Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Soraya Sáenz de Santamaría ha reiterat aquest matí al Congrés la voluntat de diàleg del govern amb la Generalitat de Catalunya per acabar amb els retrets i començar a tractar els temes de gestió diària que afecten als catalans. Això sí, manté el rebuig al referèndum i insta al independentisme a reformar la Constitució per fer-lo. Gairebé a la mateixa hora, al Parlament, Carles Puigdemont desconfiava de la voluntat de diàleg i exigia que aquest fos bilateral.

Mostren els primers moments de l'operació que els mossos d'esquadra han desplegat al barri de la Mina, a Sant Adrià. Han entrat simultàniament a 16 domicilis, buscant plantacions de marihuana, alertats per l'alt consum d'electricitat. Hi ha 10 detinguts.

Un nou test genòmic desenvolupat per investigadors del Clínic permetrà predir la resposta al tractament en les pacients de càncer de mama en què no està clara la possibilitat de recaiguda. Millora els que es fan actualment perquè, utilitzant un algoritme informàtic, permet obtenir dades més personalitzades,  que ajuden metge i pacient a decidir si és necessària la quimioteràpia o n'hi ha prou amb el tractament hormonal.

El Barça acaba d'aterrar a Alacant on avui comença defensar el títol de campió de Copa contra l'Hèrcules. Luis Enrique però pensa més en el clàssic de dissabte i només ha convocat dos titulars, Sergi Roberto i André Gomes. Umtiti reapareixerà després de la lesió que es va fer amb la selecció francesa

 


EL DIÀLEG A DEBAT. SÁENZ DE SANTAMARÍA MANTÉ LA VOLUNTAT D'ACORD I PUIGDEMONT EXIGEIX QUE SIGUI BILATERAL.

MACROOPERACIÓ A LA MINA. 16 ESCORCOLLS SIMULTANIS, 10 DETINGUTS I 4.000 PLANTES DE MARIHUANA INCAUTADES.

CÀNCER DE MAMA. INVESTIGADORS DEL CLÍNIC MILLOREN ELS TESTS GENÒMICS PER PREDIR LA RESPOSTA AL TRACTAMENT.

AMB EL CLÀSSIC AL CAP. EL BARÇA DEBUTA A LA COPA AMB NOMÉS DOS TITULARS I UMTITI COM A PRINCIPAL NOVETAT.

Decenas de furgonetas, antidisturbios vigilaban la calle mientras numerosos agentes entraban en una veintena de domicilios con las respectivas comitivas judiciales en el barrio de la Mina en Barcelona y en Sant Adria de Besos. El dispositivo tiene por fin desmantelar varios cultivos ilegales de marihuna ubicados en distintas viviendas. Se han producido ya decenas de registros. A esta hora la operación aún continúa abierta.

  • El vicepresident de la Generalitat expressava així la seva confiança en que el projecte de pressupostos presentat avui tiri endavant amb el suport almenys de la CUP. De moment el Parlament ha fixat els dies 8 i 9 de febrer per celebrar el debat final en el ple./ En la roda de premsa de presentació dels comptes, Oriol Junqueras ha negat que hi hagi una partida dedicada exclusivament al referèndum d'independència tot i que ha admés que el compromís obliga a tenir-ho en compte./ El projecte ja ha estat admès a tràmit amb els vots de Junts pel Si u Catalunya si que es pot. Per contra Ciutadans i el PSC han demanat que es reconsideri la decisió en desacord amb el fet que preveuen el finançament d'un referèndum d'independència./ també apareixen nous impostos, per finançar l'increment de despesa. Una taxa nova gravarà el risc ambiental dels elements radiotòxics, amb la que volen ingressar 62 milions d'euros. 41 milions més preveuen recaptar amb un impost a les begudes ensucrades...
  • Mentrestant, davant el Parlament, representants sindicals de la funció pública han rebut amb crits Oriol Junqueras. Reclamen recuperar drets del 2012, i les pagues extres de 2013 i 2014. Asseguren, a més, que les 7mil places públiques anunciades pel govern són insuficients
  • Reacció POSITIVA de la comunitat educativa a Catalunya després que ahir govern Central i comunitats autònomes acordéssin suprimir les revàlides i fer una prova de batxillerat semblant a l'actual selectivitat. Ara bé, lamenten que la llei no sigui derogada i que encara quedin aspectes per difinir.
  • Avui se celebra la segona edició del "Giving Tuesday", El dimarts per donar, una iniciativa global de solidaritat que vol ser un contrapunt al consumisme del Black Friday
  • El jutge d'Osca encarregat del cas de Sixena ha activat el procés de confiscació dels bens del monestir d'Osca que ara són al museu de Lleida. L'acte, fet públic avui, acorda donar curs al que va acordar a l'anterior sentència davant els incompliments de l'administració catalana. Els bens en qüestió fan referència a 44 peces que a l'actualitat són al centre cultural de Lleida.
  • Condol del món del futbol per l'accident, a Colòmbia, de l'avió en què viatjava el CHAPECOENSE brasiler. El balanç és de 76 morts i 5 ferits. El Barça i el Madrid, entre d'altres equips, han fet un minut de silenci abans dels entrenaments d'avui. A principis de mes, Messi i Mascherano havien viatjat al mateix avió sinistrat amb la selecció argentina./ Abans del clàssic de dissabte que ve el Barça ha de jugar demà el partit d'anada dels setzens de final davant l'Hèrcules a Alacant. Un partit que arriba tot just després de l'empat d'Anoeta i que servirà per donar minuts als jugadors menys habituals.
  • Avui s'han avançat els primers artistes confirmats que vindran a la propera edició del Sónar, el festival de música electrònica i avançada més important de l'any. Hi haurà més de 150 actuacions entre el Sónar de Dia i Sónar de Nit i moltes estrelles de referència de la música electrònica i el hip hop, el house o el dub. Entre les actuacions anunciades destaca la del grup alemany MODERAT, un dels projectes més sòlids de l'escena electrònica actual.
El projecte de pressupostos de la Generalitat destina, almenys, 5,8 milions d'euros a la convocatòria del referèndum que es pretén fer al setembre. Ho fa dins de les partides destinades a processos electorals i participatius. A més, si el Constitucional suspengués aquesta partida, s'hauria fet una reserva al fons de contingència que s'utilitza per imprevistos. El comptes incrementen la despesa social en més de 1.150 milions d'euros. De moment, només tenen garantit la seva tramitació ja que la CUP no ha donat el sí definitiu. 
 
També recollirem la satisfacció  relativa de la comunitat educativa per la decisió presa ahir entre el ministeri i les comunitats d'aparcar les revàlides i mantenir una prova similar a la selectivitat per accedir a la universitat. De tota manera, la Generalitat manté les discrepàncies amb el ministeri ja que consideren que encara s'envaeixen competències. 
 
Avui se celebra la segona edició del "Giving Tuesday", El dimarts per donar, una iniciativa global de solidaritat on es poden fer aportacions a desenes d'entitats, fundacions i ONG's a través de més de cent projectes socials. Una gran part són de salut i recerca.
 
Barça i Madrid preparen els partits de Copa del rei de demà amb la mirada posada al clàssic de dissabte. Luis Enrique fins i tot ha donat festa als 11 titulars a Anoeta. Tots dos equips han fet un minut de silenci per les víctimes de l'accident de l'avió en què viatjava el Chapecoense brasiler i en el que han mort 76 dels ocupants. 
 

PRESSUPOSTOS 2017. ELS COMPTES INCLOUEN UNA PARTIDA DESTINADA A LA CONVOCATÒRIA DEL REFERÈNDUM.

ADÉU A LES REVÀLIDES. SATISFACCIÓ DE LA COMUNITAT EDUCATIVA PER LA DECISIÓ DE NO TIRAR ENDAVANT ELS EXÀMENS.

"GIVING TUESDAY". 300 PROJECTES BUSQUEN FINANÇAMENT EN UN DIA DEDICAT A LA SOLIDARITAT.

DOL AL FUTBOL MUNDIAL. BARÇA I MADRID PREPAREN LA COPA AMB LA MIRADA POSADA AL CLÀSSIC DE DISSABTE.

El líder del PP catalán en el Parlamento autonómico, Xavier García Albiol, habla sobre el sistema de financiación autonómico. En este sentido, asegura que "Artur Mas ha sido un bombero pirómano que se ha dedicado a incendiar las relaciones institucionales con el Gobierno de España".

  • Els Mossos han confirmat aquest migdia que el cadàver localitzat a primera hora a la riera Anoia de Martorell correspón a la noia de 20 anys desapareguda dissabte a la nit a Sant Llorenç d'Hortons. El rescat del cos s'ha fet a 11 kilómetres d'on van succeir els fets .
  • A aquesta hora ha de començar a Madrid la reunió entre el ministeri d'Educació i les comunitats autònomes per arribar a un acord sobre les polèmiques proves de quart d'ESO i batxillerat
  • A la reunió que la Generalitat NO pensa assistir és a la conferència de presidents autonòmics prevista per abordar el model de finançament. La negativa de Puigdemont ha estat criticada pels àrtits de l'oposició, que no entenen que es rebutgi la possibilitat de diàleg. Inés Arrimadas de Ciutadans ha dit que, si això passa, demanarà una reunió a Rajoy. Però aquest anunci ha enfadat el líder del PP català, García Albiol, que l'acusa d'apropiar-se, diu, d'una proposta seva.
  • Mentrestant, Junts pel sí i la Cup han registrat al Parlament la proposició de llei del nou impost d'actius no productius, que ha de gravar els béns de luxe a nom de les empreses però que son d'ús particular.
  • I l'ajuntament de Barcelona deixarà de pagar el deute de les families afectades per pobresa energètica per forçar les companyies subministradores a assumir una part del pagament
  • És el tren que prop de la mitjanit de CADA divendres surt de l'estació de L'Hospitalet de Llobregat. Fa diverses aturades a Barcelona i arriba fins a Mataró. Va ple de joves, alguns menors, que se'n van de festa. La majoria van carregats d'ampolles d'alcohol que ja obren al tren abans d'arribar a les discoteques.
  • Amb posat seriós, la plantilla del Barça ha entrenat aquest dilluns a la ciutat esportiva amb el mal record encara de l'enèsima ensopegada al camp de la Reial Societat.
  • Pablo Picasso sempre es va sentir atret pel món mitològic. L'artista malageny va recrear, en diverses obres, escenes i personatges extrets de les creences de les antigues Grècia i Roma. I, com altres creadors, va crear els seus propis relats sobre deus i llegendes... que ara es poden veure en una exposició al seu Museu de Barcelona.

Los equipos de rescate han encontrado esta mañana en el río Anoia, a su paso por Martorell (Barcelona), el cadáver de la joven que desapareció la noche del pasado sábado cuando el coche en que viajaba quedó atrapado en un torrente en Sant Llorenç d'Hortons (Barcelona). La joven, de 20 años, fue arrastrada supuestamente por las aguas de una fuerte riada cuando cruzaba en el interior de un vehículo una riera próxima a la zona del cámping de la mencionada localidad. Viajaba con un chico de 19 años, que consiguió escapar, pero ella fue arrastrada por la fuerza del agua, ya que en la zona había llovido con intensidad.

  • Aquest matí han trobat el cos sense vida d'una jove que podria correspondre al de la noia que va desaparèixer dissabte a Sant Llorenç d'Hortons. El cos, ISABEL PALACIOS, ha aparegut a Martorell.... (I acabem de conèixer que el cos que avui han trobat en una riera a Martorell és el de la noia que dissabte hauria desaparegut mentre creuava un torrent a Sant Llorenç d'Hortons. L'equip dels Mossos d'Esquadra encarregat de la investigació ho acaba de confirmar. )
  • Els mossos investiguen la mort a trets -aquesta matinada- d'un home dominicà de 36 anys al barri de la Florida de l'Hospitalet
  • I aquesta tarda, reunió entre el ministeri d'educació i les comunitats autònomes... sobre la modificació de la LOMCE.
  • On la Generalitat no té pensat assistir és a la reunió que Mariano Rajoy farà amb els presidents autonòmics. Avui unes declaracions de la líder de l'oposició assegurant que si Puigdemont no hi va, ella es reunirà amb el president del govern ha provocat malestar en el Partit Popular, que creu que ha tirat per terra una estratègia conjunta entre ciutadans, el pp i el psc./ Des d'Iniciativa insisteixen a demanar al Govern que no deixi d'anar a cap reunió on es parlin d'aspectes clau per Catalunya.
  • És el tren que prop de la mitjanit del divendres surt de l'estació de L'Hospitalet de Llobregat. Fa diverses aturades a Barcelona i arriba fins a Mataró. És una imatge que es repeteix tot el cap de setmana. Va ple de joves, alguns menors, que se'n van de festa a Badalona o a Mataró. Van carregats d'ampolles d'alcohol que ja obren al tren abans d'arribar a les discoteques./ Els treballadors de la neteja de l'aeroport del Prat han fet avui el primer dels cinc dies de vaga convocats contra la modificació de les seves condicions laborals./ Ultimàtum de l'ajuntament de Barcelona a les companyies energètiques./ El govern d'Ada Colau deixarà de pagar els deutes de les famílies afectades per pobresa energètica si no aconsegueixen un acord amb les subministradores perquè se'n facin càrrec d'una part els costos. / Avui comença la primera edició de la setmana de l'acolliment familiar. / Els catalans suspenem en educació financera. Més de la meitat de la població no tenim coneixements bàsics en finances: no sabem interpretar la nòmina o necessitem ajuda per fer la declaració de la renda. És el que es desprén d'un estudi de la UOC on els experts reclamen al Govern més formació en aquest camp./ Cues per escollir el nou rector de la Universitat de Barcelona.
  • Un cop més el Barça va ensopegar a Anoeta./ Davant la Reial Societat el Barça es va veure superat en tot moment, els vascos van fer més mèrits per guanyar el partit, i Luis Enrique va reconèixer que el que van jugar ahir és el pitjor de la seva era./ L'Espanyol ha destituït de manera sorprenent el director esportiu Angel Gómez després d'haver-lo ratificat en el càrrec al mes de juny. El seu lloc l'ocuparà Jordi Lardín./ A segona el Girona es manté en segona posició després de guanyar a Osca per 2 a 1./ En bàsquet, a la lliga ACB, els tres representants catalans van perdre en els seus respectius desplaçaments
  • Així serà el cupó de la ONCE per al proper sorteig del dia de Nadal. I serà molt especial pels que treballem en aquesta casa perquè com veieu, commemora el 60 aniversari de TELEVISIÓ ESPANYOLA.
  • LOCALITZEN UN COS: ELS BOMBERS TROBEN A MARTORELL EL CADÀVER D'UNA NOIA QUE PODRIA SER LA JOVE DESAPAREGUDA
  • "EL TREN DEL BOTELLÓN": DESENES DE JOVES BEUEN COMPULSIVAMENT LES NITS DEL CAP DE SETMANA ALS TRENS DEL MARESME
  • POBRESA ENERGÈTICA: BARCELONA NO PAGARÀ EL DEUTE DE LES FAMÍLIES A LES ELÈCTRIQUES SI NO N'ASSUMEIXEN LA MEITAT
  • REUNIÓ A MADRID: GOVERN I COMUNITATS AUTÒNOMES BUSQUEN UN ACORD SOBRE COM QUEDEN LES REVÀLIDES
  • A 6 PUNTS DEL MADRID: EL BARÇA EMPATA A UN DAVANT LA REIAL SOCIETAT AMB UNA IMATGE DECEBEDORA

L'artista Andrea Motis ha signat contracte amb la companyia nord-americana Impuls Records, segell mític què ha gravat John Coltrane, entre molts altres.

"Emotional Dance" és el títol del primer disc que sortirà al febrer de l'any que ve. Amb Joan Chamorro Quartet arriba d'actuar a París i d'altres sales d'Europa. Al desembre ho farà al Temporada Alta de Girona i al Festival de Jazz de Barcelona.