Enlaces accesibilidad

Pep Torres: inventor i creador que assessora i tutela emprenedors

Por
Tinc una idea - 19/04/2012

En el nostre segon programa, a "Tinc una idea" hem triat com a personatge Pep Torres, inventor i creador.

Ara fa una any va crear el Museu dels Invents de Barcelona (MIBA), el primer espai permanent de tot el món centrat a la invenció.

Aquest creatiu sap que “equivocar-se és fonamental”, però amb el MIBA pretén “que la gent surti amb ganes de fer coses, de fer realitat el seu somni. Que s’arrisqui, que ho intenti”.

Des de fa mig any cada divendres al matí en Pep assessora i tutela emprenedors que arriben al museu amb diferents idees, propostes i projectes.

Cada divendres al matí em Pep assessora i tutela emprenedors

Són els Flydays, on “en 45 minuts dóna temps per tot. A veure el seu concepte, quins són els seus punts forts i els seus punts dèbils”. Amb ell comprovarem com una bona idea pot ser la solució a un gran problema.

Una cooperativa de Manresa integra els diferents

A l'espai de projectes de "Tinc una Idea" i que dediquem a les iniciatives que han reexit, trobem aquesta setmana la Cooperativa Moltacte. Un projecte que té a veure amb l’emprenedoria social.

Moltacte és una cooperativa de botigues outlet de Manresa que ha apostat per la inclusió laboral. Més de la meitat dels seus treballadors són persones amb trastorn mental sever.

En el reportatge parlen els fundadors de la cooperativa, els treballadors, els clients i altres persones dedicades al món sociolaboral. Els treballadors diuen que aquesta feina els ha canviat la vida.

Els treballadors diuen que aquesta feina els ha canviat la vida

Finalment, a la secció Idees i acció coneixem una cooperativa a l’aula, amb estatuts, presidenta, junta directiva i fins i tot tresorer.

Aquesta és la idea que va tenir l’escola Les Eres de Rasquera, on els seus alumnes aprenen a treballar en equip tot comercialitzant alguns productes de la zona, com l’oli.

Acabarem el programa amb la reflexió de Pedro Nueno, professor de l'IESE: "El món és ple d'oportunitats, només que alguns les veuen i d'altres no"