Enlaces accesibilidad

Josep Lagares: La creativitat, motor d'empresa

  • La creativitat pot ser vital davant la crisi: Josep Lagares presideix el Forum Impulsa per a joves emprenedors
  • Dos casos de joves que van decidir obrir el seu propi negoci en el món de l’hoteleria i el turisme a Barcelona
  • L’empresa Visualforensic fa reconstruccions del rostre molt realistes, conegudes com Art Forensic

Per
Tinc una idea - 22/11/2012

Josep Lagares es un convençut del valor de la creativitat per fer progressar les empreses. Per això, és un home que du a terme diverses activitats. L'empresari gironí és director general de Metalquimia, que es dedica a la fabricació de maquinària per l’indústria càrnia.

A més, Lagares és vicepresident de la fundació Príncep de Girona i president del Fòrum Impulsa, una iniciativa que ajuda a joves amb projecte propi a convertir-se en creadors de progrés. A més encara li queda temps lliure per ser mecenes, paracaigudista i intèrpret de saxo i clarinet.

Petits hotels singulars

El turisme és un dels sectors que millor suporta la crisi. Per aquest motiu, Xavi i Arnau van apostar per obrir Cool&Chic Hostel, un alberg situat al barri barceloní de Collblanc inspirat en els youth hostels d’Austràlia i els Estats Units.

Un cas semblant és el de la María Paz Solar, arquitecte que va decidir estudiar un Máster a l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme i convertir la planta principal d’un edifici centenari de Barcelona en un petit hotel modernista amb encant.

Els avantpassats, tal com eren

L’empresa terrassenca Visualforensic es capaç de fer reconstruccions facials en 3D d’avantpassats a partir de les restes òssies. Aquesta disciplina s'anomena art forensic.

Ha interessat fins i tot la presidència de Veneçuela per reconstruir el rostre de Simon Bolívar. També interessa el Museu Egipci, que vol aconseguirt la verdadera cara de la Dama Kemet.

I els nostres TUI (Tinc una idea) o consells...

"Com més vida es dóna més vida es té", diu Josep Maria Esquirol, al llibre El respirar dels dies.

"Tots sabem el que costa guanyar diners, però segur que sabem encara millor com costa estalviar-ne". Josef Ajram, al llibre Guanyar a la borsa és possible.