Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • El Rei ha obert avui formalment la dotzena legislatura a les Corts espanyoles... 10 mesos després de les eleccions i amb Mariano Rajoy relegit president del govern. En el seu discurs, Felip VI ha enviat un missatge clar de diàleg a diputats i senadors, que han tancat la sessió amb un fort aplaudiment. El president de la Generalitat Carles Puigdemont no ha assitit ni tampoc Esquerra, Bildu i Compromís. I els diputats del Partit Demòcrata, el PNB i podem no han aplaudit ni a l'entrada ni al finalitzar el seu discurs al Rei.
  • Un dels protagonistes del matí ha estat Jorge Fernández Díaz. Finalment, l'exministre d'interior presidirà la Comissió de Peticions del Congrés. Ho farà després que el Partit Popular l'intentés situar sense èxit a la d'Exteriors i la del Tribunal de Comptes.
  • I aquesta tarda la gestora del PSOE decidirà algunes de les mesures disciplinàries que imposarà als 15 diputats que van votar NO ala investidura de Mariano Rajoy
  • Són les paraules que el president de la Generalitat ha adreçat indirectament a Gas Natural i les companyies elèctriques després de la mort d'una àvia a Reus en situació de pobresa energètica. Puigdemont demana una reflexió per corregir errors i evitar sucessos tràgics com aquest. El cas de Reus ha provocat retrets mutus entre empresa i institucions per no haver avisat de la situació. De la seva banda, el ministre d'Energia Álvaro Nadal, afirma que la tragèda de Reus és un cas clar, ha dit, de l'actuació els serveis socials, que són competència autonòmica i municipal... i no del govern.
  • Mentrestant, el Banc dels Aliments encara necessita uns 6.500 voluntaris més pel Gran Recapte
  • A Barcelona, l'ajuntament ha remès a la Fiscalia indicis sobre una pressumpta estafa de l'empresa FCC Serveis Ciutadans al consistori.
  • Neymar ja és a Barcelona i juntament amb Suàrez demà s'incorporarà als entrenaments perquè Luis Enrique pugui comptar ja amb tots els internacionals. Messi i Mascherano van tornar ahir en l'avió que el París Saint Germain havia posat a Di Maria, i aquest matí ja han treballat a la ciutat esportiva
  • Amb les entrades esgotades de fa dies, avui repeteixen a Barcelona els CAT EMPIRE, l'esbojarrada banda australiana que viu el seu moment de més èxit a Europa.

El presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha dicho que las compañías suministradoras de electricidad deben "sentirse interpeladas" tras el incendio en un piso de Reus (Tarragona) en el que murió una anciana que se alumbraba con velas al tener cortada la luz por impago.

Puigdemont ha asegurado que la Generalitat no puede "obligar a nadie a firmar ningún convenio" pero que las empresas suministradoras deberían actuar para evitar casos como el del lunes pasado.

Por su parte, el ministro español de Energía, Álvaro Nadal, ha dicho que es un caso claro de normativas sobre servicios sociales, de competencia autonómica y municipal.

Obertura solemne de la nova legislatura al Congrés dels Diputats presidida per primera vegada pel rei Felip. En el seu discurs ha enviat un missatge molt clar als dirigents independentistes: cal respectar la llei perquè és la garantia bàsica de la democràcia. A més, ha dit que cal mantenir el respecte a la diversitat que hi ha a Espanya i fer-ho a través d'una diàleg sincer i lleial. A més ha admès que ha costat formar govern i ha agraït la generositat dels diversos partits.

En el debat política diari el protagonista ha estat Jorge Fernández Díaz que finalment presideix la comissió de Peticions del Congrés, l'única que es fa per designació directa. Pel que fa a cas de Reus, Generalitat i Gas Natural mantenen els retrets mutus sobre qui és el responsable de no haver avisat de la situació que patía la dona de 81 anys morta dilluns. Per tancar el cas, el president Puigdemont ha demanat que tothom reflexioni per evitar nous casos. En tot cas, avui ens acostarem a la realitat dels qui viuen aquest problema...

Els Mossos han descartat que el conductor del camió on van aparèixer 10 immigrants a la planta logística de Mango tingui res a veure amb la xarxa que els hauria cobrat fins a 9 mil euros a cadascú per traslladar-los des de Turquía. Tots segueixen atesos per la Creu Roja.

Tot i que estaven dispensats, Messi i Mascherano avui ja s'han entrenat per preparar el partit de dissabte contra el Màlaga. També s'han reincorporat dels seus compromisos de selecció Ter Stegen, Busquets, Denis, Digne i Sergi Roberto. Demà, Luis Enrique ja podrà disposar de Neymar que és a punt d'aterrar a Barcelona procedent del Brasil.

I compartirem una estona amb Carlos Ruiz Zafón que avui ha presentat "El laberint dels esperits". Es tracta del libre que tanca la saga del cementir dels llibres oblidats que es va obrir amb "L'ombra del vent" que ha venut milions de llibres a tot el món.

OBERTURA DE LA LEGISLATURA. EL REI DEFENSA LA PLURALITAT D'ESPANYA I DEMANA QUE TOTHOM COMPLEIXI LES LLEIS.

INCENDI REUS. GOVERN I GAS NATURAL MANTENEN ELS RETRETS SOBRE QUI HA D'AVISAR DE LES SITUACIONS LÍMIT.

IMMIGRANTS DEL CAMIÓ. ELS 10 VAN ARRIBAR A PAGAR ENTRE 5 I 10 MIL EUROS PER SORTIR DE TURQUIA.

RETORN DE LA DIÀSPORA. MESSI I MASCHERANO AVANCEN LA SEVA TORNADA A UN BARÇA QUE NO POT BADAR CONTRA EL MÀLAGA.

CARLOS RUIZ ZAFÓN. PRESENTA "EL LABERINT DELS ESPERITS", LA NOVEL·LA QUE TANCA EL CEMENTIRI DELS LLIBRES OBLIDATS.

El PSOE rectifica i veta l'elecció de Fernández Díaz a la Comissió d'Exteriors
Localitzats 10 inmigrants a l'interior d'un camió al centre logístic de Mango a Lliçà d'Amunt
La japonesa Rakuten patrocinarà al Barça les 4 pròximes temporades
 


Es complica la possiblitat que Jorge Fernández Díaz presideixi la comissió d'exteriors del Congrés. El PP s'ha vist obligat a ajornar la votació prevista per aquest matí després que els socialistes confirmessin que no hi votarien a favor. Ell mateix ha dit aquest matí que no vol ser un problema. En una altra comissió, la de l'Unió Europea, José Zaragoza ha estat el priemr socialista català castigat pel seu no a Rajoy i ha perdut la presidència de la comissió en benefici de la socialista Soraya Rodríguez.

El Tribunal Superior de Justicia tirà endavant la investigació contra Carme Forcadell per desobediència al rebutjar el seu recurs contra l'admissió a tràmit de la querella de la fiscalia. A més, us donarem l'última hora del cas dels 10 inmigrants que han trobat aquest matí dins d'un camió de Mango quan arribava de Turquia al centre de logística que tenen a Lliçà de Munt. Són 6 adults i 4 menors que es troben en bon estat.

Protesta a Reus de diverses organitzacions socials per les circumstàncies en les que s'ha produit la mort de la dona de 81 anys a casa seva. Mentre, Ajuntament i Generalitat mantenen que Gas Natural té la responsabilitat de no haver avisat del tall de llum, les organitzacions demanen més control per part de les administracions.

10 persones, 6 adults i 4 adolescents, de procedència kurdo-iraniana, han aparegut avui al remolc d'un camió al centre logístic que Mango té a Llicà d'Amunt. A tots se'ls ha traslladat a l'hospital de Granollers.

Messi lidera la victòria d'Argentina davant Colòmbia per tres a zero. El davanter blaugrana obre el marcador amb un gran gol de falta i assisteix Pratto i Di María per certificar la reacció de l'albiceleste. Els argentins pugen una plaça a la classificació i jugarien la repesca per ser al Mundial.

COMISSIONS CONGRÉS. EL PP ES REPLANTEJA QUE FERNÁNDEZ DÍAZ PRESIDEIXI EXTERIORS I EL PSOE CASTIGA A JOSÉ ZARAGOZA.

ES TROBEN BÉ. LOCALITZATS 10 INMIGRANTS A L'INTERIOR D'UN CAMIÓ AL CENTRE LOGÍSTIC DE MANGO A LLIÇÀ D'AMUNT.

INCENDI REUS. PROTESTA DE LES ORGANITZACIONS QUE DEMANEN MÉS CONTROL DE LES ADMINISTRACIONS A LES EMPRESES.

PRÒXIMA TEMPORADA. EL BARÇA PRESENTA EL NOU SPONSOR, L'EMPRESA JAPONESA RAKUTEN.

TRIOMF DAVANT COLÒMBIA. MESSI LIDERA LA REACCIÓ DE L'ARGENTINA AMB UN GRAN GOL DE FALTA I DUES ASSISTÈNCIES.

  • Un dia després de la mort de l'àvia, de 81 anys, a Reus per un incendi a casa seva i després de saber-se que feina 2 mesos que no tenia electricitat, l'Ajuntament de la capital del Baix Camp ha estat contundent. Acusa a la companyia elèctrica... que defensa la seva actuació....Rubén Urdiales ens ho explica...
  • Com dèiem el govern català, de la seva banda, ha anunciat que sancionarà a l'empresa subministradora si no demostra que va actuar d'acord amb la llei.
  • Doncs precisament la factura elèctrica i les gasolines han fet enfilar la inflació aquest octubre fins al 0,7% al conjunt de l'estat. Catalunya , amb un 0,9%, és la tercera comunitat autònoma on més augmenta l'IPC en termes interanuals i ho fa en un 1% respecte el mes anterior. Un increment motivat sobretot per l'alça del preu dels carburants i l'electricitat que l'any passat es situava en mínims històrics. També s'ha apujat el preu de la bombona de butà, que ara valdrà 12 euros amb 28 cèntims.
  • El govern de la Generalitat ja ha posat data a l'aprovació del projecte de pressupostos. Serà d'aquí dues setmanes, el dia 29, un cop els cupaires han obert la porta a la tramitació al Parlament. Però la novetat més rellevant és l'anunci que el govern català convidarà a la vicepresidenta Sáenz de Santamia a reunir-se a Barcelona amb Oriol Junqueras per tractar de les qüestions pendents que afecten Catalunya. La portaveu Neus Munté creu que Santamaria acceptarà la proposta per escurçar distàncies i mostrar empatia, diu.
  • De la seva banda, tant Ciutadans com el Partit Popular demanen al president Puigdemont que es repensi la decisió de no assistir a la conferència de presidents per parlar del model de finançament autonòmic. Si no va, diuen, ningú defensarà els interessos dels catalans.
  • A Madrid, a aquesta hora el ple del Congrés comença a debatre si paralitza la LOMCE. És una proposta del PSOE que demana suspendre el calendari d'aplicació de la llei d'educació. I, per tant, de les polèmiques revàlides, uns examens al final de la ESO i el Batxillerat que s'han de superar per fer estudis superiors. El president Rajoy va anunciar que se suspenien, de moment, els efectes acadèmics d'aquestes avaluacions, però no els examens. I és el que pretén la iniciativa socialista, que comptarà amb el suport de bona part de l'hemicicle.
  • L'alcohol és la droga més consumida a Catalunya. Tot i que ha baixat una mica el nombre de joves que prenen alcohol, gairebé 8 de cada 10 n'ha consumit alguna vegada. I el 70% n'han begut en l'últim més.
  • I gominoles com aquesta farcides de marihuana eren les que oferia unclub cannàbic de Barcelona als seus socis, alguns dels quals menors d'edat. Pagaven 20 euros i podien comprar el que vulguessin: marihuana, haxís.. El club captava un centenar de clients cada dia, la majoria turistes. Ara una operació conjunta de la Guardia Urbana de Barcelona i de la Guardia Civil, ha permès tancar el local i detenir a cinc dels responsables del club. Els veins del barri feia temps que havien denunciat la situació.
  • L'Argentina de Messi se la juga aquesta matinada davant Colòmbia. Ho faran a casa, a San Juan, a l'estadi del bicentenario. Venen de perdre per 3 a 0 davant Brasil i després d'un vol molt mogut, amb turbulències, que va fer que molts jugadors, entre ells Leo Messi, acabessin marejats.
  • L'escultor Jaume Plensa i la seva ciutat, Barcelona, es van acostant més de mica en mica. Deprés que l'ajuntament arribés a un acord per que l'escultura "Carmela" es quedi al davant del Palau de la Música, ara ens arriba la primera exposició en 5 anys de l'artista que es podrà veure a la ciutat a partir de demà.