Enlaces accesibilidad

El MIBA, el museu on res no sembla impossible

  • El Museu d’idees i d'invents de Barcelona és un “invent” de Pep Torres
  • Tots els invents hi tenen cabuda

Per
De Museus - MIBA

Museu d’invents i idees de BarcelonaMuseu d’invents i idees de Barcelona

Carrer Ciutat 7 - 08002 Barcelona

www.mibamuseum.com

El Museu d’idees i d'invents de Barcelona és un “invent” de Pep Torres, una persona inquieta que trobava a faltar un espai on les persones imaginatives trobessin lloc per a donar a conèixer les seves creacions.

Tots els invents hi tenen cabuda, fins i tot els que són inútils: tenen el seu raconet a L’espai absurd. Uns minuts de para-hi atenció i de no deixa pas indiferent.

Tot i tothom troba espai al Miba

A més d’exposar objectes, el Miba és un espai de creació i promoció.  A la secció Societat il•limitada, els inventors tenen l’oportunitat d’exposar les seves idees.

L’Ignasi n’és un exemple: Ens ensenya un estri que amb l’ajut de miralls i un smartphone fa l’efecte de dues càmeres que funcionen al mateix temps.

Però no només els adults hi tenen accés: Biel és un nen de 12 anys que ja pot anomenar-se inventor. Va deixar la seva proposta a lespai Minimiba, va guanyar el concurs mensual i el Museu li patentarà la seva idea.

el món de les idees i de les patents és difícil i ple d'obstacles: Per això existeixen els Flydays

En Pep Torres sap que el món de les idees i de les patents és difícil i ple d'obstacles. Per això dedica un dia a la setmana als Flydays: Assessora, sense rebre res a canvi, les persones que li demanen ajut en el procés de creació i possible comercialització.

Tal com diu Torres, “és la meva petita oenagé particular”, i la veritat és que li plouen les peticions de consell fins i tot des de l’estranger.

Passejar pel Museu es com entrar en un món on res és impossible. Objectes petits, grans, útils, impossibles... Tots tenen en comú que son fruit de la imaginació de persones que no tenen por a les crítiques i que alhora han dedicat molt de temps a la creació.

El museu és molt actiu, està ple d’activitats destinades als gran, joves, nens, escoles... Un espai per a disfrutar en família, sol o amb amics. El cert és que el Miba no és un Museu convencional.

I si alguna vegada ens trobem que volem fer un regal molt original segur que a la botiga del Miba en trobarem .

Museu d’invents i idees de Barcelona

Carrer Ciutat 7 - 08002 Barcelona

www.mibamuseum.com