Enlaces accesibilidad

Oriol Elcacho: "M'agrada que fer de model hagi estat casual i no buscat"

  • Un dels models més cotitzats del moment a nivell internacional
  • Ha treballat amb els millors dissenyadors del món
  • Ha estat imatge d'algunes de les marques més prestigioses
  • Gent de paraula s'ha emès divendres, 30 de novembre, a La 2 de TVE

Per
Gent de paraula - Oriol Elcacho - 30/11/2012

Gent de paraula

Gent de paraula és un programa d'entrevistes personals, dirigit i presentat per Cristina Puig.

Cristina Puig és una periodista de llarga experiència al món de la televisió i una persona a qui agrada la conversa.

El programa defineix a la perfecció la mena de personatges que ella crida a seure al seu plató.

Gent de paraula s'emet els divendres, a les 20.30 hores, a La 2 de TVE a Catalunya

Oriol Elcacho és actualment un dels models més cotitzats al món.

Viure pendent dels avions trenca molts plans i moments de la vida que voldries no perdre't

Ha estat imatge de Ralph Lauren i Massimo Dutti i ha treballat amb els dissenyadors i les firmes de més prestigi.

Això fa que estigui vivint un dels moments més dolços de la professió però que l'obligui a tenir sempre a punt una maleta perquè mai no sap on dormirà aquella nit. "Viure pendent dels avions trenca molts plans i moments de la vida que voldries no perdre't".

pateixo moltes al•lèrgies i no m'agraden gens els avions

No només això sinó que la relació amb els avions és molt complicada "pateixo moltes al•lèrgies i no m'agraden gens els avions".

estic a moltes ciutats però mai el temps suficient com per sentir que m'he desvinculat de Barcelona

Tot i anar sempre amunt i avall, l'Oriol té clar que casa seva és Barcelona "estic a moltes ciutats però mai el temps suficient com per sentir que m'he desvinculat de Barcelona".

També afirma que el fet que la seva parella, la model Davinia Pelegrí faci la mateixa feina ajuda a fer més portable aquesta professió "si ella treballés sempre a Barcelona i no viatgés seria molt més complicat".

Del Decathlon a Ralph Lauren

La història de com l'Oriol Elcacho arriba al món de la moda ben bé podria haver sorgit del guió d'una pel•lícula.

fins aquell moment la feina de model m'era absolutament desconeguda, sobretot en el terreny masculí

Treballava de caixer en una botiga d'esports d'un centre comercial i la sort va voler que aquell dia un estilista es fixés en ell i el convidés a anar a un càsting.

Mai abans havia pensat a fer de model i admet que "fins aquell moment la feina de model m'era absolutament desconeguda, sobretot en el terreny masculí".

I és que, efectivament, el món de la moda havia estat fa uns anys terreny exclusiu de les top model i avui dia, la diferència del què cobren elles i ells per una campanya continua sent molt gran, explica. "La meva idea sempre havia estat treballar de director de màrqueting o de comercial en una empresa, però ara veig que no m'agradaria gens".

els meus pares sempre han estat molt tolerants

I com es van prendre a casa que orientessis el teu futur cap a les passarel•les. L'Oriol només té paraules d'agraïment cap als seus:"els meus pares sempre han estat molt tolerants". Després d'aquell càsting, on el van agafar, la seva vida va fer un gir de 180 graus.

Ser guapo i fer de model

la primera vegada que et poses davant d'una càmera, et quedes gelat

Una cosa és tenir la bellesa i l'altra saber explotar-la davant d'una càmera. Diu l'Oriol que cal trobar una aprenentatge propi i sobretot naturalitat i confessa que "la primera vegada que et poses davant d'una càmera, et quedes gelat".

Perquè encara que no ho sembli admet que"sóc molt vergonyós" però al final, afegeix, "t'adones que és la teva feina i ho has de fer el millor què sàpigues".

no compleixo molts dels clixés que s'adjudiquen als models

I la fama, l'ha canviat?. Rotundament no afirma "els meus amics agraeixen molt que no hagi canviat gens" i té clar que "no compleixo molts dels clixés que s'adjudiquen als models".

Elcacho, Kortajarena i Velencoso

Mai abans tres models espanyols i concretament, dos de catalans, havien triomfat alhora arreu del món i s'havien repartit el pastís com passa avui.

ha estat una casualitat que tots tres estiguem triomfant ara

Oriol Elcacho, Jon Kortajarena i Andrés Velencoso són com la santíssima trinitat de la moda "ha estat una casualitat que tots tres estiguem triomfant ara".

No només són models sinó que són amics i tenen un estil molt diferenciat "l'Andrés (Velencoso) sempre em diu: tu ets el de les corbates".

 Nova York i el món

Si Nova York no s'hagués creuat en els seus plans potser avui Oriol Elcacho seria model però segur que no seria tant conegut com és ara.

al cap d'un mes d'estar a Nova York vaig dir als meus agents que volia tornar a casa

Anar-hi va ser un pas molt important encara que va estar a punt de no fer-lo i de fet explica que "al cap d'un mes d'estar a Nova York vaig dir als meus agents que volia tornar a casa".

L'adaptació a la ciutat dels gratacels doncs, no va ser fàcil i recorda com una mala experiència el pis compartit a l'inici amb un grup de models.

Té preparat un Pla B per quan la feina vagi de baixa? "tinc moltes idees per quan el telèfon deixi de sonar: una cooperativa d'aliments ecològics, un hotelet rural..." però espera seguir fent de model encara molts anys.

jo és que sóc molt classicot

Acomiadem l'entrevista mentre sona Mediterráneo del Serrat, una de les seves preferides. Estrany per no ser de la seva generació, li dic... i conclou "jo és que sóc molt classicot".