Enlaces accesibilidad

Entre Vinyes

  • TVE-Catalunya vol difondre el coneixement i la cultura del vi a Catalunya
  • Amb Meritxell Falgueras, prestigiosa sommelier de reconeixement internacional
  • El programa “Entre Vinyes” s’emet cada dia a les 19:15 hores a La 2

Per
 Logo Entre vinyes amb fons
Logo Entre vinyes amb fons

El programa “Entre Vinyes” s’emetrà cada diumenge a les 13:00 hores La 2

Equip del programa “Entre Vinyes”:
Direcció: Francesc M. López
Guió: Francesc M. López, Montse Elias, Rosa Masip i Joan Sella
Assessorament i secció vins: Meritxell Falgueras, sommelier
Realització: Miquel Pinteño, Agnès Bibiloni i Xavi Royo
Producció: Isabel Blesa, Ari Breescó i Marc Royo
Imatge i So: Xavier Monistrol i Jordi Sánchez

“Entre Vinyes” és el nou programa de TVE-Catalunya dedicat al coneixement i la cultura del vi a Catalunya, i la seva relació amb les activitats d’enoturisme que s’hi realitzen.

Es tracta d’una sèrie divulgativa de 13 capítols que, amb la col•laboració de l’INCAVI i els respectius Consells Reguladors de les Denominacions d’Origen catalanes, té com a objectiu oferir una mostra representativa dels productes vinícoles elaborats a les 12 D.O. existents a Catalunya. Cadascun dels capítols estarà dedicat de manera monogràfica a una D.O. que aniran precedits d’un capítol especial que serà de presentació de la sèrie.

En cadascun dels programes es vol promoure i fomentar la cultura del vi, el coneixement dels vins de qualitat elaborats a les diferents D.O. de Catalunya i mostrar les activitats d’oci relacionades amb l’àmbit vinícola que cadascuna d’elles pot oferir al públic.

El programa “Entre Vinyes” vol apropar l’àmbit de la cultura del vi a un nombre majoritari d’espectadors, defugint d’un públic especialitzat o massa entès, amb l’objectiu d’atraure a un perfil d’espectador que també seria potencial consumidor d’aquest productes, però sense renunciar al rigor i la solvència en els seus continguts.

En successius capítols, “Entre Vinyes” oferirà reportatges que permetran conèixer els trets que defineixen, tant des del punt de vista històric, climàtic, orogràfic, geogràfic o humà, les Denominacions d’Origen catalanes i les raons que expliquen per què es produeixen uns vins en una determinada zona.

A més, el programa mostrarà alguns dels cellers més destacats de les respectives D.O., els productes que s’hi elaboren i de la mà dels seus responsables coneixerem les seves característiques, les històries que hi ha al darrera, els processos d’elaboració, les innovacions tecnològiques o les respectives singularitats que els caracteritzen.

També oferirem un conjunt d’activitats que es poden realitzar en les D.O. mentre visitem un celler (passejades a peu, amb bicicleta, a cavall, en carro, amb segway, tastos a cegues, cates, tractaments de salut, pícnics entre vinyes, festes,...). Un conjunt de propostes d’oci i de lleure relacionades amb la cultura del vi on els seus participants seran els seus protagonistes perquè seran ells els que ens explicaran quines són les seves impressions mentre les realitzen.

La sommelier del programa

El programa comptarà amb la presència i l’assessorament de la prestigiosa sommelier, de reconeixement internacional, Meritxell Falgueras que cada setmana realitzarà una selecció representativa de vins destacats de cada D.O. per a comentar els seus trets i característiques principals. A les seves intervencions, la Meritxell Falgueras ens introduirà en el coneixement de diferents aspectes del vi i en la seva terminologia per a fer-la més assequible i comprensible a l’audiència.

I tambè...

I no ens oblidarem dels maridatges. A cada programa maridarem un vi excel•lent de la D.O. amb un plat elaborat per un restaurador prestigiós de la zona que visitarem.<7p>

Capítols “Entre Vinyes”:

1. Introducció de la sèrie.
2. D.O. Pedenès
3. D.O. Tarragona
4. D.O. Alella
5. D.O. Pla de Bages
6. D.O. Conca de Barberà
7. D.O. Montsant
8. D.O. Priorat
9. D.O. Catalunya
10. D.O. Costers del Segre
11. D.O. Terra Alta
12. D.O. Empordà
13. D.O. Cava