Enlaces accesibilidad

Els 50 anys de TVE reben el Premi Aster de Comunicació en reconeixement a la seva trajectòria

  • TVE Catalunya va ser la primera televisió que hi va haver a Catalunya i la primera en emetre en català
  • El jurat ha valorat la dedicació dels seus professionals, la seva producció de programes des de Catalunya i per la innovació

Per

Televisió Espanyola a Catalunya ha rebut un nou reconeixement de la seva tasca amb el guardó atorgat per l'Institut Superior de Màrqueting ESIC de Barcelona. Es tracta de la 27ena edició d'aquests premis que es concedeixen en reconeixement als mèrits de persones i entitats en la seva activitat professional.

El premi Aster de Comunicació ha recaigut enguany en TVE Catalunya en el seu 50 aniversari. El jurat ha volgut destacar així la tasca duta a terme des que el 1959 van començar les emissions de TVE des de Miramar, a la muntanya de Montjuïc de Barcelona fins a l'actualitat, als estudis de Sant Cugat del Vallès. 

Concretament, el jurat ha valorat la dedicació dels professionals de TVE Catalunya com a pioners del mitjà televisiu i innovadors amb molts programes ideats, creats i difosos des de Catalunya. Igualment, han tingut en compte la producció de programes des de Catalunya per a tota Espanya i la tasca de l'actual direcció, amb especial dedicació a la producció de programes innovadors.

Durant l'any 2009 TVE Catalunya està celebrant el seu 50 aniversari fent memòria de la seva carrera des dels inicis fins a l'actualitat mitjançant diferents actes i programacions especials.

L'Institut Superior de Màrqueting ESIC ha volgut reconèixer la tasca de TVE Catalunya en la seva 27ena edició. Els Premis Aster es concedeixen anualment com reconeixement als mèrits de persones i entitats en la seva activitat professional per a potenciar la integració entre formació acadèmica i vida empresarial. 

El lliurament de premis va tenir lloc ahir al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), en un acte solemne al que hi van assistir més de 1500 persones i que va coincidir amb la graduació de més de 400 alumnes de la promoció 2007-2008. La directora de TVE Catalunya,  Montse Abbad va recollir el premi en representació de TVE.

El jurat dels premis Aster ha estat format per les següents personalitats: President: Sr. Agustí de Uribe, President de Gabinete Uribe amb els següents vocals: Sr. Jordi Garcia Tabernero, Director de Comunicació i Gabinet de Presidència de Gas Natural; Sr. Martí Saballs Pons, Subdirector del diari Expansión; Sr. Josep Maria Girona Compte, Director de Radio Barcelona-Cadena SER Catalunya; Sr. Màrius Carol Pañella, Director de Comunicació de La Vanguardia; Sra. Esther Grávalos Hernández, Directora de Comunicació de Telefónica Catalunya; Sr. Agustí Rodríguez Mas, Responsable de Comunicació d' AENA Catalunya; Sra. Kathy Matilla Serrano, Doctora en Comunicació de la Universitat Ramón Llull i Sr. José Ángel Abancens Casorran, President de l'Associació Empresarial de Publicitat.