Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

RESPOSTA DE RAJOY: DIU QUE ELS DELIRIS AUTORITARIS NO PODRAN VÈNCER L'ESTAT DEMOCRÀTIC
Mariano Rajoy, demana confiança als catalans davant el que qualifica de deliris autoritaris i gir radical de l'executiu català. És la resposta del president del Govern a la presentació de l'esborrany de la llei del Referèndum. Rajoy assegura que la democràcia espanyola és exemplar i garanteix la serenitat i l'equilibri de l'estat democràtic. De la seva part, la Generalitat diu que la llei s'aprovarà al setembre.

CAMORRA ITALIANA: 14 DETINGUTS A BARCELONA PER BLANQUEJAR DINERS DEL TRÀFIC DE DROGUES EN DIFERENTS NEGOCIS
Operació contra la Camorra italiana a Barcelona des de primera hora de la matinada. Hi ha 14 detinguts acusats de tràfic de drogues i blanqueig de capitals en negocis de restauració, cotxes i joies. L'operació també s'està duent a terme a Itàlia i Alemanya on hi ha altres sis detinguts.

MEDICINA NUCLEAR: LA VALL D'HEBRON ESTRENA UNA UNITAT DE TERÀPIA PER TRACTAR EL CÀNCER AMB TRACTAMENT PERSONALITZAT
L'Hospital de la Vall d'Hebron estrena una Unitat de Teràpia de medicina nuclear per tractar el càncer i que permetrà fer una medicina més personalitzada. S'hi podran atendre més de mig miler de pacients l'any, la majoria adults, però les instal·lacions també s'han dissenyat per fer més còmode l'estada als infants que poden estar-hi acompanyats pels pares.

VENEDORS AMBULANTS: PRESENTEN "TOP MANTA", MARCA REGISTRADA PER LA COOPERATIVA DE MANTERS DE BARCELONA
La cooperativa del sindicat de manters de Barcelona ha presentat avui la marca que han registrat, "Top Manta", amb què volen comercialitzar els seus productes i deixar el carrer. Aquests dies un grup d'artistes brasilers reivindiquen el fet migratori compartint accions amb els manters.

JA ÉS OFICIAL: S'ACABA EL COLOBROT DE LA RENOVACIÓ DE LEO MESSI QUE FIRMA COM A CULER FINS EL JUNY DE 2021
Ja és oficial. Leo Messi ha renovat amb el Barça fins el juny de 2021. La clàusula de rescissió queda fixada en 300 milions d'euros. El deu blaugrana rebrà una prima de fitxatge de 50 milions d'euros. L'acte protocol·lari de la signatura es farà quan el jugador torni de vacances.

El presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, ha tachado de "delirios autoritarios y frentistas" la postura de los independentistas catalanes, ha asegurado que España es un país con una democracia "ejemplar" y ha pedido a los "catalanes olvidados" por el "giro radical y divisivo" de la Generalitat y al resto de los españoles que tengan confianza en el futuro. "Los delirios autoritarios y frentistas nunca podrán vencer al equilibrio y serenidad de nuestro Estado democrático", ha asegurado el jefe del Ejecutivo, que ha respondido así a la presentación de la Ley de Referéndum. "España es un país con una democracia ejemplar capaz de dar respuesta a los retos del futuro y a los desafíos de aquellos que nos quieren llevar de vuelta al pasado", ha declarado Rajoy en la inauguración de la jornada sobre Crecimiento Empresarial y Competitividad organizada por las Cámara de Comercio de España.

La Guardia Civil y los Mossos d’Esquadra desarrollan desde la madrugada de este miércoles una operación de alcance internacional contra la Camorra italiana. El operativo tiene su epicentro en Barcelona aunque se están efectuando registros en Italia y en Alemania centrados en la comisión de delitos relacionados con el tráfico de drogas y blanqueo de capitales. Se prevén detenciones y en Italia las autoridades ya han arrestado a más de un centenar de personas en el marco de esta operación.

Los independentistas catalanes han presentado los detalles de la ley con la que pretenden dar cobertura legal a su referéndum independentista. Ha sido en el Parlament, fuera de la agenda de la Cámara. La norma pretende dar cobertura legal y garantías a la consulta, que Junts pel Sí y la CUP considerarán "vinculante" y que prevé que la hipotética declaración de independencia de Cataluña se produzca en 48 horas si sale ganador el 'sí'.

PUIGDEMONT AGRAEIX LA FEINA A BAIGET I ANIRÀ AL PARLAMENT PER EXPLICAR ELS CANVIS
Santi Vila ha pres possessió com a nou conseller d'Empresa en substitució del cessat Jordi Baiget... a qui el president Puigdemont ha agraït la lleialtat. La destitució de Baiget obre una crisi al PDECAT on apareixen veus descontentes. Mentrestant, al Parlament, fora del ple, Junts pel Sí i al CUP han explicat, en absència de l'oposició, la llei del referèndum, que preveu declarar la independència si guanya el SÍ.

CATALUNYA LIDERA LA BAIXADA DE L'ATUR AL JUNY AMB L'INICI DE LA TEMPORADA D'ESTIU
Catalunya és la comunitat autònoma on més baixa l'atur amb l'inici de la temporada d'estiu. Més de 18 mil persones hi han trobat feina al juny, sobretot al sector serveis. També ha crescut un 10% el nombre de contractes resgitrats encara que només s'han incrementat els temporals. 

EL BARÇA I EL MADRID LLUITEN PER FITXAR EL MIGCAMPISTA DEL BETIS DANI CEBALLOS
I a l'espera del que passi amb l'italià Verrati, el Barça es disputa amb el Reial Madrid el fitxatge del migcampista del Betis, Dani Ceballos. El millor jugador de l'Europeu sub 21 només té una clàusula de rescisió de 15 milions d'euros i el club blaugrana ja s'hi ha interessat..

El Gobierno español ha enviado este lunes una carta a los ayuntamientos catalanes para advertirles de "la obligación del respeto a la legalidad constitucional y estatutaria", de modo que no pueden colaborar en la organización del referéndum sobre la independencia. Se ha enviado ante la intención de un número destacado de municipios de participar en la organización de la consulta.

El presidente de la GeneralitatCarles Puigdemontha despedido a Jordi Baiget como conseller de Empresa y Conocimiento reconociendo que su cese "no ha sido una decisión fácil" y que "hoy no es un día de alegría ni de felicidad", para destacar después su "honorabilidad" y "lealtad". La destitución de Jordi Baiget ha causado un gran malestar en el PDeCAT, que en en algunos casos se han traducido en duros mensajes a través de las redes sociales.
 

El presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha destituido al conseller de Empresa y Conocimiento, Jordi Baiget, después de que este expresara en público sus dudas sobre la celebración del referéndum del 1 de octubre, y ha nombrado en su lugar al actual titular de Cultura, Santi Vila.
La destitución de Baiget se produce después de que la CUP haya pedido que fuese apartado del Govern por entender que "aquel conseller que piense que el 1 de octubre será un 9N y tenga miedos patrimoniales debería apartarse, sin más excusas ni dilaciones".
Puigdemont no ha tardado ni 24 horas en destituir a Baiget, que fue uno de los hombres más cercanos a Artur Mas en el anterior mandato, ya que fue su secretario de Govern.