Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Mariano Rajoy se sotmet a partir de les sis de la tarda al seu segon debat d'investidura amb la garantia de que aquesta vegada sí que acabarà dissabte com a president del govern gràcies a l'abstenció del PSOE i als vots de Ciutadans. Rajoy farà un discurs més breu que a l'agost i marcat pel to conciliador oferint grans acords i fixant els principis d'una legislatura que no pretén que sigui curta però que estarà marcada per la negociació constant.

La decisió presa pel PSOE manté oberta la ferida. Es calcula que una vintena de diputats trencaran la disciplina de vot i dissabte votaran no a Rajoy. Entre ells hi podria ser Pedro Sánchez i hi seran segur els 7 representats del PSC. Avui la cap de llista dels socialistes catalans, Meritxell Batet, defensava la decisió però negava que s'hagi d'obrir una crisi amb el PSOE. Anit la gestora apuntava que la decisió del PSC era una ruptura unilateral.

La Generalitat presentarà divendres un contenciós administratiu a l'Audiència Nacional per instar ADIF a complir els compromisos en el finançament de la xarxa de rodalies. Ho ha anunciat el conseller de Territori, Josep Rull en un acte al Palau de la Generalitat amb representants del món local per demanar el traspàs del conjunt del sistema ferroviari.

Els metges alerten que cada vegada hi ha més pares que opten per donar dietes restrictives als seus fills i que això porta problemes.

L'Espanyol guanya la Supercopa de Catalunya en superar el Barça gràcies a un solitari gol de Felipe Caicedo. Luis enrique va apostar pel planter però va acabar amb Mathieu lesionat. Els blaugrana critiquen l'actitud de Tebas i el València després del llançament d'objectes dissabte a Mestalla.

I al final de l'informatiu ballarem al ritme de "Priscilla, el Musical". Aquesta nit arriba al Teatre Tívoli un dels espectacles de més èxits dels últims temps on es repassa la història de la música disco. Després veurem si ja tenen a punt les perruques, les plataformes i l'autobús.

Mariano Rajoy se sotmet a partir de les sis de la tarda al seu segon debat d'investidura amb la garantia de que aquesta vegada sí que acabarà dissabte com a president del govern gràcies a l'abstenció del PSOE i als vots de Ciutadans. Rajoy farà un discurs més breu que a l'agost i marcat pel to conciliador oferint grans acords i fixant els principis d'una legislatura que no pretén que sigui curta però que estarà marcada per la negociació constant.

La decisió presa pel PSOE manté oberta la ferida. Es calcula que una vintena de diputats trencaran la disciplina de vot i dissabte votaran no a Rajoy. Entre ells hi podria ser Pedro Sánchez i hi seran segur els 7 representats del PSC. Avui la cap de llista dels socialistes catalans, Meritxell Batet, defensava la decisió però negava que s'hagi d'obrir una crisi amb el PSOE. Anit la gestora apuntava que la decisió del PSC era una ruptura unilateral.

La Generalitat presentarà divendres un contenciós administratiu a l'Audiència Nacional per instar ADIF a complir els compromisos en el finançament de la xarxa de rodalies. Ho ha anunciat el conseller de Territori, Josep Rull en un acte al Palau de la Generalitat amb representants del món local per demanar el traspàs del conjunt del sistema ferroviari.

Els metges alerten que cada vegada hi ha més pares que opten  per donar dietes restrictives als seus fills i que això porta problemes.

L'Espanyol guanya la Supercopa de Catalunya en superar el Barça gràcies a un solitari gol de Felipe Caicedo. Luis enrique va apostar pel planter però va acabar amb Mathieu lesionat. Els blaugrana critiquen l'actitud de Tebas i el València després del llançament d'objectes dissabte a Mestalla.

I al final de l'informatiu ballarem al ritme de "Priscilla, el Musical". Aquesta nit arriba al Teatre Tívoli un dels espectacles de més èxits dels últims temps on es repassa la història de la música disco. Després veurem si ja tenen a punt les perruques, les plataformes i l'autobús.
 

DEBAT D'INVESTIDURA. RAJOY OBRE A LES 6 EL PLE AMB LA CONFIANÇA DE QUE SERÀ ESCOLLIT DISSABTE.

DEBAT D'INVESTIDURA. EL PSC DEFENSA LA SEVA DECISIÓ DE VOTAR NO A LA INVESTIDURA DE RAJOY.

RODALIES RENFE. ACTE UNITARI A LA GENERALITAT PER DEMANAR EL TRASPÀS DE TOT EL SERVEI DE TRENS.

ELS EXPERTS ALERTEN. CADA VEGADA HI HA MÉS FAMÍLIES QUE DONEN DIETES RESTRICTIVES ALS FILLS SENSE CONSELL MÈDIC.

MATHIEU, LESIONAT. L'ESPANYOL SUPERA EL BARÇA A LA SUPERCOPA DE CATALUNYA GRÀCIES A UN GOL DE CAICEDO.

"PRISCILLA, EL MUSICAL". ARRIBA A BARCELONA I AQUESTA NIT S'ESTRENA AL TEATRE TÍVOLI.

  • Hores d'ara el rei està reunit a la Sarsuela amb Mariano Rajoy, amb qui clourà la cinquena ronda de contactes amb els partits per poder tirar endavant la investidura del futur president del govern. Quan acabi la reunió sortirem de dubtes i sabrem si el líder del PP ha rebut rebut l'encàrrec del rei per formar govern. Llavors es fixarà la data del debat al Congrés. Amb tota seguretat Rajoy serà investit en segona votació, probablement diumenge.... després d'estar 10 mesos sense govern a Espanya./ abans, el monarca ha rebut els representants de la resta de forces majoritàries... el president de la gestora del PSOE, i els liders de Podemos, Ciuatadans, En Comú Podem i Compromís. Últimes entrevistes en què s'ha parlat del nou escenari polític obert després del comitè federal socialista. Des del PP reclamen estabilitat. I des de Catalunya s'apel·la al referèndum i el dret a decidir.
  • El procés judicial contra Carme Forcadell segueix el seu camí. El Tribunal Superior de Justícia ha confirmat aquest matí que admet a tràmit la querella contra la presidenta del Parlament.
  • Aquest matí un funcionari li ha lliurat la resolució en mà . L'acusació és pels delictes de desobediència i prevaricació per haver premès votar les conclusions de la comissió del procés constituent. Un fet que consideren contrari a l'ordenament jurídic. Tant Ciutadans com el PP li han demanat que deixi la presidència , mentre que el govern denuncia la judicialització de la política.
  • I a Badalona, avui, el jutge ha començat a prendre declaració als membres de l'equip de govern que van decidir obrir l'Ajuntament el dia 12 d'octubre tot i que una ordre judicial els impedia fer-ho.
  • L'explosió a un pis de Premià en que va morir una dona i, dies més tard, l'home que vivia amb ella va ser un crim de violència masclista. és la conclusió a què han arribat els Mossos./ Les entitats del Tercer Sector alerten del perill de saturació dels serveis socials municipals. Per això proposen un nou model per atendre de manera més eficaç les persones amb necessitats socials i on les entitats tinguin un paper més actiu, que complementi el treball de les administracions./ Entitats veïnals i de defensa de l'habitatge han enegat una campanya contra l'empresa Desokupa que ofereix desallotjaments de pisos ocupats.
  • Barça i Espanyol disputaran aquesta nit a Tarragona la Supercopa de Catalunya. Una competició que va néixer fa 4 anys però que tot just viurà la seva segona edició.
  • El CCCB inaugura avui una exposició inèdita. Una mostra que explora la relació entre arquitectura i sexualitat al llarg dels segles. Les propostes que arquitectes, pensadors i artistes han construït o imaginat per crear espais per al desig.

Jornada clau per la investidura. Tot apunta que Mariano Rajoy rebrà aquesta tarda l'encàrrec del rei Felip de presentar la seva candidatura a la presidència del govern. Serà després de tancar la ronda de consultes per on aquest matí hi han passat els líders del PSOE, Ciutadans, Podem, En Comú Podem i Compromís. Unes converses en les que s'ha parlat de la situació política catalana i d'una possible reforma de la Constitució.

Un dia més l'actualitat ve farcida de novetats judicials. Un funcionari del Tribunal Superior de Justícia ha comunicat aquest matí a Carme Forcadell que s'ha admès a tràmit la querella de la fiscalia per prevaricació i desobediència i a Badalona, declaren, dos dels regidors investigats per haver obert l'ajuntament el dia 12 d'octubre tot i la prohibició judicial.

A l'Informatiu també us parlarem dels recels que desperta l'empresa "desokupa", que es dedica a desallotjar habitatges ocupats. Diverses entitats veïnals denuncien que fan servir coaccions per fer fora la gent dels pisos. L'empresa assegura que les seves actuacions són legals.

L'Institut d'estudis catalans defensa la nova ortografia, ratificada pel ple, i que inclou diversos canvis normatius. El més polèmic és la supressió de la majoria d'accents diacrítics. De cent cinquanta han passat a 15. Un grup d'intel.lectuals ha recollit 1500 signatures contra aquesta decisió, i la secció filològica assegura que és fruit del consens. Després us expliquem la resta de novetats.

El Barça i l'Espanyol juguen aquest vespre a Tarragona la Supercopa de Catalunya. L'absència de les figures blaugranes ha reobert el debat sobre el sentit de la competició. També són polèmics els premis de la lliga ja que el campió només n'ha guanyat el de Messi, com a millor davanter i el de Suárez, com a millor estranger.

 

RONDA DE CONSULTES. EL REI TANCARÀ AQUESTA TARDA ELS CONTACTES AMB LA REUNIÓ AMB MARIANO RAJOY.

NOVETATS JUDICIALS. ADMESA A TRÀMIT LA QUERELLA CONTRA FORCADELL I DECLAREN ELS REGIDORS DE BADALONA PEL 12-O.

CONTRA "DESOKUPA". ENTITATS VEÏNALS ACUSEN L'EMPRESA DE COACCIONS I ELLS ASSEGUREN QUE EL QUE FAN ÉS LEGAL.

REFORMA ORTOGRÀFICA. L'INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS DEFENSA LA SUPRESSIÓ DE LA MAJORIA D'ACCENTS DIACRÍTICS.

LA FEDERACIÓ, MOLESTA. EL BARÇA NO PORTA CAP FIGURA A LA SUPERCOPA DE CATALUNYA.

 

Hasta 37 inmigrantes del CIE de Zona Franca, en Barcelona, iniciaron este domingo una huelga de hambre que han dado por finalizada este mismo lunes al mediodía. A las puertas de este Centro de Internamiento de Extranjeros se han concentrado decenas de ciudadanos convocados por la Plataforma Cerremos el CIE y representantes de Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot y la CUP. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, expresaba su rechazo al centro. El Ayuntamiento pedirá una nueva orden de cierre al juez. Interior recuerda que los CIE están en toda Europa y reprocha que se politicen.
 

  • L'endemà que el comitè federal del PSOE es decantés per l'abstenció per facilitar la investidura de Mariano Rajoy, els socialistes catalans continuen decidits a votar en contra. Ho ha confirmat aquest matí Miquel Iceta, que justifica el NO per coherència amb el rebuig que han defensat fins ara. El líder del PSC assumeix que la desobediència pot comportar conseqüències però es mostra disposat a afrontar-les, ha dit, enacara que suposi revisar l'encaix entre les dues formacions.
  • Mentrestant ja està en marxa la ronda de consultes que el Rei Felip VI fa amb els líders. La ronda la tancarà demà a migdia el president en funcions, Mariano Rajoy i serà llavors quan es fixarà la data del debat d'investidura, molt probablement, per dimecres i dijous.
  • I aquest matí, el president en funcions, satisfet per què el PSOE hagi optat per l'abstenció, ha ofert al partit socialista la seva disposició a pactar polítiques compartides sobre grans qüestions. Però ha deixar clar que la unitat, la sobirania nacional i la igualtat de tots els espanyols no es poden negociar. Una actiud compartida pel PP català enfront de l'independentisme.
  • En l'àmbit judicial, la sala del Penal del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya ja ha decidit si admet o no a tràmit la querella de la fiscalia contra la presidenta del Parlament. De tota manera, fins demà la decisió no es farà pública ja que avui no se li ha pogut comunicar a Carme Forcadell. Recordem que la fiscalia ha denunciat a la presidenta de la cambra per prevaricació i desobedència la haver permés la votació de les conclusions de la comisió del procés constituent tot i les advertències del Constitucional
  • I el regidor de la CUP a l'Ajuntament de Vic, Joan Coma, no s'ha presentat finalment a l'Audiència Nacional on estava citat per un suposat delicte d'incitació a la sedició. A Coma l'acusen d'haver apel·lat a la desobediència en el ple municipal de suport a la resolució independentista del 9N. Aquest matí ha explicat que se sent perseguit per les ssves idees polítiques i que no reconeix cap tribunal que no respecti, ha dit, els dres fonamentals.
  • Punt i final a la vaga de fam que mantenien alguns interns de Centre d'Internament d'Estrangers des d'ahir. Aquest migdia els últims 37 que mantenien la protesta han desistit després d'una negociació amb la direcció del centre. Ahir uns 70 interns van començar la protesta per exigir el seu alliberament. L'anna Grimau ens explica com ha anat...
  • Catalunya comença avui la seva campanya de vacunació de la grip. Hi ha gairebé 1 MILIÓ 200 MIL vacunes preparades. Les rebran, principalment, persones amb problemes de salut crònics, d'edat avançada
  • Al llarg del dia d'avui s'aniran coneixent els 30 aspirants a la Pilota d'Or al millor jugador del continent. De moment del Barça ja hi figura Andrés Iniesta, però de ben segur que n'hi haurà més, entre ells el trident.
  • El festival de Jazz de Barcelona arrenca avui amb la trobada de dos músics mítics que, deprés d'anys de parlar-ne, finalment han decidit posar en marxa un projecte comú. Chucho Valdés i Joe Lovano, junts i amb ganes d'explorar nous camins.

El rei ha obert aquest matí la ronda de contactes amb  els líders del partits al Congrés que acabarà demà amb la presentació de la candidatura de Mariano Rajoy a la investidura. Tot fa pensar que Rajoy serà reelegit president del govern el cap de setmana. Tot plegat després de la decisió d'abstenir-se del Comitè Federal del PSOE. Una decisió que Rajoy ha dit ha titllat de raonable. A més, s'ha mostrat disposat a negociar.

El socialistes miren ara de gestionar la decisió d'ahir que podria marcar un abans i un després en les relacions entre PSC i PSOE ja que els socialistes catalans no s'abstindran, costi el que costi.

En l'àmbit judicial dos fronts. El Tribunal Superior de Justícia dirà avui si admet a tràmit la querella contra Carme Forcadell i, per tant, la investiga per desobediència i prevaricació. I a Vic, el regidor de la CUP, Joan Coma, ha defensat la decisió de no presentar-se aquest matí a l'Audiència Nacional on havia de declarar per un delicte de sedició.

La quarantena d'interns del CIE de la Zona Franca han acabat fa pocs minuts la vaga de fam que van començar ahir. La majoria eren de nacionalitat algeriana.

I als esports, el Barça jugarà la Supercopa de Catalunya amb només 6 jugadors del primer equip. Luis Enrique ha donat festa fins dijous Messi, Neymar, Suárez i la resta de titulars. El trident estarà entre els 30 nominats a la pilota d'or que s'aniran coneixent al llarg del dia d'avui.

LA SETMANA CLAU. EL REI OBRE LA RONDA DE CONSULTES DESPRÉS DE LA DECISIÓ DEL PSOE QUE RAJOY TITLLA DE RAONABLE.

EL PAPER DEL PSC. ICETA CONFIRMA EL NO A RAJOY I ADMET QUE LA SEVA ACTITUD POT TENIR  CONSEQÜÈNCIES.

PASSOS JUDICIALS. EL TSJC DECIDEIX SI ADMET LA QUERELLA A FORCADELL I A VIC EL REGIDOR DE LA CUP NO VA A L'AUDIÈNCIA.

CIE ZONA FRANCA. FINALITZA LA VAGA DE FAM QUE UNA SETANTENA D'INTERNS VAN INICIAR AHIR.

SENSE EL TRIDENT.LUIS ENRIQUE DÓNA FESTA ALS TITULARS PER A LA SUPERCOPA DE CATALUNYA.

 

L'Ajuntament treu del Born l'estàtua eqüestre de Franco i també la de la victòria
L'exposició sobre el franquisme al Born JA no té l'estatua del dictador que tantes mostres de rebuig ha aixecat. Anit la retiraven després que un grup de joves la tiressin al terra, i aquest matí es retirava també l'estàtua de la Victòria que l'acompanyava. El govern municipal manté que l'exposició és un encert però admet que  s'hauria d'haver explicat millor.

Consell de ministres
El govern recorda que són els únics que poden prendre decisions sobre les curses de braus

Soraya Sáenz de Santamaría els ha recordat, a més, que, com diu la sentència del Constitucional, no tenen competències per evitar que les curses de braus tornin a Catalunya. I que s'han d'acceptar les regles del joc, és a dir, els dictàmens dels tribunals, quan et són favorables i, també, quan no.

La 'Carmela' es queda a Barcelona
L'escultor Jaume Plensa cedeix l'obra de franc, durant 8 anys renovables

Aquests últims mesos ha estat instal•lada davant del Palau de la Música i que havia de marxar ara als Estats Units.  L'artista ha cedit de franc, com a  mínim per a 8 anys renovables,  la monumental escultura de 4 metres i mig.  L'Ajuntament es plantejava comprar-l perquè la ciutat pogués tenir una de les obres del reconegut escultor. Plensa ha dit que s'ha sentit molt emocionat per la resposta popular davant l'escultura

La Generalitat disposada a comprar l'Hospital General de Catalunya per 50 milions
La Generalitat proposa comprar l'Hospital general de Catalunya a QuirónSalud per 50 milions d'euros, dins del procés de desprivatització impulsat per Salut. El conseller confirma l'oferta i assegura que el Departament absorbiria el miler de treballladors que té el centre hospitalari de Sant Cugat del Vallès

Succés a Barcelona
Una noia de 15 anys en estat greu en precipitar-se des del tercer pis de l'escola

Els Mossos d'Esquadra investiguen el cas d'una noia de 15 anys que està ingressada a la Vall d'Hebron, després que aquest matí s'ha precipitat des del tercer pis de l'escola Pia Nostra Senyora de Barcelona, on estudia...El centre ha activat el protocol i un equip de psicòlegs ha atès els companys de la nena i els professors..Aquesta tarda la direcció ha convocat una sessió informativa amb els pares de la classe...

Neymar signa la renovació amb el Barça i serà el segon jugador més ben pagat
Neymar ha signat aquesta migdia la renovació amb el Barça fins el 2021. Cobrarà 25 milions nets per temporada i tindrà un clàusula de rescissió de 250.  El brasiler es convertirà així en el segon jugador més ben pagat d'una plantilla que va sopar anit a Castelldefels per celebrar la Bota d'or de Luis suárez.

Mor Antoni Chic
Director de teatre i realitzador de "Estudio 1", concursos i retransmissions

El director de teatre i antic company de Televisió Española, Antoni Chic ha mort als 84 anys...  Chic va començar dirigint obres de teatre en català als 60, com ara "El senyor de Perramón", "El zoo de Cristal" o "Pigmalió"... entre molts d'altres èxits. A Televisió Espanyola va esdevenir un autèntic referent per a molts pel seu estil elegant. Va fer també moltes obres de teatre a "Estudio1" i va dirigir concursos i retransmissions