Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

TIROTEIG A GAVÀ: L'ARMA LLARGA QUE VA FERIR 2 POLICIES ES VA FER SERVIR EN 2 HOMICIDIS
Els Mossos investiguen la relació entre el tiroteig d'ahir a Gavà i dos crims més: la mort de dues persones les últimes setmanes a Vilanova i la Geltrú i a Mont-Roig del Camp. La munició emprada en els tres casos va sortir de la mateixa arma, el fusell que ahir va ferir dos policies locals de Gavà. Un d'ells continua ingressat en estat crític, i l'altre greu. L'atacant, un home de 44 anys, també està ferit i detingut a l'hospital Clínic de Barcelona.

CATALUNYA EN COMÚ: LA COORDINADORA NACIONAL DECIDIRÀ DEMÀ EL POSICIONAMENT SOBRE L'1-O
Catalunya en comú debat demà el seu posicionament davant el referèndum que el govern català vol celebrar l'u d'octubre. El document que proposa l'executiva considera que la consulta no ofereix prou garanties, però afegeix que donaran suport a qualsevol mobilització pel dret a decidir i contra el govern del PP.

PRIDE BARCELONA: LA FESTA DE L'ORGULL LGTBI PREVEU MÉS DE 260 MIL ASSISTENTS I UN IMPACTE DE 20 MILIONS
La Pride de Barcelona espera reunir més de 260 mil persones en la que ja és la seva desena edició. Avui comença un cap de setmana fort amb la cursa de talons, la festa de l'escuma i la manifestació de l'Orgull que surt de la Plaça Espanya. La Pride deixa un impacte econòmic de 20 milions d'euros a la ciutat.

FESTIVAL DE FESTIVALS: ARRENCA EL CRUÏLLA AMB DORIAN, CAP ROIG AMB WILCO I PERALADA AMB HOMENATGE A MAURICE BÉJART
Cap de setmana de Festivals: avui tret de sortida del Cruïlla, amb els Pet Shop Boys, Prodigy o Txarango, entre molts d'altres, que podreu seguir a Ràdio 3. També arrenca Cap Roig avui amb Wilco i demà amb Woody Allen . I anit es va inaugurar Peralada amb un espectacle que ret homenatge al coreògraf Maurice Béjart.

MISSIÓ IMPOSSIBLE: BARTOMEU DESCARTA PRÀCTICAMENT EL FITXATGE DE VERRATTI AQUEST ESTIU
Josep Maria Bartomeu veu pràcticament impossible el fitxatge de Verratti aquest estiu perquè el París Saint Germain ni en vol parlar. El president del Barça, en canvi, es felicita per la renovació de Messi i per un joc envejat arreu del món. Tot, en un seguit d'entrevistes per sortir al pas de les últimes crítiques.

Los Mossos d'Esquadra han detenido al atacante que ha disparado contra dos policías locales en las inmediaciones del tanatorio de Gavà (Barcelona). Uno de los heridos se encuentra en estado grave, aunque no se teme por su vida, según ha podido saber TVE. Los Mossos han descartado que se trate de un atentado terrorista y atribuyen el origen del suceso a un ajuste de cuentas.
El hombre ha sido arrestado en la urbanización Muntanya del Mar de Canyelles (Barcelona), donde minutos antes se había localizado abandonado el vehículo Alfa Romeo con el que había huido de las proximidades del tanatorio de Gavà donde ha tiroteado a los dos policías. Junto al coche había ropa manchada con sangre y una mochila vacía. El detenido es de nacionalidad española, según las fuentes consultadas por Efe.

Los Mossos d'Esquadra han detenido al atacante que ha disparado contra dos policías locales en las inmediaciones del tanatorio de Gavà (Barcelona), informa la agencia EFE. Uno de los heridos se encuentra en estado grave, aunque no se teme por su vida, según ha podido saber TVE. Los Mossos han descartado que se trate de un atentado terrorista y atribuyen el suceso a un ajuste de cuentas.
El hombre ha sido arrestado en las inmediaciones de la urbanización Muntanya del Mar de Canyelles (Barcelona), donde minutos antes se había localizado abandonado el vehículo Alfa Romeo con el que había huido de las proximidades del tanatorio de Gavà donde ha tiroteado a los dos policías. Junto al coche había ropa manchada con sangre y una mochila vacía.

Rajoy i Sánchez coincideixen en rebutjar el referèndum que planteja la Generalitat
La situació a Catalunya ocupa bona part de la reunió entre Mariano Rajoy i Pedro Sánchez, la més llarga que han mantingut mai. Tots dos coincideixen en la il·legalitat del referèndum independentista i han acordat seguir en contacte permanent. El líder del PSOE demana, però, a Rajoy que obri vies de diàleg i que actiu amb mesura.

Els alumnes catalans milloren en anglès però no acaben d'arrencar en ciències i tecnologia
Els alumnes catalans milloren l'anglès, però, no acaben d'arrencar en competències científiques i tecnològiques. Són algunes de les conclusions dels resultats de les proves d'avaluació fetes a sisè de primària i a quart d'ESO. De cara al curs vinent s'hi introduiran novetats pedagògiques per millorar en ciències i tecnologia.

Convocatòria polèmica
Interior convoca 500 noves places de mossos a les quals es podrà optar a partir de dissabte

Els jugadors del Barça mostren la seva satisfacció per la renovació de Messi
Satisfacció dels jugadors del Barça per la renovació de Leo Messi. Piqué i Mascherano han estat els primers en expressar la seva alegria per la continuïtat de l'argentí. Ara, Bartomeu i la seva junta han de treballar en accelerar els fitxatges, perquè els de Verratti i Bellerín estan bloquejats.

Peralada obre amb dansa
El Béjart ballet lausanne fa una homenatge Al gran coreògraf als 10 anys de la seva mort

Televisión española ha tenido acceso al sumario, donde la jueza recoge las numerosas contradicciones de los dos encarcelados por el crimen, también agentes de la guardia urbana de Barcelona. La principal hipótesis para los investigadores, el crimen pasional. La autopsia revela que murió estrangulado.

No se reunían desde el pasado 29 de agosto, durante las negociaciones para formar gobierno tras los comicios del 26-J. Hoy, a pie de escalera, ha recibido Mariano Rajoy a Pedro Sánchez en la Moncloa. El presidente del Gobierno y el secretario general del PSOE han acordado mantener un diálogo permanente sobre Cataluña. Ambos coinciden en que el referéndum que pretenden los independentistas es ilegal y en que hay una firme voluntad de diálogo, siempre dentro de la legalidad. Sánchez pide a Rajoy que busque soluciones.

RESPOSTA DE RAJOY: DIU QUE ELS DELIRIS AUTORITARIS NO PODRAN VÈNCER L'ESTAT DEMOCRÀTIC
Mariano Rajoy, demana confiança als catalans davant el que qualifica de deliris autoritaris i gir radical de l'executiu català. És la resposta del president del Govern a la presentació de l'esborrany de la llei del Referèndum. Rajoy assegura que la democràcia espanyola és exemplar i garanteix la serenitat i l'equilibri de l'estat democràtic. De la seva part, la Generalitat diu que la llei s'aprovarà al setembre.

CAMORRA ITALIANA: 14 DETINGUTS A BARCELONA PER BLANQUEJAR DINERS DEL TRÀFIC DE DROGUES EN DIFERENTS NEGOCIS
Operació contra la Camorra italiana a Barcelona des de primera hora de la matinada. Hi ha 14 detinguts acusats de tràfic de drogues i blanqueig de capitals en negocis de restauració, cotxes i joies. L'operació també s'està duent a terme a Itàlia i Alemanya on hi ha altres sis detinguts.

MEDICINA NUCLEAR: LA VALL D'HEBRON ESTRENA UNA UNITAT DE TERÀPIA PER TRACTAR EL CÀNCER AMB TRACTAMENT PERSONALITZAT
L'Hospital de la Vall d'Hebron estrena una Unitat de Teràpia de medicina nuclear per tractar el càncer i que permetrà fer una medicina més personalitzada. S'hi podran atendre més de mig miler de pacients l'any, la majoria adults, però les instal·lacions també s'han dissenyat per fer més còmode l'estada als infants que poden estar-hi acompanyats pels pares.

VENEDORS AMBULANTS: PRESENTEN "TOP MANTA", MARCA REGISTRADA PER LA COOPERATIVA DE MANTERS DE BARCELONA
La cooperativa del sindicat de manters de Barcelona ha presentat avui la marca que han registrat, "Top Manta", amb què volen comercialitzar els seus productes i deixar el carrer. Aquests dies un grup d'artistes brasilers reivindiquen el fet migratori compartint accions amb els manters.

JA ÉS OFICIAL: S'ACABA EL COLOBROT DE LA RENOVACIÓ DE LEO MESSI QUE FIRMA COM A CULER FINS EL JUNY DE 2021
Ja és oficial. Leo Messi ha renovat amb el Barça fins el juny de 2021. La clàusula de rescissió queda fixada en 300 milions d'euros. El deu blaugrana rebrà una prima de fitxatge de 50 milions d'euros. L'acte protocol·lari de la signatura es farà quan el jugador torni de vacances.