Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Varios diputados de la CUP en el Parlament han roto este lunes fotografías del rey en una rueda de prensa convocada tras la detención de cinco jóvenes independentistas que no se presentaron ante el juez de la Audiencia Nacional, quien les había citado por quemar fotos de Felipe VI durante la última Diada.

  • Ja són tres els detinguts de l'esquerra independentista per haver cremat forts del rei durant la Diada i per NO haver comparegut davant el jutge de l'Audiència Nacional quan els va citar el passat 7 de desembre. L'últim detingut ha estat Iván Altimira, regidor de la CUP del districte de Sant Andreu de Barcelona . Els altres dos Jordi Almiraña, de l'ajuntament de Navàs, i Aitot Blanc del grup municipal del SOM de Santa Coloma de Gramenet. Uns altres dos joves imputats pel jutge encara no els han detingut. Ara els mossos els lliuraran a la Guàrdia Civil que els traslladarà a Madrid. L'actuació del mossos ha indignat la CUP, que planeja accions de protesta.
  • A pocs dies del debat sobre els pressupostos al Parlament en què el govern necessita el suport de la CUP, des d'ERC troben desproporcionades les detencions però afirmen que no es pot demanar als mossos que facin política, han dit, i que no obeeixin al jutge. A tot això, ja hi ha data per la Conferència de Presidents autonòmics que convoca el president Mariano Rajoy. Serà el 17 de gener al Senat , i uns dies abans se celebrarà una comissió preparatòria presidida per Soraya Sáenz de Santamaria.
  • Les tarifes del transport públic metropolità NO s'apujaran l'any que ve. La majoria de titols seguiran com fins ara i s'ampliarà la gratuitat per als menors fins als 16 anys amb la nova targeta T-16. També es crearà un nou bitllet senzill pensat per als dies de molta contaminació ambiental. És l'acord a que ha arribat l'Autoritat del Transport en una reunió a la que han assistit el president de la Generalitat i l'alcladessa de Barcelona. Puigdemont i Colau han destacat l'esforç econòmic que suposa aquesta decisió i han demanat al l'estat que s'impliqui més en el finançament del transport després de tantes retallades.
  • La setmana de Pont ha posat a prova les urgències de l'Hospital de la Vall d'Hebron. Hi han passat 150 pacients més del que és habitual, cosa que ha saturat el servei, i ha obligat a derivar pacients a altres centres. La Generalitat nega que es tracti d'un col.lapse, però admet l'augment de pacients degut, diuen, a que s'han avançat els virus respiratoris. Aquest matí encara quedaven una vuitantena de malalts pendents de ser ingressats. Els sindicats asseguren que la saturació es repeteix des de fa mesos, i ho atribueixen a les retallades de la Generalitat.
  • Un altre sorteig de Champions gens fàcil per al Barcelona. El Paris Saint Germain serà el rival del Barça als vuitens de final de la Champions. Els blaugrana jugaran l'anada el 14 de febrer al Parc dels Prínceps i la tornada al Camp Nou el 8 de març. L'equip de Luis Enrique ha tingut menys sort en el sorteig que la resta de representants espanyols. L'Atlètic de Madrid jugarà amb el Bayer Leverkusen, el Reial Madrid amb el Nàpols i el Sevilla amb el Leicester.
  • La sala SIDECAR de Barcelona celebra avui 5.000 concerts. Una xifra rodona per a una veritable institució de la música en directe a la ciutat. 5.000 actuacions que s'han programat al llarg dels seus 34 anys de vida a la Plaça Reial. Durant aquest temps el petit SIDECAR ha estat un aparador de bandes locals i escenari de grans concerts. I ara encara sobreviu als canvis i al turisme.

Els preus del transport públic no pujaran l'any que ve. Les administracions del transport metropolità han confirmat que les tarifes es mantindran, que la gratuïtat pels més joves s'ampliarà fins als 16 anys amb la nova targeta T-16. A més, és crea un títol pels dies en que hi hagi un episodi de contaminació: es tracta d'un bitllet senzill que costarà 1,8 euros. Les administracions catalanes afirmen que faran aquest esforç i demanen més implicació de l'Estat en el finançament.

L'Audiència Nacional ordena la detenció dels 5 investigats per haver cremat fotos del rei l'onze de setembre passat. Tots 5 havien de declarar dimecres passat i no s'hi van presentar. Els Mossos han confirmat ja dos detencions i s'espera que quan ho estiguin tots la Guardia Civil els traslladarà a Madrid. La CUP, grup al qual pertanyen alguns dels investigats, demana la dimissió del conseller d'Interior.

L'Hospital de la Vall d'Hebrón admet que a hores d'ara hi ha una vuitantena de malalts a urgències esperant ser ingressats. El Departament de Salut nega el col·lapse però reconeix que durant aquest cap de setmana hi ha hagut més pacients dels esperats. Els sindicats diuen que la situació és estructural i fruit de les retallades de la Generalitat.

El Barça s'enfrontarà al Paris Saint Germain als vuitens de final de la lliga de campions. L' anada es jugarà al Parc dels Prínceps el 14 de febrer i la tornada al Camp Nou el 8 de març.Tots dos equips es creuen per tercera vegada en els últims quatre anys. Més sort ha tingut el Reial Madrid que s'enfrontarà al Nàpols.

Aquesta és una gran setmana per tots els treballadors de Ràdio Televisió Espanyola a Catalunya i especialment pels de Ràdio 4 que demà celebra 40 anys. Ja hi haurà temps per explicar-vos la història de la primera emissora que va recuperar el català per tota la seva programació. Avui ens endinsarem en el dia a dia de la pionera en la digitalització a tot Espanya i que manté la seva aposta per l'actualitat i la cultura.

Ràdio 4, la primera en català, celebra aquest dimarts els seus 40 anys. A L'Informatiu ens endinsem en el dia a dia de la pionera en la digitalització a tot Espanya i que manté la seva aposta per l'actualitat i la cultura.

TARIFES TMB 2017. CONGELEN ELS PREUS DEL TRANSPORT I ES CREA LA T-16 I UN TÍTOL PELS DIES AMB MÉS CONTAMINACIÓ.

MOSSOS D'ESQUADRA. COMENCEN A DETENIR ALS 5 INVESTIGATS PER CREMAR FOTOS DEL REI QUE NO VAN ANAR A DECLARAR.

VALL D'HEBRON. L'HOSPITAL ADMET QUE HI HA 80 PACIENTS D'URGÈNCIES ESPERANT UNA HABITACIÓ PERÒ NEGUEN EL COL·LAPSE.

UNA ALTRA JOIA. EL BARÇA ES CREUARÀ AMB EL PSG ALS VUITENS DE FINAL DE LA CHAMPIONS.

40 ANYS DE RÀDIO 4. DESCOBRIM EL DIA A DIA DE L'EMISSORA EN CATALÀ DE RNE QUE APOSTA PER L'ACTUALITAT I LA CULTURA.

Operació “top manta”. Desarticulada la principal xarxa dedicada a subministrar productes falsificats.

Dia de la Constitució. L’ independentisme escenifica el seu rebuig amb l’activitat dels càrrecs i la CUP obre ajuntaments.

Informe PISA. Catalunya se suma a la millora de l’educació espanyola i se situa per sobre de la mitjana.

N’Investiguen les causes. Dues dones i una nena d’un any moren en caure el seu vehicle per un barranc a Susqueda.

El pont, a debat. Hi ha empreses que treballen els festius i després els recuperen per evitar-ne la pèrdua.

Consell de Ministres. El govern critica al president Puigdemont per convocar la cimera pel referèndum.

La custòdia passa a la tieta. Presó pel pare de Nadia Nerea i llibertat provisional per la mare, per presumpta estafa.

El primer secretario del PSC, Miquel Iceta, asegura que la rebaja de la tensión judicial entre el Gobierno y la Generalitat de Cataluña no es suficiente para resolver el problema catalán y apuesta por la vía política para alcanzar un pacto, aunque a su juicio es algo complicado.

Sobre la situación interna del PSOE, reitera la necesidad de convocar un congreso lo antes posible y espera que este pueda celebrarse en primavera. "La verdad es que cuanto antes resolvamos la provisionalidad en la que nos hemos instalado mejor. Siempre hay esa duda de si lo rápido y lo bueno puedan ir de la mano o no, pero yo creo que cuanto antes tengamos una dirección surgida del voto de la militancia mejor para todos", explica (12/12/16).

Han pasado 40 años desde que un 13 de diciembre de 1976 comenzaran las emisiones de la primera radio pública en catalánRàdio 4. La primera voz que se escuchó en ella fue la de Joan Alber Argerich, que en Las mañanas de RNE ha recordado la apuesta de la emisora por un "lenguaje correcto, pero muy de la calle". "Es una radio de proximidad que ha atendido no solamente a Barcelona y sus alrededores, sino que ha pisado terreno y ha estado desde el Pirineo hasta las tierras del Ebro, palpando las inquietudes, los problemas, la cultura y la idiosincrasia propia de cada comarca catalana", ha añadido (12/12/16).

Operació tornada. Jornada intensa a l’aeroport del Prat amb 800 operacions entre sortides i arribades. Durant tot el dia és previst que mig milió de vehicles torni a Barcelona i l’àrea metropolitana després de passar uns dies de vacances, sobretot a la neu, on l’ocupació pot haver superat el 80 per cent.

Nou rècord. El Saló del Vehicle d’ocasió rep uns 35.000 visitants, un 5% més. També creixen un 10% les vendes.

Aquest curs. Més alumnes a filosofia malgrat que es qüestioni la continuïtat d’aquesta disciplina.

40 anys de Ràdio 4. Dimarts farà quatre dècades que la ràdio parla en català.

Messi decisiu al Sadar. L’argentí va fer un doblet a l’Osasuna i és pichichi de la lliga amb 11 gols.

Avui, Dia Internacional dels Drets Humans, L’Informatiu posem el focus en les dones refugiades, que juntament amb els infants són el 80 per cent dels 51 milions de refugiats que hi ha al món. Són les més vulnerables i amb menys drets, tal com reflecteix l’exposició de fotografia DONA, TOTS EN SOM UNA de Francisco Magallón a Barcelona.

Dimarts, 13 de desembre, Ràdio 4 compleix 40 anys. La primera en català ho celebra amb una programació especial en directe des del Gran Teatre del Liceu amb convidats com el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, els germans Roca i altres personalitats de la vida social i cultural de Catalunya. A L’Entrevista, hem volgut repassar aquestes quatre dècades de Ràdio 4 amb dos dels seus professionals, Pilar Sampietro i Joan Manuel Surroca.

Ràdio 4 celebra el seu 40è aniversari. Va néixer el 13 de desembre del 1976. Va ser la primera Ràdio en català a emetre a tot Catalunya amb una programació molt creativa i experimental. Programes líders d’audiència recorrien un país que despertava a la democràcia després de 40 anys de la Dictadura i la repressió franquistes. Programes com Mainada, Antena matinera o Radioactivitat.

Cas Nadia. Fernando Blanco, el pare de la Nadia Nerea, ja ha passat la primera nit a la presó de Lleida. La mare i la nena han marxat aquest matí de casa seva, a Fígols i Alinyà. A partir d’ara viurà a Mallorca amb la seva tieta materna després que el jtuge n’hagi retirat la pàtria potestat als progenitors.

S’investiga els pares per aprofitar la malaltia rara que pateix la seva filla d’onze anys per estafar més d’un milió d’euros a milers de persones solidàries. La Fiscalia sosté que la major part d’aquests diners els van fer servir per al seu gaudi personal.

Pont de la neu. Alta ocupació als hotels de muntanya gràcies als gruixos de neu considerables i el bon temps.

Sant Jordi d’hivern. Més d’un centenar d’autors participen en el mercat de nadal del llibre a Barcelona.

Dona, tots en som una. Exposició fotogràfica de Francisco Magallón, comissariada per l’ACNUR.

Futbol a l’hora de l’aperitiu. A hores d’ara es juga l’Osasuna-Barça. L’Espanyol rebrà demà a l’Sporting.