Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Santuario del Sagrado Corazón, en Tarragona, es una de las obras más tempranas de Gaudí y la única del genio modernista catalán que se encuentra en esta provincia. El Santuario ha abierto sus puertas a las visitas del público que puede disfrutar del inconfudible estilo de Gaudí, presente en el edificio. La obra, en la que los visitantes actuarán de micomecenas con el pago de sus entradas, fue realizada por el autor en agradecimiento a unas religiosas que cuidaron a su sobrina huérfana.

Platges plenes a vessar en aquest diumenge de sol i més calor que els últims dies de tempestes. Catalunya preveu un estiu de rècord turístic amb una ocupació de més del 90 per cent a gairebé tota la costa catalana. A l'interior del país, el sector confia arribar a les xifres d'abans de la crisi, amb un creixement del 7 per cent a Lleida.

L'augment i la projecció del turisme a Casa Nostra també es fa palès en l'increment de vols intercontinentals a l'aeroport del Prat. Fa una estona ha sortit el primer vol directe que uneix Barcelona i Hong Kong, un dels principals centres financers del món.

Barcelona continua consolidant-se, doncs, com a ciutat líder mundial del turisme de negocis. Avui a L'Informatiu també ens endinsarem a La Model de Barcelona. Un més després del seu tancament. L'antiga presó obre portes demà al públic amb una exposició que repassa la història de més d'un segle del centre penitenciari a través de les vivències de 13 reclusos.

Diumenge de botigues obertes en l'inici de les rebaixes d'estiu, que van perdent pes enfront les ofertes i descomptes de les botigues abans del juliol i les compres online. En plenes rebaixes, descobrirem com el màrqueting olfactiu pot fer pujar la intenció de compra un 80 per cent. Les marques es gasten entre 3.000 i 10.000 euros per trobar una olor que convidi a aturar-se i comprar.

Generalitat i biòlegs de la Universitat de Barcelona treballen plegats per establir un protocòl que detecti i reguli l'anomenada pesca fantasma. Són arts de pesca abandonats o perduts, que continuen pescant sense que ningú en tregui profit. Un fet que perjudica l'economia i sobretot el medi ambient.

I als esports, segona etapa del Tour de França que ha sortit aquest migdia de la ciutat alemanya de Dusseldorf, sense els espanyols Alejandro Valverde i Ion Izaguirre. Tots dos van caure, però el més greu ha estat Valverde, amb múltiples ferides a les cames.El corredor del Movistar està ingressat a un hospital de Dusseldorf, on l'han operat de la ròtula. El cicliste murcià ja sap que es perdrà tota la temporada.

 

La Generalitat i biòlegs de la Universitat de Barcelona estan treballant un protocòl que permeti detectar i regular l'anomenada pesca fantasma. Es tracta d'arts de pesca abandonats o perduts, que continuen pescant sense que ningú en tregui profit. Un fet que perjudica l'economia i sobretot el medi ambient, ja que les xarxes malmeten el fons marí.

Un altre projecte social és l'hort d'en Queni que gestiona l'Associació Catalana de Persones amb Sordceguesa en un solar cedit per l'Ajuntament de Barcelona. Es va posar en marxa fa tres mesos i ara ja dona fruits. Hortalisses i plantes aromàtiques serveixen per estimular aquests usuaris amb capacitats diferents i sensibilitzar-ne la societat.

Un dos de juliol com avui fa 40 anys es feia el primer pas per a la reinstauració de la Generalitat. Va ser en una reunió a La Moncloa entre l'aleshores president del govern Adolfo Suárez i el president de la generalitat a l'exili, Josep Tarradellas. Per commemorar-ho, TVE està preparant un documental que estrenarà al voltant de la data del retorn de Tarradellas i que mostra gran part del seu llegat custodiat a l'arxiu de Poblet.

Són les impressionants imatges de la violenta tempesta que ahir va inundar i emblanquir Girona de calamarsa. Van arribar a caure 52 litres per metre quadrat en tan sols mitja hora i els serveis d'emergència van rebre més de mig miler d'avisos. Una calamarsada que va tancar ahir el juny més calorós i també el més insòlit de la història. I avui ens hem llevat amb temperatures molt baixes per a un primer de juliol.

L'altre punt informatiu del dia és al Paranimf de la Universitat de Barcelona, on més de mig miler d'alcaldes donent suport al Referèndum. Els ajuntaments sobiranistes han escenificat el seu suport a la consulta que la Generalitat vol fer l'u d'octubre amb la lectura d'un manifest on es comprometen a cedir locals per a la celebració del Referèndum. Els alcaldes de Barcelona, Tarragona i Lleida no hi han assistit.

El Grec aixeca el vol i inicia un viatge ple de dansa, música, teatre i circ a a Grècia i al Mediterrani. El Festival compta enguany amb més d'un centenar d'espectacles, una trentena dels quals són produccions internacionals.

Segurament serà el casament més blaugrana de la història, el de Messi i Antonella. Gairebé tota la plantilla actual del Barça, i molts exjugadors. I també companys de l'albiceleste, han assistit aquesta matinada a l'enllaç de l'astre blaugrana amb la seva parella de tota la vida. La celebració, amb molt glamour i més de 250 convidats, s'ha fet a llur ciutat natal, Rosario, a l'Argentina.