Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

ELECCIONS ALS EUA. CAP A LES 5 DE LA PROPERA MATINADA ES CONEIXERAN ELS RESULTATS.

SUPLICATORI PEL 9N. PDECAT, ERC, UNIDOS PODEMOS, PNV I EH BILDU HI PRESENTEN UN VOT PARTICULAR EN CONTRA.

AVENÇ MÈDIC. INVESTIGADORS DE L'IDIBELL DESCOBREIXEN PER QUÈ ALGUNS CÀNCERS NO RESPONEN A LA QUIMIOTERÀPIA.

MORATÒRIA HOTELERA. GRUPS HOTELERS DIUEN QUE LES INVERSIONS ESTRANGERES ES DESVIEN A ALTRES CIUTATS.

S'ENFRONTEN DIJOUS. MESSI I NEYMAR SÓN ELS GRANS PROTAGONISTES DELS PARTITS DE SELECCIONS.

Dia de Tots Sants. Desenes de milers de persones acudeixen als cementiris de Catalunya. Només a Barcelona és previst que unes dues-centes mil persones accedeixin als recintes funeraris que cada vegada ofereixen més opcons ecològiques d'inhumació, i ja representen el 38% dels serveis.

Patrimoni digital. La Generalitat prepara un avantprojecte de llei per regular el llegat digital.

Comerços oberts. El centre de Barcelona concentra la majoria de botigues obertes i de compradors.

Champions. El Barça vol encarrilar el seu pas a vuitens definal contra un City que no pot fallar.

"Operación Triunfo". Els fans vibren amb el retorn d'OT.

  • El reelegit primer secretari del PSC, Miquel Iceta, es reunirà la setmana entrant amb el president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, per abordar la relació entre ambdós partits que van quedar malmeses pel NO dels socialistes catalans a la investidura de Mariano Rajoy. Aquest migdia Iceta concretava per telèfon els detalls de la trobada, en què el líder del PSC demanarà que es reconegui l'excepcionalitat de Catalunya. Iceta, que avui ha reunit la nova executiva del partit, veu impensable que el PSC es desentengui d'Espanya i que el PSOE es desentegui de Catalunya i vol defensar un tractament específic per al PSC.
  • La tensió entre el PSOE i el PSC coincideix avui amb la publicació de l'últim baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques, que recull una forta caiguda de la intenció del vot dels socialistes.
  • A Catalunya, l'altra gran carpeta oberta és el debat sobre els pressupostos... en un moment en què les relacions entre Junts pel Sí i la CUP estan enrarides. Un distanciament al que tant el PDEcat com ERC volen treure ferro.
  • Una operació conjunta dels Mossos i la Guàrdia Civil ha desarticulat una banda especialitzada en robar caixes fortes. Ho feien a cops de mall i de destral, sobretot en empreses del sector alimentari de tot el territori espanyol. Hi ha 15 detencions, tres de les quals a Catalunya. Se'ls atribueixen 26 robatoris a Catalunya, Andalusia, Madrid i València.
  • A Barcelona hi ha entre 30 mil i 80 mil pisos buits. L'Ajuntament està elaborant un cens per definir-ne millor la xifra i captar-los per a la bossa de lloguer municipal i poder així fomentar l'habitatge social. Per aconseguir-ho, pagaran 1.500 euros als propietaris que s'inscriguin en aquesta borsa de lloguer social.
  • L'Institut Català de la Salut s'ha fet càrrec de la gestió de l'atenció continuada domiciliària a Barcelona, la Mina i Montcada i Reixac després de 22 anys en mans privades.
  • Tenim una última hora en relació al Barça i als tribunals... perquè el jutge De La Mata de l'Audiència Nacional acaba de proposar que siguin jutjats Neymar, els seus pares, el president Bartomeu, el seu antecessor Rosell i el propi club. La decisió té a veure amb l'acusació pels delictes de corrupció i estafa en el fitxatge del jugador brasiler.
  • Leo Messi va ser el gran protagonista en el triomf del Barça al Sánchez Pizjuan.
  • El fotògraf nordamericà STEVE MC CURRY es va fer mundialment famós pel retrat que va fer a una una nena agfanesa d'ulls verds en un camp de refugiats al Paquistan. Una imatge que va impactar al món sencer i que va explicar millor que mil paraules el drama dels refugiats. Però, amb 40 anys de professió, Mc Curry és un apasionat del comportament humà.

Los Mossos d'Esquadra y la Guardia Civil han detenido a quince personas en una operación que ha permitido desmantelar una organización criminal, de las más activas en España, que obtuvo unos 440.000 euros robando cajas fuertes de 26 empresas, que abrían a golpe de mazo o de hacha.

La red, que se da por desarticulada, está considerada una de las más activas en España en el robo de cajas fuertes, ya que, por el momento, se le atribuyen al menos 26 robos en naves industriales, mayoritariamente de los sectores de la alimentación y de la automoción, en Cataluña, Andalucía, Madrid y Valencia.

Miquel Iceta insisteix a mantenir la relació  amb el PSOE, però demana que es reconegui l'excepcionalitat del PSC en situacions com, per exemple, el No a la investidura de Mariano Rajoy. Després del congrés celebrat aquest cap de setmana on s'ha nomenat la nova executiva, el primer secretari del PSC té previst trucar avui mateix al president de la gestora, Javier Fernández, per fixar una trobada i abordar la relació entre ambdós partits.

La dimissió de Pedro Sánchez fa caure el PSOE sis punts en estimació de vot, segons el CIS, que torna a situar al PP com el partit amb major estimació de vot amb un 34 i mig per cent. La caiguda del PSOE provoca el sorpasso d'Unidos Podemos que puja fins el 21,8 per cent. El baròmetre es va fer a l'octubre, just després del convuls Comitè Federal del PSOE.

I una operació conjunta dels Mossos i la Guàrdia Civil ha desarticulat una banda especialitzada en robar caixes fortes. Ho feien a cops de mall i de destral, sobretot en empreses del sector alimentari de tot el territori espanyol. Hi ha 15 detencions, tres de les quals a Catalunya. Se'ls atribueixen 26 robatoris amb violència. 9 detinguts ja són a la presó i 3 més en llibertat amb càrrecs.

L'Institut Català de la Salut s'ha fet càrrec de la gestió de l'atenció continuada domiciliària a Barcelona, la Mina i Montcada i Reixac després de 22 anys en mans privades. El conseller de salut, Toni Comín, ha explicat que el servei disposarà de 148 professionals, quaranta dels quals de nova incorporació. El canvi s'emmarca en la idea del departament de desprivatitzar el sistema sanitari públic.

Messi lidera amb una gran actuació la remuntada del Barça a Sevilla. Vitolo va avançar els andalusos, però l'argentí va marcar el seu gol 500 i va assistir a Suárez en el definitiu dos a un. Amb aquesta victòria, els blaugrana es mantenen a dos punts del Reial Madrid.

CIS D'OCTUBRE. LA DIMISSIÓ DE PEDRO SÁNCHEZ FA CAURE EL PSOE SIS PUNTS EN ESTIMACIÓ DE VOT.

RELACIÓ PSC-PSOE. ICETA VOL PLANTEJAR UN TRACTE ESPECÍFIC PEL PSC.

OPERACIÓ CONJUNTA. MOSSOS I GUÀRDIA CIVIL DESARTICULEN UNA BANDA QUE ROBAVA CAIXES FORTES.

ATENCIÓ DOMICILIÀRIA. L'ICS RECUPERA LA GESTIÓ DEL SERVEI A BARCELONA, LA MINA I MONTCADA I REIXAC.

ACTUACIÓ ESTEL·LAR. MESSI MARCA EL SEU GOL 500 I LIDERA LA REMUNTADA DEL BARÇA A SEVILLA.

El director flamenc Alain Platel és un dels creadors destacats de l'escena europea que passen per la vint-i-cinquena edició del Festival Temporada Alta de Salt-Girona, consolidat certamen de les arts escèniques del sud d'Europa. "Nicht Schalafen" ("Sense adormir-se"), el títol d'aquesta peça, és l'anotació que el compositor Gustav Malher escrivia a les partitures per indicar als músics que no perdessin embranzida.

I és que aquí Platel pren com a base les músiques més tempestuoses de Malher, reflex de l'època convulsa que va viure, i s'inspira també en un llibre de l'historiador Philipp Blom que descriu l'Europa d'aquells anys, previs a la primera guerra mundial.
 

És tot un clàssic pre-nadalenc: els nous caganers. Entre les figures d'aquest any hi ha els candidats a la presidència dels Estats Units, Hillary Clinton i Donald Trump, també el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, o personatges de Joc de Trons o de la Guerra de les Gal·làxies.

Acabem una setmana marcada sobretot per la presa de possessió de Mariano Rajoy i el seu nou govern. Però la setmana ha acabat també amb una nova polèmica: la detenció de l'alcadessa de Berga, de la CUP. El jutge l'havia citat diverses vegades perquè declarés per haver penjat una estelada a l'ajuntament en campanya electoral.
 

Congrés del PSC. Miquel Iceta i Núria Parlon acorden una nova executiva dels socialistes catalans amb més dones i més presència municipal. Núria Marín, serà la número dos del partit. Miquel Iceta volia una executiva més reduida però ha hagut de fer cessions i arribar a acords que s'han tancat de matinada.

Tiroteig mortal a Sant Adrià de Besòs. Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort de dos homes per arma de foc i un ferit. Cap a les quatre de la matinada han rebut l'alerta. Ja hi ha tres persones detingudes.

Fred i primeres nevades. La cota s'ha situat al voltant dels 1000 metres al vessant nord del Pirineu i dels 1200 a la resta de la serralada.

"Les noces de Fígaro". L'òpera de Motzart torna demà al Gran Teatre del Liceu amb el muntatge de lluís Pasqual.

En joc la segona plaça. El Barça ha arribat a Sevilla on fa dues temporades que no guanya.

Detingut el cap d'ETA. La policia francesa ha detingut Mikel Irastorza, el màxim dirigent de la banda terrorista, a la localitat d'Ascain, als Pirineus francesos.

Congrés del PSC. El partit escollirà la nova executiva i fixarà el rumb per als pròxims anys, amb dues grans qüestions sobre la taula: l'aliança d'esquerres a Catalunya i la relació amb el PSOE, que no passa per un bon moment.

Protesta a Tarragona. Un miler de persones s'ha manifestat contra la violència masclista. Els han convocat entitats feministes de Catalunya, València i les Balears.

Tendeències en joguines. Només el 30% de les joguines que es fabriquen al món tenen èxit. Els fabricants treballen amb un any de previsió, i entre les seves estratègies hi ha fabricar productes relacionats amb els dibuixos animats o les pel·lícules.

Minvat per les baixes: El Barça prepara el partit contra el Sevilla. Fa dos anys qeu els balugrana no guanyen al Pizjuán.

 

L'ecòleg català Josep Peñuelas rep aquesta setmana el Premi Ramon Margalef d'Ecologia. EStà considerat un dels millors investigadors del món en aquesta àrea de coneixement. Diu que tot ho va aprendre del seu mestre Ramon Margalef, el fundador de l'ecologia a casa nostra. El premi li serà lliurat el dimarts pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont. De les seves investigacions sobre el mal ús que fem del plantea n'hem parlat a L'Entrevista de L'Informatiu.