Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La massificació del turisme en espais naturals ha fet que molts ajuntaments es replantegin les condicions d'accés als gorgs o congostos. Alguns consistoris, per exemple, apliquen ecotaxes, que permeten limitar el número de gent que hi accedeix. Els diners que es recullen reverteixen en el territori: el turista guanya en seguretat i l'espai queda més net. D'altres ajuntaments fins i tot opten per prohibir-hi el bany i obliguen a deixar el cotxe en un aparcament.

Austràlia és un destí que atrau cada vegada a més joves. El govern australià concedeix un visat que permet estudiar i alhora treballar a mitja jornada. Espanya és el segon país de la Unió Europea que més estudiants envia amb aquest visat. De fet, des de l'any 2008 el número s'ha multiplicat per nou i la majoria són catalans. Catalunya és la comunitat autònoma que més estudiants envia.

Demà es farà a 625 piscines d'arreu de Catalunya el "Mulla't per l'esclerosi múltiple". Una iniciativa per prendre consciència sobre aquesta malaltia degenerativa del sistema nerviós. Es desconeixen els factors que la provoquen i tampoc s'ha trobat un tractament eficaç. Ara com ara, hi ha 12 fàrmacs que ajuden a millorar la qualitat de vida dels malalts, però això no ha frenat el nombre d'afectats a Catalunya. Avui en parlem a l'entrevista amb el neuròleg, Jaume Sastre-Garriga, coordinador del Centre d'Esclerosi Mútiple de Catalunya.

Catalunya en Comú fixa avui la seva posició sobre el referèndum de l'1 d'octubre. El document que proposa l'executiva del partit considera que la consulta no ofereix prou garanties, però afegeix que donaran suport a qualsevol mobilització pel dret a decidir.

El PDeCAT mira d'esvaïr dubtes sobre el referèndum, després d'una setmana tensa per la destitució del conseller Baiget. Avui el partit ha tancat files i la coordinadora Marta Pascal ha subratllat que estan compromesos al 100 per cent amb el procés polític que viu Catalunya.

Salvament Marítim ha trobat el cadàver del noi de 18 anys desaparegut ahir a la platja del Miracle de Tarragona. L'helicòpter l'ha localitzat abans de les 8 del matí a prop de l'espigó del port. En el moment de desaparèixer ahir a la tarda onejava la bandera vermella a la platja.

La població estrangera creix a tots els barris de Barcelona. De mitjana l'increment és d'un 8 per cent i la comunitat que més creix és la xinesa. Són dades que apareixen a l'actualització del padró municipal.

Al Barça se li escapen dos dels objectius prioritaris per reforçar l'equip aquest estiu. Marco Verrati ha dit que és feliç al París Saint Germain i ha demanat disculpes per les crítiques del seu representant mentre que el migcampista del Betis Dani Ceballos s'ha decantat per l'oferta del Reial Madrid.

Cap de setmana amb molts concerts i festivals en marxa...passarem pel Cruïlla on anit va actuar Jamiroquai. Els britànics tornaven a Barcelona després de 7 anys de silenci. Ho van fer amb nou disc però recuperant també els seus grans èxits.

I a Cap Roig, estrena del festival amb Wilco. El grup de Chicago va portar anit el seu indie rock fins a la Costa Brava.

 

Los Mossos d'Esquadra han difundido el momento en que localizaban el vehículo en el que huyó el autor del tiroteo en el tanatorio de Gavà. Un hombre de 44 años, español y armado con un fusil parecido a un AK-47. Los investigadores trabajan con la hipotesis de que este tiroteo esté relacionado con otros dos ocurridos días antes en Mont-Roig y Vilanova puesto que se utilizó la misma arma y munición. El tiroteo a los agentes se produjo mientras se velaba al exsuegro del agresor en el tanatorio de Gavà. Un hombre de 63 años a quien, según baraja la policia, habria matado a tiros en su domicilio en Mont-roig del Camp.

El secretario de Organización de Podemos, Pablo Echenique, ha afirmado que "si fuera catalán" no participaría en el referéndum del 1 de Octubre que la Generalitat de Cataluña plantea celebrar unilateralmente al ser "una consulta sin garantías que no sirve para ejercer el derecho a decidir".

En una entrevista en Los desayunos de TVE, el dirigente de Podemos ha advertido que su partido propone un "referéndum pactado como única manera de que Cataluña no se vaya de España", y poder conseguir, a su juicio, que las "tensiones en España disminuyan". Asimismo, ha declarado que el Estado de las autonomías está "agotado" y que la solución a este "problema" es un referéndum pactado.

Preguntado acerca de la posición de su formación en Cataluña sobre el referéndum, ha afirmado que esta debe decidirse en Cataluña" y ha apoyado la "diversidad de opiniones" de su partido en la comunidad autónoma. Aun así ha recalcado que la opinión de la dirección estatal es que la hoja de ruta del presidente catalán, Carles Puigdemont, "no sirve", y que se debe de conseguir una consulta pactada con el Estado "para que sea vinculante y para que la gente que va a votar 'no', vaya a votar".

Echenique también ha hablado sobre los acuerdos del PNV con el PP, que ha calificado de "pacto de legislatura". El diputado autonómico se ha mostrado "sorprendido" ante el hecho de que el PNV pacte con el PP, "el partido más centralista de España" que no "entiende la plurinacionalidad de nuestro país".

En cuanto a la reunión entre el presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, y el líder socialista, Pedro Sánchez, ha dicho que sería "preocupante" ambos partidos se pusieran de acuerdo "en políticas de fondo". Sin embargo, esperan que el PSOE "esté más cerca de Unidos Podemos que del Partido Popular".

Los Mossos d'Esquadra han detenido al atacante que disparó contra dos policías locales en las inmediaciones del tanatorio de Gavà (Barcelona). El hombre que tiroteó a dos policías locales, uno de los cuales está crítico y el otro grave, intentó también atropellar a dos Mossos que le dieron el alto cuando huía en coche. El detenido, Jorge C.C., de 44 años, nacionalidad española, vecino de Calafell (Tarragona) y sin antecedentes policiales, permanece hospitalizado bajo custodia policial por las lesiones sufridas por arma de fuego. Los Mossos, que descartan que este ataque obedezca a un móvil terrorista, mantienen como principal hipótesis que el incidente podría tener como origen una venganza por otros tiroteos ocurridos recientemente en Miami Platja (Tarragona) y Vilanova i la Geltrú (Barcelona).

La dirrecion de Catalunya en Comú mantiene que no es el referéndum que necesita Cataluña aunque apoyarán las movilizaciones a favor del derecho a decidir si se respeta la pluralidad. Quien ya se ha pronunciado es Podem Cataluña, que asegura que el 1 de octubre difícilmente se puede equiparar a un referéndum, pero pide participar como acto de protesta.

TIROTEIG A GAVÀ: L'ARMA LLARGA QUE VA FERIR 2 POLICIES ES VA FER SERVIR EN 2 HOMICIDIS
Els Mossos investiguen la relació entre el tiroteig d'ahir a Gavà i dos crims més: la mort de dues persones les últimes setmanes a Vilanova i la Geltrú i a Mont-Roig del Camp. La munició emprada en els tres casos va sortir de la mateixa arma, el fusell que ahir va ferir dos policies locals de Gavà. Un d'ells continua ingressat en estat crític, i l'altre greu. L'atacant, un home de 44 anys, també està ferit i detingut a l'hospital Clínic de Barcelona.

CATALUNYA EN COMÚ: LA COORDINADORA NACIONAL DECIDIRÀ DEMÀ EL POSICIONAMENT SOBRE L'1-O
Catalunya en comú debat demà el seu posicionament davant el referèndum que el govern català vol celebrar l'u d'octubre. El document que proposa l'executiva considera que la consulta no ofereix prou garanties, però afegeix que donaran suport a qualsevol mobilització pel dret a decidir i contra el govern del PP.

PRIDE BARCELONA: LA FESTA DE L'ORGULL LGTBI PREVEU MÉS DE 260 MIL ASSISTENTS I UN IMPACTE DE 20 MILIONS
La Pride de Barcelona espera reunir més de 260 mil persones en la que ja és la seva desena edició. Avui comença un cap de setmana fort amb la cursa de talons, la festa de l'escuma i la manifestació de l'Orgull que surt de la Plaça Espanya. La Pride deixa un impacte econòmic de 20 milions d'euros a la ciutat.

FESTIVAL DE FESTIVALS: ARRENCA EL CRUÏLLA AMB DORIAN, CAP ROIG AMB WILCO I PERALADA AMB HOMENATGE A MAURICE BÉJART
Cap de setmana de Festivals: avui tret de sortida del Cruïlla, amb els Pet Shop Boys, Prodigy o Txarango, entre molts d'altres, que podreu seguir a Ràdio 3. També arrenca Cap Roig avui amb Wilco i demà amb Woody Allen . I anit es va inaugurar Peralada amb un espectacle que ret homenatge al coreògraf Maurice Béjart.

MISSIÓ IMPOSSIBLE: BARTOMEU DESCARTA PRÀCTICAMENT EL FITXATGE DE VERRATTI AQUEST ESTIU
Josep Maria Bartomeu veu pràcticament impossible el fitxatge de Verratti aquest estiu perquè el París Saint Germain ni en vol parlar. El president del Barça, en canvi, es felicita per la renovació de Messi i per un joc envejat arreu del món. Tot, en un seguit d'entrevistes per sortir al pas de les últimes crítiques.