Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Pedro Sánchez: "Volem que el 9 de maig sigui el punt final de l'estat d'alarma"
  • El toc de queda està supeditat al decret d'estat d'alarma que hauria de finalitzar el 9 de maig
  • Si no hi ha cap incidència, es continuaria amb el sistema de cogovernança amb les CCAA
  • El Pla MOVES III durarà fins al 2023 i repartirà 400 milions d'euros ampliables a 800 en ajudes directes
  • La gestió la tramitaran les CC.AA. i els fabricants aportaran un mínim de 1.000 euros de descompte
  • El pla reforça les convocatòries anteriors i augmenta les ajudes directes per a particulars i autònoms

Més núvols com més al sud, amb algun ruixat ara al matí. A la tarda cel més tapat al Pirineu i Prepirineu, amb xàfecs localment intensos. Més sol a l'Aran i a Girona. Migdia més fresc. Es confirma un canvi sobtat entre divendres i dissabte al matí, amb fred més intens, xàfecs, calabruixades i neu per damunt dels 700 metres. 

Oriol Mitjà carrega contra el candidat a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès. El metge investigador considera que no és el "més adient" per presidir el nou govern de Catalunya. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, també s'autodescarta com a nou conseller de Salut i defensa que Josep Maria Armigon seria "molt millor conseller" que Alba Vergés. L'especialista en malalties infeccioses i salut global creu que"estan al caure" noves restriccions i explica la seguretat de vacunar amb AstraZeneca i Janssen. Defensa la seva vehemència durant la pandèmia i assegura que no buscava protagonisme, i critica a periodistes i metges per posarla ideologia per davant per la professió. Mitjà també parla de la depressió que pateix, i que ha sortit a la llum a través del seu llibre, A cor obert.

Aturada la distribució de la vacuna de Janssen per 6 casos de trombosi als Estats Units. Ho analitzem amb José Moltó, investigador de l'assaig de la vacuna a l'Hospital de Can Ruti. Catalunya proposarà retardar la segona dosi de Pfizer per poder vacunar més de pressa a més població. Els efectes positius de les vacunes es veuen clarament en les residències de gent gran. Amb l'administració de Pfizer la mortalitat pràcticament ha desaparegut, segons un estudi de Salut amb investigadors de diferents universitats. Un dia més els indicadors de la covid-19 empitjoren. La velocitat de propagació del virus es dispara fins al 1,19 i el risc de rebrot puja 47 punts. I la pressió als hospitals no afluixa. Ho analitzem amb Jordi Cabré, Milagros Pérez Oliva i Rafa López.

  • La velocitat de propagació del virus es dispara fins al 1,19 i el risc de rebrot puja 47 punts
  • Els experts esperen que les dades segueixin creixent fins al cap de setmana
  • La saturació dels UCI obliga a desprogramar les primeres operacions no urgents

La quarta onada de la pandèmia continua creixent a Catalunya. Tal i com ja va succeir aquest dilluns, quan es compleix una setmana de Setmana Santa, tant la velocitat de propagació del virus com el risc de rebrot segueixen disparant-se.  En les darreres hores la Rt ha escalat fins al 1,19 (+0,16), després que ahir superés la barrera de l’1. També el risc de rebrot escala de forma ràpida. Aquest dimarts ha crescut 47 punts més i s’enfila fins als 304. Pel que fa a la situació als hospitals, si bé el nombre d’ingressats s’ha reduït fins als 1.751 (-12), els llits a les UCI no es buiden (+3) i ara hi ha 518 crítics. Una situació que ha obligat a molts centres com el Josep Trueta de Girona a començar a reprograma intervencions. 

CCOO i UGT no veuen gens clara la proposta del Govern central de retardar l'edat de jubilació a canvi de fins a 12 mil euros per any. La reprogramació d'operacions s'estén a altres hospitals pel tensionament del sistema sanitari. El Beto dóna avui les primeres passes després de 60 dies ingressat a l'UCI, 60 dies en què la seva filla ha explicat al seu entorn cada millora que feia. El risc de morir per covid cau un 98% a les residències després de la vacunació amb Pfizer. Barcelona es consolida com la tercera ciutat europea per a fundar una startup o empresa emergent. El president del Govern fixa la mobilitat i l'habitatge com a eixos del nou 'Pla de Recuperació'. Els nens alletats per dones immunitzades amb la vacuna de Pfizer podrien estar protegits contra la covid. Avui han declarat els oncles de la nena assassinada a Vilanova i la Geltrú. L'alcaldessa Ada Colau inaugura les jornades Barcelona ReAct centrades en la reactivació econòmica de la ciutat. A l'Audiència de Barcelona ha començat el judici contra els dos homes acusats d'agredir sexualment dues noies en un pis de Manresa.

Els nens alletats per dones immunitzades amb la vacuna de Pfizer podrien estar protegits contra la COVID-19, segons un estudi fet pel Parc Sanitari Sant Joan de Déu, que ha conclòs que la llet materna conté anticossos específics contra el SARS-CoV-2. Una bona notícia per les dones lactants, a qui l'actual pandèmia ha provocat una gran preocupació per la possibilitat de contagiar-se i transmetre el virus als seus fills durant l'alletament, i també pels possibles efectes nocius de la vacunació.

Passen els dies, tenim ganes de primavera...però les temperatures no acompanyen. Aquest dimarts ha començat altra vegada amb glaçades i un ambient bastant hivernal, degut a l'aire fred que tenim en alçada. Aquesta tarda les màximes pujaran i l'ambient serà més suau pero ja a partir de demà tornaran a baixar. Els propers dies estarem pendents de dos centres d'acció: l'anticicló situat als països escandinaus i la borrasca que es formarà al nord d'Àfrica i es desplaçarà al sud d'Itàlia, perquè entre els dos condicionaran el temps de la resta de setmana

Un jurat popular integrat per cinc homes i quatre dones jutja a l’Audiència de Barcelona a Joan Francesc López Ortiz, el veí de Vilanova i la Geltrú, que el juny del 2018 es va confessar com a autor del crim d'una menor de 13 anys, la Laia Alsina. L'home va matar la nena presumptament a cops i ganivetades, després d'haver abusat sexualment d'ella i d'haver-li posat un collar de gos, segons la versió dels fets que recull la Fiscalia.

La fiscalia i l'acusació particular demanen condemnar-lo a presó permanent revisable per assassinat amb traïdoria i acarnissament i agressió sexual.