Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Amb les festes de Nadal a tocar, la cistella de la compra sol experimentar un augment de preus. Concretament el peix i el marisc han doblat el seu preu habitual. Enguany el carbassó també és més car. En canvi la carn manté els preus estables. Els comerciants estan satisfets perquè han notat un augment en les vendes

JA HI HA DATA. EL JUDICI CONTRA MAS, ORTEGA I RIGAU PEL 9N ES FARÀ DEL 6 AL 10 DE FEBRER DE L'ANY VINENT.

REUNIÓ AL PARLAMENT. TROBADA DEL PACTE NACIONAL PEL DRET A DECIDIR PER BUSCAR UN ACORD SOBRE EL REFERÈNDUM.

EPIDÈMIA DE GRIP. SALUT RECORDA QUE LA MEITAT DELS MALALTS QUE VAN A URGÈNCIES PODRIEN ANAR AL CAP.

ACCIDENT AMPOSTA. LLIBERTAT PROVISIONAL PEL CONDUCTOR QUE AHIR VA ATROPELLAR DOS JOVES A LA NACIONAL 340, A AMPOSTA.

UNA COPA EXIGENT ATHLETIC-BARÇA I R. MADRID-SEVILLA, DUELS ESTRELLA D'UNS 1/8 SENSE L'ESPANYOL ELIMINAT PER L'ALCORCÓN

La Grossa de Nadal deixa 40 milions d'euros al barri del Raval de Barcelona ja que una administració havia comprat 10 sèries del 66.513 a Madrid. És el pessic més gran de la Loteria que ha caigut a Catalunya. El segon premi, el 4536, ha deixat 5 milions més a un total de vint localitats catalanes Més generosos han sigut els quarts i cinquens. Al Poble Nou de Barcelona el 3.371 ha repartit prop d'un milió d'euros a un bar i a Mollerussa un altre bar gairebé 2 milions dels 68.981. La sort ha tornat a passar pel Pallars on l'administració La Bruixa d'Or ha venut dècims d'un quart i de dos cinquens Pluga no de milions sinó de gols anit al Camp Nou. 7 li va clavar el Barça a l'Hèrcules per assegurar-se el pas als vuitens de final de la Copa. Ara Tiran en va fer tres i Paco Alcácer es va estrenar an partit oficial. Avui juguen Espanyol i Nàstic de Tarragona. El sorteig de vuitens, demà al migdia
La sort de la Loteria de Nadal no ha sigut del tot generosa amb Catalunya que ha vist com ha rebut alguna esquitxada del segon premi i unes quantes dels quarts i dels cinquens. Administracions de Barcelona i Salou han repartit una sèrie del segon: el 4.536, un milió i mig d'euros a cada una. Un premi que en total ha deixat 5 milions en forma de dècims per 18 localitats més. A tot arreu hi hem vist l'alegria dels administradors però pocs premiats. Com dèiem especialment generosos han sigut els quarts i cinquens. Al Poble Nou de Barcelona el 3.371 ha repartit prop d'un milió d'euros a un bar i a Mollerussa un altre bar gairebé 2 milions dels 68.981. La sort ha tornat a passar pel Pallars on l'administració La Bruixa d'Or ha venut dècims d'un quart i de dos cinquens. El 66.513 és la Grossa d'aquest any i ha caigut íntegrament al popular Paseo de la Esperanza de Madrid. En total 640 milions d'euros que han caigut a un barri de gent treballadora que avui han esclatat d'alegria. Als esports la d'ahir va ser la nit del 7...Pel 7 a 0 del Barça a l'Hèrcules a la tornada de Copa i perquè el 7, Arda Turan, va fer tres gols. A destacar també l'estrena golejadora en partit oficial de Paco Alcácer. Avui juguen Espanyol i Nàstic de Tarragona. El sorteig de vuitens, demà al migdia.
LOTERIA DE NADAL. EL 4.536 DEIXA CINC MILIONS D'EUROS DEL SEGON PREMI A UNA VINTENA DE MUNICIPIS. LOTERIA DE NADAL. ELS QUARTS I CINQUENS DEIXEN PREMIS IMPORTANTS A SORT, BARCELONA I MOLLERUSSA. LOTERIA DE NADAL. EL 66.513 DE LA GROSSA DEIXA UNA PLUJA DE MILIONS AL BARRI DE LA ESPERANZA DE MADRID. LA NIT DEL 7. EL BARÇA NO DÓNA OPCIÓ A L'HÈRCULES I PASSA RONDA EN L'ESTRENA GOLEJADORA EN PARTIT OFICIAL D'ALCÁCER.
Els bancs espanyols hauran de tornar tots els diners que van cobrar de més als afectats per les clàusules sòl de crèdits i hipotèques. El Tribunal de Justícia Europeu ha dictat avui que la devolució ha de ser completa i no només des del moment que el Suprem les va considerar abusives al 2013. A Catalunya hi ha unes 800 mil hipoteques afectades i es calcula que els bancs hauran de tornar uns 5 mil milions Acord entre govern i PSOE per evitar els talls de llum a les families molt vulnerables durant tot l'any. La mesura s'aprovarà abans d'acabar l'any però no entraria en vigor fins d'aquí a 3 mesos, al final de l'hivern. Ciutadans, que s'ha afegit a última hora, vol incloure també el subministrament de gas. I Podemos ho critica per insuficient. I als esports, Quique Sánchez Flores ha hagut de demanar perdó als seguidors de l'Espanyol que havien criticat l'abraçada i els elogis que va dedicar a Messi després del derbi. El Barça, mentrestant, rep aquest vespre l'Hèrcules a la Copa del Rei sense cap jugador del filial per assegurar el pas als vuitens de final

Els bancs hauran de tornar tots els diners que van cobrar de més als afectats per les clàusules sòl. El Tribunal de Justícia Europeu ha dictat avui que la devolució ha de ser completa i no només des del moment que el Suprem les va considerar abusives al 2013. Segons ADICAE , a Catalunya hi ha unes 800 mil hipoteques afectades i es calcula que els bancs hauran de tornar uns 5 mil milions.

L'altra noticia del dia és l'acord assolit entre el govern i el PSOE per tal que no es pugui tallar la llum a les famílies més vulnerables durant tot l'any. Es tracta d'una mesura per lluitar contra la pobresa energètica que s'aprovarà com a Reial Decret abans d'acabar l'any i que pretén entrar en vigor al gener. Ara estudien si també l'ampliaran als talls de gas.

Un test genètic desenvolupat a Catalunya permet predir el risc d'infart en pacients de risc baix i moderat. A partir d'una mostra de saliva s'analitzen 11 variants genètiques del pacient. Una genètica adversa pot indicar que el risc és més alt del que es pensava, i per tant cal adoptar mesures preventives. De moment aquesta prova no està coberta per la sanitat pública.

Als esports, sense cap jugador del filial a la convocatòria, el Barça ha d'aconseguir aquesta nit el seu passi als vuitens de final de la Copa de la Rei eliminant l'Hèrcules. Mentre Quique Sánchez Flores ha demanat perdó, fins a tres cops, als afeccionats de l'Espanyol que s'han pogut sentir ofesos per la lloança que va fer de Messi després del derbi.

Ultimes hores per comprar loteria de Nadal, beta  i ultimes cues per trobar aquell numero que podria ser l'agraciat. Enguany hi ha més de 2.300 milions d'euros en premis per repartir. De mitjana, cada català es gastarà 58 euros. Demà, tot quedarà en mans de la sort i a Televisió Espanyola no ens perdrem ni un detall.


 

CLÀUSULES SÒL. LA JUSTÍCIA EUROPEA OBLIGA ALS BANCS A TORNAR TOTS ELS DINERS QUE HAN COBRAT DE MÉS.

POBRESA ENERGÈTICA. GOVERN I PSOE ACORDEN PROHIBIR ELS TALL DE LLUM A LES FAMÍLIES MÉS VULNERABLES.

INFART DE MIOCARDI. UN TEST GENÈTIC DESENVOLUPAT A CATALUNYA PERMET PREDIR EL RISC DE PATIR-LO.

EL DERBI, CUEJA. EL BARÇA NO POT FALLAR AMB L'HÈRCULES I QUIQUE DEMANA PERDÓ ALS QUI VA OFENDRE PER ELOGIAR MESSI.

LOTERIA DE NADAL. HI HA 2.310 MILIONS D'EUROS EN PREMIS CADA CATALÀ ES GASTARÀ, DE MITJANA 58 EUROS.

  • El Ple del Parlament comença el debat sobre les esmenes a la totalitat dels pressupostos. El Govern confia que el projecte tirarà endavant malgrat les polèmiques amb la CUP, i de moment els pròrroga fins a la seva aprovació definitiva l'any vinent. Mentrestant, el Constitucional ha notificat avui als membres de la Mesa de la Cambra que comença a investigar la resolució del referèndum.
  • Minuts de silenci a la Plaça Sant Jaume i al Parlament per les víctimes de l'atemptat a Berlín que va deixar 12 morts i 48 ferits, alguns de greus. El govern confirma que a Catalunya es manté el nivell 4 d'alerta terrorista i que no és previst que s'doptin noves mesures.
  • El Tribunal d'Arbitratge de l'Esport ha rebaixat la sanció de la FIFA al Madrid, que podrà tornar a fitxar a l'estiu. Bartomeu s'ha mostrat sorprès pel greuge comparatiu durant el balanç de l'any. El president del Barça li posa un 8 al 2016 i es mostra segur de les renovacions de Messi i de Luis Enrique.

És el minut de silenci i la solidaritat dels representants institucionals catalans i de desenes de ciutadans amb les víctimes de l'atropellament massiu a un mercat de Nadal a  Berlín on anit hi van morir 12 persones i 48 hi van resultar ferides, entre elles un jove basc que es recupera a l'hospital. Aquest matí la mateixa cancellera Merkel ha apuntat que ens trobem davant d'una acció terrorista i que el conductor del camió seria un refugiat. A Espanya es manté l'alerta terrorista en el nivell de 4 sobre 5.

Mentrestant, el govern de la Generalitat veurà com aquesta tarda la CUP li facilitarà la tramitació parlamentària dels comptes per l'any vinent ja que es rebutjaran les esmenes a la totalitat presentades per tots els grups de l'oposició. L'aprovació final no la tenen garantida ja que els cupaires mantenen el seu no.

La ministra Dolors Montserrat ha anunciat avui que el govern promourà el programa Cervantes per tal que els estudiants de 14 a 18 anys puguin anar a estudiar a altres punts d'Espanya. Es tracta d'un programa similar a l'Erasmus dels universitaris que pretén facilitar la mobilitat i la cohesió social.

És la carretera més perillosa de Catalunya. La BP1714 o coneguda com la carretera de la Rabassada que uneix Sant Cugat i Barcelona. Ho diu un informe del RACC on es constata que uns 2 mil kilómetres de la xarxa viària catalana tenen un alt risc de patir un accident greu o mortal, un 18 per cent de total de les carreteres. Després repassem els trams més perilosos i els més segurs.

El Tribunal d'Arbitratge de l'Esport ha rebaixat la sanció de la FIFA al Madrid, que podrà tornar a fitxar a l'estiu. Bartomeu s'ha mostrat sorprès pel greuge comparatiu durant el balanç de l'any. El president del Barça li posa un 8 al 2016 i es mostra segur de les renovacions de Messi i de  Luis Enrique.

 


 

ATROPELLAMENT BERLÍN. MOSTRES DE SOLIDARITAT A CATALUNYA AMB ELS 12 MORTS I ELS FERITS DE L' ATAC TERRORISTA.

PRESSUPOST 2017. L'ACORD DE JUNTS PEL SÍ I LA CUP PERMETRÀ INICIAR LA TRAMITACIÓ PARLAMENTÀRIA.

PROGRAMA CERVANTES. ELS ESTUDIANTS DE 14 A 18 ANYS PODRAN FER UN CURS A INSTITUTS D'ALTRES PUNTS D'ESPANYA.

INFORME RACC. HI HA UNS 2.000 KM DE LA XARXA VIÀRIA AMB UN ALT RISC DE PATIR UN ACCIDENT GREU O MORTAL.

CAS FIFA. EL BARÇA ESTÀ SORPRÈS PER LA DECISIÓ DEL TAS DE REBAIXAR LA SANCIÓ AL MADRID.

El periodista Alfons Quintà y su mujer han sido encontrados muertos en su domicilio de Barcelona. La policía científica de los Mossos d'Esquadra ha estado trabajando esta tarde en el domicilio de Alfons Quintà recabando información en la escena de los hechos y, según fuentes cercanas al caso, en la investigación se baraja la posibilidad de que se trate de un caso de violencia machista con arma de fuego.