Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Un empresario de Lleida que donó 6.000 euros para tratar de curar a la pequeña Nadia ha pedido en RNE tras conocer que se trata de una presunta estafa que investiguen si el padre de la niña, Fernando Blanco, oculta dinero en una cuenta en Andorra. El hombre, que prefiere mantener el anonimato, ha explicado que le pregunto a Blanco qué iba a hacer con el dinero y que este le dijo que se iría a Andorra.

Los padres de Nadia, la niña de once años afectada de una enfermedad rara, se han gastado unos 600.000 euros de los 918.000 recogidos a través de donativos desde 2008, para intervenciones médicas de envergadura para su hija que finalmente no se llegaron a hacer, según los Mossos d'Esquadra. En un comunicado, la policía catalana ha desvelado que el pasado miércoles detuvieron a Fernando Blanco, el padre de la niña, después de que huyera de un control policial que se había activado ante un eventual riesgo de fuga, al trascender que les investigaban por supuesta estafa.

  • Continuem pendents de la declaració als jutjats de La Seu els pares de la Nadia, la nena que pateix una malaltia rara. Els pares són investigats per un delicte d'estafa ja que se sospita que haurien demanat diners per tractaments per a la seva filla que després no s'haurien fet.. L'OLGA RODRÍGUEZ té l'última hora....han acabat ja de declarar?
  • És l'operació més important feta a Espanya contra la falsificació de productes i s'ha realitzat a La Jonquera. La banda, perfectament organitzada, fabricava la mercaderia en grans magatzems, on després l'amagaven en parets falses abans de distribuïr-la. Hi ha 71 detinguts que haurien blanquejat més de 9 milions d'euros. L'operació conjunta de la Policia Nacional i l'Agència Tributària, va començar fa tres anys i fins ara no s'ha completat.
  • La crònica política gira al voltant de la reunió del Pacte Nacional per Dret a decidir convocada pel president Puigdemont per avançar en l'organització del refrèndum. Sobre aquesta cimera, el Govern creu que és un pas unilateral i lamenta que es produeixi en un moment en què es multipliquen les apel·lacions al diàleg per part de l'exectiu.
  • Ciutadans retreu a Carles Puigdemont que organitzi una cimera per parlar d'un referèndum i, en canvi, es negui a participar a la cimera de presidents autonòmics del gener. Li insisteixen en què hi vagi i defensi els interessos dels catalans.
  • De la seva banda, continuen les diferències a Junts pel Sí sobre si s'ha d'avançar o no la data del referèndum si inhabiliten Carme Forcadell. Avui Marta Pascal., del Partit Demòcrata, ha insistit que primer s'ha aprovar els pressupostos abans de modificar el full de ruta, com demanen el seus socis d'Esquerra ....
  • El Barça tornarà aquesta tarda a la feina, per fer l'últim entrenament abans de viatjar a Pamplona, on demà s'enfronta a l'Osasuna.
  • El nou musical, que es diu "Gran Retorn a Fantasía" , compta amb una posada en escena amb objecte , secrets i trucs que atrapen i fan somiar els nens. Un món màgic dirigit per Lluís Donés , amb música de Xavi Lloses i un bon repartiment. Us deixem amb un fragment interpretat per la bruixa, a qui dóna vida la cantant Beth Rodergas
  • Pendents a aquesta hora de la compareixença davant del jutge de la Seu d'Urgell dels pares de la Nadia Nerea investigats per un delicte d'estafa ja que se sospita que haurien demanat diners per tractaments per la seva filla que pateix una malaltia rara però els haurien utilitzat per altres coses. L'OLGA RODRÍGUEZ té l'última hora....
  • La Policia Nacional, amb la col·laboració de l'agència tributària, la fiscalia de l'Audiència Nacional i l'Europol, ha desmantellat el principal punt negre de falsificació de productes a la Unió Europea. Ho va fer a la Jonquera i Le Perthus a finals de novembre. Avui se n'han conegut els detalls i sembla, Miriam Piñol, que els locals que es van inspeccionar continuen tancats.
  • Els Mossos d'Esquadra investiguen si l'incendi a un pis del districte barceloní de Nou Barris dilluns passat es va originar en un sobreescalfament de la xarxa elèctrica per mantenir una plantació de marihuana dins l'habitatge. Tot i que la investigació continua oberta, la principal hipòtesi apunta a la connexió fraudulenta a la xarxa elèctrica que no va suportar tants aparells connectats. Al pis hi vivien una parella de nacionalitat espanyola i els seus 2 fills. El més petit de només 5 anys està ferit greu i el pare molt greu.
  • El portaveu del govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha acusat avui al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, d'escollir el camí de la unilateralitat en convocar la cimera d'actors sobiranistes per preparar el referèndum d'independència que tindrà lloc el proper 23 de desembre./ Ciutadans retreu a Carles Puigdemont que organitzi una cimera per parlar d'un referèndum que, diuen, no portava al seu programa electoral./ Des de Comissions Obreres asseguren que encara no han rebut cap comunicació oficial... Tot i això, asseguren estar disposats a participar en qualsevol negociació amb l'Estat per acordar una forma perquè Catalunya decideixi el seu futur. Fora d'aquí, diu Joan Carles Gallego, no els trobaran./ Després que Oriol Junqueras hagi obert la porta a avançar la data del referèndum si inhabiliten Carme Forcadell, avui Marta Pascal, ha insistit que no hi haurà avançament, i ha demanat discreció a la CUP i Esquerra sobre si s'ha de modificar el full de ruta.
  • L'alcaldessa de Barcelona és al Vaticà on participa en una cimera promoguda pel Papa sobre el paper de les ciutats en la crisi dels refugiats./ Obrim ara un bloc de breus amb diverses informacions sobre la ciutat de Barcelona. La primera, una línia d'ajuts a famílies amb fills menors de 16 anys./ L'Ajuntament de Barcelona demanarà a la Generalitat que reconsideri l'acusació contra un matrimoni que va presumptament, obstruir la tasca dels mossos d'Esquadra quan procedien al seu desnonament./ L'ajuntament de Barcelona destinarà 250.000 euros, provinents de l'anomenada taxa turística, a la restauració de la capella Sant Miquel del Monestir de Pedralbes./ A Catalunya hi ha entre un 4 i un 6% de nens amb alguna al·lèrgia alimentària. El seu diagnòstic ha augmentat en els darrers anys. Els especialistes ho atribueixen a factors genètics i ambientals com els d'una vida més urbana i lliure d'infeccions. Des de fa temps, les escoles adapten els seus menús.
  • Les xarxes socials faciliten força l'accés a tothom, tant si aquest contacte és volgut com si no. En cas que no ho sigui i es continuï intentant reiteradament fins a perjudicar el destinatari, parlem d'stalking o assetjament il·legítim un delicte que pateixen força universitaris, segons un estudi de la Universitat de Lleida.
  • Les emoticones, presents diàriament en la nostra vida digital, han constituït un nou llenguatge universal perquè són presents arreu del món. La Universitat Pompeu Fabra ha publicat un estudi on s'analitza com s'utilitzen aquests símbols a diferents països... i, al contrari del que podria semblar, no tots són tan universals com pensàvem...
  • El Barça tornarà aquesta tarda a la feina, per fer l'últim entrenament abans de viatjar tot seguit a Pamplona, on demà s'enfronten a l'Osasuna
  • S'apropa el Nadal i arriben les ofertes culturals pels més petits de casa. És el cas del musical "Geronimo Stilton: Gran retorn a fantasia". Sis anys després, torna al teatre Condal de Barcelona el rosegador més famós de la literatura infantil. I ho fa amb una innovadora posada en escena.

Cas Nadia Nerea. Els pares declararan davant del jutge investigats per un delicte d’estafa.

El macropont, a debat. Algunes empreses treballen avui i fan festa un altre dia per evitar la pèrdua de recursos.

Botigues obertes en festiu i estacions plenes pel pont.

El temps. L’anticicló continua dominant la situació meteorològica.

Sorteig de vuitens. El Bayern, el PSG, el Benfica, el Porto i el Leverkusen són els possibles rivals.

El presidente de la Generalitat de Cataluña, Carles Puigdemont, ha convocado para el próximo 23 de diciembre la cumbre para preparar el referéndum sobre la independencia, previsto para 2017, a pesar de que el Estado no haya aceptado a negociarlo. Este encuentro, que era uno de los compromisos del Govern con la CUP, se celebra tres días después de que comience el debate de presupuestos en el Parlament (08/12/16).

L’anticicló continua dominant la situació meteorològica, per tant, aquests quatre dies continuarem amb la dualitat del sol i la boira, i amb unes temperatures molt contrastades.

L’actualitat a Catalunya en 3min!

#TITULARS

Cas Nadia Nerea. Els pares declararan davant del jutge investigats per un delicte d’estafa.

El macropont, a debat. Algunes empreses treballen avui i fan festa un altre dia per evitar la pèrdua de recursos.

Botigues obertes en festiu i estacions plenes pel pont.

El temps. L’anticicló continua dominant la situació meteorològica.

Sorteig de vuitens. El Bayern, el PSG, el Benfica, el Porto i el Leverkusen són els possibles rivals.

 

L'operació diàleg obre un nou capítol: la Vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha estrenat el seu despatx a Barcelona amb una reunió amb Miquel Iceta i posteriorment, amb Inés Arrimadas. Les trobades han sorprès al Govern català, que critica que es vegi primer amb l'oposició que amb el Govern...Com s'interpreten aquestes reunions? Es vol impulsar el bloc constitucionalista? L'hem analitzat amb Andreu Mayayo, Joaquim Coll i Jordi Cabré.

També hem parlat dels efectes en la productivitat del macropont en el que estem inmersos...ho hem fet amb el Secretari d'Empresa i Competitivitat, Joan Aregio.

Los Mossos d'Esquadra han detenido a Fernando Blanco, el padre de Nadia, la niña de 11 años afectada por una enfermedad rara, a raíz de las sospechas de que ha cometido una estafa al recoger fondos para tratar a la menor. En rueda de prensa, el conseller de Interior, Jordi Jané, ha confirmado que el padre de la niña permanece arrestado en la comisaría de los Mossos d'Esquadra en La Seu d'Urgell (Lleida), acusado de un delito de estafa, y que está a la espera de pasar a disposición judicial.