blaugranes i Diego Costa a l'onze titular. Ho podreu veure a tres quarts de nou del vespre per La 1.

I repassarem dues propostes musicals força distants. El Macbeth que obrirà la temporada del Liceu i el concert amb el que es celebrarà el quinzè aniversari de la primera edició d'Operación Triunfo. Serà el proper 31 d'octubre al Palau Sant Jordi. Avui hem vist el primer retrobament dels cantants a la presentació que s'ha fet a Torrespaña