Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Continua la recerca d'una noia de 20 anys que hauria estat arrossegada anit per una riera a Sant Llorenç d'Hortons. Disset dotacions terrestres, dos helicòpters i desenes d'agents dels bombers de la Generalitat rastregen la zona del càmping de Can Ferraguet d'aquesta localitat de l'Alt Penedès.

Protecció Civil manté activada la prealerta del Pla Inuncat per les pluges, que aquesta tarda poden ser intenses a les Terres de l'Ebre. I demana molta precaució per evitar riscos davant d'inundacions i desbordaments de rius i rieres

 

Una processó amb les cendres de Castro recorrerà la illa caribenya durant quatre dies en un homenatge pòstum que rememora la Caravana de la Llibertat del 1959. Diumenge, 4 de desembre, arribaran a Santiago de Cuba, on s'oficiarà el funeral oficial d'Estat per a un dels grans referents del segle XX.

 

Després de dos dies del Gran Recapte en què s'han recollit més de 4 mil tones d'aliments, que en quatre anys ha distribuit 120 tones de plats cuinats procedents d'hotels de luxe i restaurants.

 

Avui és diumenge, 27 de novembre, acabem el mes i també la setmana. Una setmana que ha estat molt farcida d'informació amb grans titulars com la històrica notícia de la mort de Fidel Castro, un dels grans referents del segle XX, o els canvis del Govern a Catalunya que arriben amb tarannà de diàleg.

Fidel Castro ha mort als 90 anys i serà incinerat avui mateix a L'Havana. El fundador de la revolució cubana va derrocar la dictadura de Batista el 1950, de la mà de Che Guevara liderant la Revolució Cubana que va alfabetitzar una població molt empobrida, donant-li accés a un dels millors sistemes sanitaris del món. Una Revolució, però, que va acabar derivant en un règim dictatorial. Qui va passar de ser El Comandante Fidel al Dictador Castro, ha governat el país caribeny durant mig segle.

Segona jornada del Gran Recapte als 2.500 punts de recollida d'aliments envasats a mercats i supermercats de Catalunya. En aquesta vuitena edició, els organitzadors esperen arribar a les 4.600 tones d'aliments.

Primer cap de setmana de la temporada d'esquí amb quatre estacions obertes arran de les últims nevades. El sector de la neu es mostra optimista i espera vendre més de 2 milions de forfaits.

I on també hi ha optimisme és entre els jugadors del Barça. Iniesta i Umtiti ja entrenen. Tot i que no han estat convocats per al partit de demà a Anoeta, un camp on els blaugrana no guanyen des de fa 9 anys. Contra la Reial Societat, Luis Enrique podria reservar jugadors pensant en el clàssic de la setmana entrant.

En els últims 5 anys més d'un miler de dones han mort a Turquia víctimes de la violència masclista. De la situació de la dona en aquell país en parlem avui amb l'escriptora i activista feminista Elif Shafak a l'entrevista de L'Informatiu. Safak acaba de publicar "Las tres pasiones" on parla de les diverses sensibilitats femenines a Turquia.

  • Com en el cas d'aquesta dona, cada any a Catalunya centenars de víctimes són assetjades per les seves parelles i moltes pateixen alguna forma de violència. Avui, 25 de novembre, se celebra una jornada en record a les víctimes i per demanar que el sistema policial i judicial sigui més sensible i eficaç per combatre aquesta xacra./ Al migdia, institucions, entitats i els ciutadans que han volgut s'han concentrat a la plaça Sant Jaume pe mostrar el seu rebuig a tota mena de violència dontra les dones.
  • Amb molta o poca rebaixa, carrers comercials i botigues de tot Catalunya s'han omplert de gent que volia aprofitar per comprar a millor preu o per avançar els regals de Nadal. Des de que aquesta febre del consum va arribar dels Estats Units, el Black Friday s'ha convertit en un veritable fenòmen comercial que va més enllà de les grans cadenes i les vendes per internet.
  • El contrapunt al Black Friday és l'esperit solidari de la vuitena edició del Gran Recapte. Els més de 26.000 voluntaris mobilitzats treballen recollint i seleccionant el menjar. Durant dos dies hi ha 2.500 punts de recollida a mercats i supermercats de més de 300 poblacions..L'objectiu és superar les 4.500 tones d'aliments recollides l'any passat
  • Les nevades d'aquest dimecres han permès a algunes estacions d'esquí catalanes obrir parcialment les instal·lacions. La primera ha estat Masella, que ja va obrir ahir a la tarda. Aquest cap de setmana també entraran en funcionament algunes pistes a Baqueira Beret i La Molina. La resta d'estacions esperaran a obrir la setmana vinent, coincidint amb l'inici del macropont de la constitució
  • El Barça ja prepara el perillós partit de diumenge a Anoeta, on Luis Enrique encara no ha pogut guanyar.
  • La música soul té molts seguidors a Catalunya però pocs cantants d'aquí han triomfat amb aquest estil. La vallesana IZAH -o el que és el mateix Isabel Hernández- és una afortunada excepció a l'anonimat general. Amb un parell d'àlbums s'ha consolidat com una veu de referència del soul i el rhythm amb blues a casa nostra.
  • 25 de novembre, jornada en record a les víctimes de la violència de gènere i per insistir en que hi ha encara molta feina a fer per acabar amb aquesta xacra. A la una de la tarda, institucions, entitats i els ciutadans que han volgut s'han concentrat a la plaça Sant Jaume, ISABEL PALACIOS....../ També missatge del president del govern. Mariano Rajoy assegura que el Pacte d'Estat contra la violència de gènere està donant els seus fruits. Crida les dones a denunciar i recorda que la trucada telefònica no deixa rastre a la factura./ Hem volgut escoltar la veu d'una víctima, que vol que el seu testimoni serveixi perquè les dones expliquin els que es passa ...i perquè el sistema policial i judicial sigui més sensible amb les víctimes. La llei empara a les dones, però encara queda feina per fer...
  • El delegat del govern a Catalunya, Enric Millo, ha admès que tant la Generalitat com el govern espanyol han de fer un pas enrera per evitar l'enrocament i la confrontació en les seves relacions. Millo creu que és possible un diàleg a dos però que els acords han de ser subscrits per totes les comunitats./ Miquel Iceta i Susana Díaz confien que el PSC i el PSOE continuaran treballant junts, encara que admeten que les relacions entre tots dos partits s'han de revisar.
  • Segur que ja fa dies que en sentiu a parlar. Avui és el Black Friday, el "Divendres negre" en que els comerços, grans i petits, físics i online, llencen les seves ofertes per animar a la gent a comprar, i que marca des de fa alguns anys l'inici de la campanya de Nadal. Anem a veure com es nota aquesta jornada en un centre comercial de Barcelona, Núria Ramírez.
  • El contrapunt al Black Friday és l'esperit solidari de la vuitena edició del Gran Recapte ..Els més de 26.000 voluntaris mobilitzats treballaran recollint i seleccionant el menjar. Durant dos dies hi ha 2.500 punts de recollida a mercats i supermercats com, per exemple, el de les Corts a Barcelona. Rubén Urdiales, com va el recapte?
  • Desarticulada a Lleida i a Osca una organització criminal que traficava amb haixix i cocaïna./ Ple de l'ajuntament de Barcelona que ha apostat avui per començar a treballar en la remunicipalització del subministrament d'aigua, MÀRIA SÁNCHEZ/ El Pessebre de la plaça de Sant Jaume de Barcelona s'ha obert aquest matí al públic. I hem vist ja els primers barcelonins que s'aturaven a contemplar aquesta creació artística que s'inspira en un poema de Nadal de Josep Vicenç Foix.
  • Ple total al segon dia de les jornades sobre periodisme en l'era digital que organitzen conjuntament l'institut de Radio Televisió Espanyola i la Universitat Autònoma de Barcelona. Avui, taula rodona sobre el futur de la informació, amb la ponència de Therry Vedel, del centre de recerca en ciències polítiques de França./ El conegut com "Spiderman francès" ha tornat a pujar avui la torre Agbar de Barcelona.
  • El Barça ja prepara el perillós partit de diumenge a Anoeta, on Luis Enrique encara no ha pogut guanyar./ Avui es "black friday", però, per l'Espanyol fa temps que es com el dia de la marmota, sobretot quan juga a Cornellà./ El Reus rectifica i readmet Rubén Sánchez, el juvenil que va expulsar per haver assistit al derbi de diumenge passat amb la samarreta del Nàstic./ El Barça de bàsquet visita la pista del cuer, el Galatasary d'Istanbul./ I en Formula 1, Nico Rosberg i Lewis Hamilton es juguen el títol aquest cap de setmana a Abu Dhabi./ Els amants dels esports d'hivern ja poden gaudir aquest cap de setmana d'un tastet per començar la temporada. La majoria d'estacions obriran la setmana que ve, però algunes s'han avançat. La més matinera de totes ha estat Masella, on ja es va poder esquiar ahir a la tarda. La Marta Martín ens explica des d'allà com va el dia.
  • VIOLÈNCIA DE GÈNERE: 4 DONES HAN MORT AQUEST ANY I CADA DIA ES PRESENTEN UNA TRENTENA DE DENÚNCIES
  • BOJOS PEL BLACK FRIDAY: ELS COMERÇOS ESPEREN VENDRE ENTRE UN 10 I UN 15% MÉS GRÀCIES ALS DESCOMPTES D'AVUI
  • EL BANC D'ALIMENTS ESPERA SUPERAR LES 4.600 TONES RECOLLIDES A LA CAMPANYA DE L'ANY PASSAT
  • TEMPORADA D'ESQUÍ: MASELLA, LA MOLINA I BAQUEIRA BERET, OBREN PARCIALMENT AQUEST CAP DE SETMANA
  • INIESTA, AMB EL GRUP: EL BARÇA PREPARA LA VISITA A ANOETA, UN CAMP ON LUIS ENRIQUE NO HA GUANYAT MAI

El primer secretario del PSC, Miquel Iceta, se muestra satisfecho tras el encuentro de tres horas que mantuvo este jueves con Susana Díaz. En Las mañanas de RNE, afirma que el encuentro sirvió para hablar mucho, limar asperezas, acercar posiciones y garantizar lo que el PSC ha defendido siempre, que es la neutralidad de su aparato. En este sentido, asegura que "no vamos a apoyar a uno u otro candidato", las primarias son para los militantes, no para las ejecutivas. "Volvería a hacer lo mismo", es lo que dice cuando se le pregunta por su apoyo al que fue secretario general del PSOE, Pedro Sánchez, y lo explica porque coincidía con su esfuerzo de construir una alternativa al PP. Ahora estamos en un proceso distinto y lo importante son los proyectos y no las simpatías personales, añade (25/11/16).


L'Ajuntament de Barcelona sancionarà amb 600 mil euros als portals Airbnb i Homeaway per mantenir en la seva oferta de pisos turístics, habitatges que no tenen llicència. És un pas més del consistori en la lluita contra un fenomen que està provocant una autèntica bombolla del lloguer que ha pujat més d'un 18 per cent en l'últim any. Els barris del centre són els més afectats on denuncien que molts es veuen obligat a marxar.

El grup socialista ha demanat al govern una treva hivernal perquè no es talli l'electricitat a les families sense recursos que no poden pagar el llum.

Demà se celebra el Black Friday, la jornada dels descomptes per excel·lència... Tot i que ja fa dies que s'hi poden trobar ofertes d'entre el 20 i el 70% en molts sectors. Les associacions de consumidors fan una crida al consum responsable i a anar amb compte per evitar enganys, sobretot per internet.

El Barça s'assegura el pas a vuitens de final de la Champions com a primer de grup després de guanyar al camp del Celtic per dos a zero. Messi va marcar els dos gols i ja suma 100 en competicions internacionals. 92 a la Champions, 5 al Mundial de clubs i 3 a la supercopa d'Europa.

El restaurant Lasarte de l'Eixample de Barcelona ha donat al xef basc Martín Berasategui un rècord. És el primer cuiner en aconseguir 3 estrelles Michelin en dos dels seus restaurants, el de la Ciutat Comtal i el que porta el seu nom al País Basc.

MULTA EXPEMPLAR. L'AJUNTAMENT SANCIONA AMB 600 MIL EUROS A AIRBNB I HOMEAWAY PER LLOGAR PISOS SENSE LLICÈNCIA.

REUNIÓ A SEVILLA. MIQUEL ICETA I SUSANA DÍAZ ES REUNIRAN AQUESTA TARDA PER PARLAR DE LA RELACIÓ ENTRE PSC I PSOE.

ARRIBA EL BLACK FRIDAY. ELS EXPERTS RECORDEN QUE CAL CONSUMIR AMB RESPONSABILITAT I FIXANT UN PRESSUPOST.

100 GOLS INTERNACIONALS. MESSI PORTA EL BARÇA ALS VUITENS DE FINAL DE LA CHAMPIONS COM A PRIMER DE GRUP.

TERCERA ESTRELLA MICHELIN. MARTÍN BERASATEGUI CELEBRA AMB L'EQUIP EL SEGON RESTAURANT AMB 3 ESTRELLES.