Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Jéssica Albiach critica que Esquerra hagi optat ja per formar Govern amb Junts per Catalunya. La presidenta d'En Comú Podem al Parlament de Catalunya demana valentia als republicans, ja que creu que estan cedint a tot i "li estan tremolant les cames", i insisteix en un Govern alternatiu amb ERC, els Comuns i la CUP. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga considera que "Junts és una olla de grills", que "no genera estabilitat" i que "és important que no estiguin al govern". Albiach considera que a la taula de diàleg "s'ha de poder parlar de tot", també d'autodeterminació, i que no cal un mediador. Explica que va votar en blanc a l'1 d'Octubre, però reconeix que és federalista, i considera que l'"1O va ser un desafiament a l'Estat", ja que "no es desprenia d'un mandat democràtic".

Dijous amb núvols i obertura de clarianes a la costa i pel sud. Al matí caurà algun ruixat a Ponent i a la tarda descarregaran xàfecs localment intensos al Pirineu, Prepirineu i nord de la Catalunya Central. La cota de neu baixarà fins els 1.200 m. La temperatura pujarà a la meitat sud mentre que quedarà més baixa cap al nord.

La Moncloa manté l'objectiu de tenir el 70% de la població immunitzada al setembre, tot i els entrebancs amb AstraZeneca o Janssen. La UE, per si de cas, ha avançat l'arribada de 50 milions de dosis de Pzifer i ja estudia noves compres pels pròxims anys. El Consell Interterritorial de Salut debat els possibles canvis del pla de vacunació. Catalunya ha proposat espaiar a 42 dies la segona dosi de Pfizer per arribar a més gent en menys temps. Abordem l'impacte de la crisi del coronavirus amb Vittorio Galletto, economista de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona.

El Cap de l'Àrea d'Economia Regional i Urbana de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, Vittorio Galleto reconeix que la pandèmia ha generat una crisi centrada en les interaccions socials i per aquest motiu és a les ciutats on està tenint un impacte més important. El 2020 la pèrdua d'ocupació va ser del 3%. Malgrat tot, per Galleto, la sortida de la crisi no dependrà només del retorn del turisme sinó de saber aprofitar l'oportunitat de transformació que ofereixen els Fons Europeus. Per Galleto, caldrà impulsar un canvi especialment pel gruix dels treballadors dependents del sector turístic i abordar una nova ciutat que s'organitzarà diferent perquè l'espai dedicat a les oficines i el comerç perdrà protagonisme.

El consell interterritorial de Salut estudiarà avui la proposta catalana d'endarrerir la segona dosi de Pfizer. Pedro Sánchez manté el seu calendari de vacunació, tot i l'aturada de la vacuna de Janssen. El president del Govern ha anunciat al Congrés l'ampliació tres mesos de la moratòria de lloguers i la suspensió dels desnonaments. Avui fa 2 mesos de les eleccions catalanes pero Esquerra i Junts continuen encallats en la formació d'un govern. Gairebé la meitat dels ciclistes de Barcelona no coneixen les normes de trànsit, segons un estudi del RACC. La factoria 3D de la Zona Franca de Barcelona ens descobreix un espai que ajuda a joves creadors a innovar. Falten 100 dies per a l'inici dels Jocs de Tòquio.

Es va confirmant lo que fa un parell de dies us anem explicant: lo de guardar la roba d’abric aquesta setmana tampoc serà. La sensació els propers dies, continuarà sent més de final d’hivern que de primavera. A partir de demà les temperatures baixaran i la tendència és que entre divendres i el cap de setmana s'accentuï la entrada d'aire fred i que les temperatures continuïn baixant. Ara be, la sensació d’hivern no s’acabarà només amb un ambient més fred. Entre divendres i dissabte migdia a 5500 metres d'alçada tindrem una bossa freda, amb temperatures de fins a 30º sota zero que afavorirà ruixats més o menys generals però també neu al Pirineu i enfarinades o calabruixades fora del Pirineu.

El consell interterritorial de Salut estudiarà avui la proposta catalana d'endarrerir la segona dosi de Pfizer. Pedro Sánchez manté el seu calendari de vacunació, tot i l'aturada de la vacuna de Janssen. El president del Govern ha anunciat al Congrés l'ampliació tres mesos de la moratòria de lloguers i la suspensió dels desnonaments. Avui fa 2 mesos de les eleccions catalanes. Esquerra i Junts continuen encallats en la formació d'un govern. Gairebé la meitat dels ciclistes de Barcelona no coneixen les normes de trànsit, segons un estudi del RACC. Falten 100 dies per a l'inici dels Jocs de Tòquio.

Es compleixen just dos mesos de les eleccions catalanes del 14 de febrer i el vicepresident, Pere Aragonès, tornarà abans al Parlament per retre comptes de la gestió de la pandèmia, de la crisi i els fons europeus, que per la investidura. El mateix líder republicà ha explicat aquest dimecres que han fet arribar a Junts una proposta completa de Govern i mecanismes per blindar els acords. Aragonès ha assumit ja en primera persona les negociacions i ha revelat que s’ha reunit amb l’expresident Carles Puigdemont per desencallar la constitució del nou executiu que tot sembla indicar es demorarà fins a mitjans de maig.

Totes les empreses estaran obligades des d'aquest dimecres a tenir un registre retributiu de tota la seva plantilla, inclòs el personal directiu i els alts càrrecs, a conseqüència de l'entrada en vigor del Reial decret d'igualtat retributiva entre dones i homes. També afectarà aquest registre al personal laboral al servei de les Administracions Públiques, però amb les peculiaritats establertes en la seva legislació específica.

La norma sobre igualtat salarial es va aprovar a l'octubre de l'any passat per a la seva entrada en vigor al cap de sis mesos, és a dir, aquest dimecres 14 d'abril. Té per objectiu impulsar la transparència salarial en les empreses per a garantir la igualtat retributiva entre homes i dones en treballs d'igual valor. Es tracta, en definitiva, de combatre l'anomenada bretxa salarial de gènere.

En l’últim any, la situació derivada de la pandèmia de la COVID-19 ha provocat la caiguda de la mobilitat urbana i ha modificat especialment la que afecta els usuaris de la bicicleta. Així, les dades del “3r Baròmetre RACC del Ciclista Urbà a Barcelona” indiquen que encara hi ha un 38% de ciclistes que admet no conèixer bé aquestes normes malgrat l’augment del coneixement general de la normativa de circulació de bicicletes.

  • Sanitat i les comunitats debatran avui si es canvia l'estratègia de vacunació
  • Vergés demanarà a Sanitat retardar al cap de 42 dies la segona dosi de Pfizer
  • S'ha immunitzat en primera dosi el 17,3% de la població catalana, de la qual un 6,2% ja té la pauta completa
  • Pedro Sánchez: "Volem que el 9 de maig sigui el punt final de l'estat d'alarma"
  • El toc de queda està supeditat al decret d'estat d'alarma que hauria de finalitzar el 9 de maig
  • Si no hi ha cap incidència, es continuaria amb el sistema de cogovernança amb les CCAA