Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La fiscalia de Schleswing-Holsteinestà demana l'extradició de Carle Puigdmont pels delictes de rebelió i malversació de fons públics. A més, també es posicions a favor de mantenir a l'expresident a la presó mentre es resol el cas per l'elevat risc de fuga. Ara és el torn del Tribunal d'aquest estat federal que té fins a 90 dies per decidir si l'entrega a Espanya.

Al Parlament, Junts pe Catalunya i Esquerra han aprovat delegar el vot de  Puigdemont Una decisió que s'ha pres a la mesa tot i l'advertència dels lletrats de que podria estar en contra de les advertències del Tribunal Constitucional.

Els Pressupostos Generals de l'Estat, que ja són al Congrés, incrementen en 200 milions la inversió a Catalunya respecte l'any passat. Concretament, destinarà 1.349 milions d'euros, un 13,3 per  cent del total però lluny de l'aportació catalana al PIB espanyol.

I avui ha començat a l'Audiència de Barcelona el judici a dos treballadors d'ambulàncies acusats d'haver abusat sexualment d'una dona que estava seminconscient per haver consumit alcohol. Els acusats la traslladaven a l'hospital però haurien aturat el vehicle per cometre el delicte. La fiscalia els demana 7 anys de presó.

Torna la Champions. Demà amb un Barça-Roma on s'espera, un cop més, la millor versió de Messi a qui, des del club blaugrana i aprofitant el rival, se'l veu com l'emperador culer. Avui un altre clàssic... Juventus-Reial Madrid. Els blancs amb un dubte de si jugarà Isco o Bale. Aquest vespre també hi haurà anada de quarts de final per un Sevilla que rep el Bayern de Munic.

 


 

EUROORDRE PUIGDEMONT. LA FISCALIA DEMANA L'EXTRADICIÓ DE L'EXPRESIDENT PELS DELICTES DE REBELIÓ I MALVERSACIÓ DE FONS.

PARLAMENT DE CATALUNYA. JXCAT I ESQUERRA APROVEN DELEGAR EL VOT DE PUIGDEMONT TOT I LES ADVERTÈNCIES DELS LLETRATS.

PRESSUPOSTOS 2018. L'ESTAT INVERTIRÀ A CATALUNYA 1.349 MILIONS D'EUROS, UN 13,3 PER CENT DEL TOTAL.

ABÚS SEXUAL. JUTGEN DOS TREBALLADORS D'AMBULÀNCIES ACUSATS D'HAVER ABUSAT D'UNA NOIA QUE TRASLLADAVEN.

I EL SEVILLA VS. BAYERN. EL BARÇA S'ENCOMANA A "L'EMPERADOR" MESSI DAVANT LA ROMA. AVUI, UN ALTRE CLÀSSIC: JUVENTUS-R. MADRID.

Dia de retorn després de les vacances de setmana santa. Avui és previst que tornin 325 mil vehicles, el gruix dels que han anat sortint de l'área metropolitana durant aquests dies, tràgics pel que fa a víctimes a la carretera. 5 persones han mort en 4 accidents de trànsit durant l'operació de Setmana Santa, per tant la xifra de víctimes mortals des de començaments d'any ja arriba a 50.... A l'aeroport del Prat avui és el dia amb més moviments programats de totes les vacances, 1.016 entre enlairaments i aterratges.

Dimarts ja serà la jornada de recuperar les rutines del dia a dia. Avui, els qui han marxat tornen amb el record ben viu de les mini vacances.

En el Dia Mundial de la conscienciació sobre l'autisme, us explicarem un cas de detecció tardana d'aquest trastorn: és el d'en Gabriel, de 32 anys, que va ser diagnosticat la setmana passada. Precisament enguany es posa l'èmfasi en la necessitat de millorar en el diagnòstic precoç, que és crucial per minimitzar-ne les conseqüències.

Les pastisseries catalanes s'omplen de padrins que hi van a recollir la mona pels seus fillols. Els pastissers n'han elaborat 700 mil, una mica més que l'any passat. Les mones tradicionals, amb fruita confitada van perdent terreny i les que triomfen són les figures de xocolata, sobretot les de personatges infantils.

El Barça aparca la lliga per centrar-se amb la Roma, rival dimecres als quarts de final de la Champions. I ho ha fet amb la novetat de Busquets que tres setmanes després podria tornar a l'equip. A l'Espanyol, el focus està situat en el porter Pau López, que va centrar bona part de l'atenció de l'empat blanc-i-blau a casa contra l'Alabès.

El vicesecretario de Política Social y Sectorial del PPJavier Maroto, ha vuelto a reclamar en Las mañanas de RNE un gobierno en Cataluña cuanto antes porque, tal como ha subrayado, la gente está cansada del procés, en cuya herencia no hay nada positivo.

"La herencia que deja el procés en Cataluña es que tengamos, como hemos visto este fin de semana desgraciadamente, lo peor que hemos sufrido en mi tierra, en Euskadi, y que ahora también haya allí grupúsculos de semiviolencia o altercados que suenan un poco a la kale borroka", ha dicho en referencia a los activistas de los Comités de Defensa de la República (CDR).

Diumenge passat es produïa la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya. La notícia ha marcat l'actualitat dels darrers. Hi hagut talls de carreteres, el debat dimecres al Parlament i diverses reaccions polítiques tot plegat en una setmana per a molts de festa en què també hem mirat al cel, alertats per la desintegració d'una estació orbital xinesa.

Decenas de activistas de los Comités de Defensa de la República (CDR) han ocupado varios peajes, entre ellos el de la autopista AP-7 a la altura de La Roca del Vallès (Barcelona), en dirección Barcelona, y han levantado barreras para permitir que los vehículos puedan circular sin tener que pagar. Se trata de una de las acciones planeadas por los CDR, grupos de acción independentistas, para aprovechar la operación retorno de Semana Santa para reivindicar la república catalana y protestar por los últimos encarcelamientos de dirigentes soberanistas. Los activistas han tapado las cámaras instaladas en el peaje para hacer imposible así la identificación de los vehículos.