Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Milers de vehicles passen des d'avui lliurement pels que fins ahir eren punts de pagament a les principals vies ràpides de Catalunya. Desapareixen els peatges de l'AP-7, l'AP-2, un tram de la C-32 i la C-33. El govern central diu que ja pensa en vies alternatives per sufragar el manteniment de les carreteres.

El Departament de Salut analitza avui l'evolució de la cinquena onada de la pandèmia. En un context de millora de les dades i quan el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya ha de dir si considera pertinent o no mantenir tancat l'oci nocturn. El govern al.lega que sí per prudència per a què no es torni a descontrolar la situació. Entre les veus contràries la dels sindicats policial que veuen el risc en els botellots.

Dels esports s'ha tancat el mercat de fitxatges d'estiu amb una activitat inusitada i de darrera hora a can Barça.

El govern repren avui l'activitat després del parèntesi estival, sobre la taula tindrà crear una comissió per accelerar la resposta a les persones afganeses que demanin asil. Altres qüestions, la Mesa de diàleg i la pandèmia. Avui sabem que els estudiants de secundaria vacunats no hauran de fer quarentena tot i que siguin contacte estret d'un positiu. Així, les classes es faran de forma presencial i telemàtica de manera simultànea.

Barcelona pressiona per a què es reobri l'oci nocturn o es busquin espais que evitin les aglomeracions i els botellots al carrer. En matèria ecoòmico-laboral Banc Sabadell que planteja un nou expedient de regulació d'ocupació que podria afectar uns 1.200 treballadors. Avui les principals vies d'alta capacitat de Catalunya viuen les últimes hores com a autopistes de pagament

En plana esportiva aquesta nit tanca el mercat de fitxatges d'estiu que acaba aquesta mitjanit i el Barça encara treballa per negociar les darreres sortides de jugadors.

  • El delantero holandés culmina una gran jugada personal para sumar su segunda diana liguera y el equipo de Koeman es cuarto
  • El cuadro de Míchel no aprovecha sus ocasiones del inicio de la segunda mitad y sigue con cero puntos en el 18º lugar

Els Mossos continuen la recerca del pare del nen de 2 anys trobat sense vida ahir en un hotel de Barcelona. Se'l busca com a persona relacionada amb la mort del petit i han difós la seva imatge, dades personals i una descripció física. Demanen la col.laboració ciutadana. Les administracions han condemnat el que podria ser el primer cas de violència vicària a Catalunya aquest 2021. A la plaça Sant Jaume s'ha guardat un minut de silenci per condemna el crim.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha de dir avui si autoritza prorrogar encara una setmana la limitació a deu persones de les reunions i al 70% l'aforament de les cerimònies civiles i religioses a Catalunya on a partir d'aquesta nit ja no hi haurà toc de queda enlloc, ni tant sols als 19 municipis per als quals sí s'havia avalat. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, diu que no tenia sentit mantenir una mesura si no és d'impacte que no vol polemitzar amb el Tribunal però que tornarà a posar el toc de queda sobre la taula si la situació empitjora.

A menys de tres setmanes per l'inici de les classes, el departament d'educació diu que es planteja eliminar les quarentenes a partir dels 12 anys tot i mantenir les bombolles.

El govern retreu que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya NO hagi acceptat ampliar el toc de queda a una seixentena de municipis... i considera que continua sent necessari per disminuir el nombre de contagis de COVID19. El President de la Generalitat, Pere Aragonès, diu que no es fan responsables de les conseqüències de la decisió judicial tot i que seguiran treballant contra la pandèmia amb tots els mitjans al seu abast. Pere Aragonès demana a l'Estat una normativa específica que eviti que els tribunals hagin de decidir sobre la gestió sanitària.

La pandèmai manté 1.400 persones ingressades a l'hospital, 461 en estat crític. En les últimes hores s'han confirmat 7 morts en una residència de gent gran a Sant Joan de les Fonts, a la Garrotxa.

El govern torna a oferir-se per acollir el màxim de persones procedents de l'Afganistan que pugui i anuncia la creació d'una comissió interdepartamental per accelerar l'estudi de les peticions d'asil.

El fins ara bisbe de Solsona, Xavier Novell, renuncia al càrrec per motius estrictament personals.

El Barça pacta amb el seu quart capità Jordi Alba una rebaixa del 25% del sou. És el segon jugador que ho fa després de Gerard Piqué.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya preveu dir avui si avala o no el toc de queda als municipis de més de 20.000 habitants amb una incidència de COVID19 superior als 125 casos per cada 100.000 habitants en una setmana. La nova proposta del govern per una seixentena de poblacions després que els jutges rebutgessin una primera petició de confinament nocturn per a 148 municipis. Mentre avança la vacunació, més de 5milions de persones a Catalunya, el 63% de la població disposa ja de la pauta completa.

  • Repaso estadístico a los números del crack argentino: 36,4 goles y 14,7 asistencias en 17 temporadas
  • Desde la 08/09, subió el nivel, ha promediado 44,6 tantos y de sus botas salieron el 46,7% de las dianas culés

Encara a l'espera que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya digui si avala o NO la pròrroga del toc de queda i la resta de mesures anticovid... Salut llença una campanya per impulsar la vacunació entre els joves. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, reconeix, a Radio Nacional, que la incidència de la cinquena onada encara és elevda.

Les primeres persones procedents d'Afganistan i susceptibles de demanar refugi han arribat ja a Madrid. L'Estat diu que no farà servir els recursos d'acollida oferts per les comunitats, entre les quals Catalunya, sino que els allotjarà en els seus propis recursos. A Barcelona centenars de persones s'han concentrat en solidaritat amb la població afganesa.

Parlem de la situació dels joves de Barcelona. Tres de cada quatre viuen emancipats però no tots poden fer front a totes les seves despeses segons una enquesta de l'Ajuntament.

El Real Madrid y el FC Barcelona tratan de aligerar sus plantillas y su masa salarial. Martin Odegaard está cerca de volver a salir cedido al Arsenal y los culés se plantean rescindir el contrato de Samuel Umtiti, Philippe Coutinho tendrá una oportunidad.

Catalunya s'ofereix a l'Estat per atendre possibles refugiats de l'Afganistan que fugin del regim dels talibans. El govern parla d'emergència humanitària i posa tota la seva xarxa d'acollida a disposició. La comunitat afganesa a Catalunya segueix els esdeveniments amb preocupació i impotència i demana una resposta de la comunitat internacional.

El govern ha decidit prorrogar una setmana més el toc de queda. La decisió l'ha d'avalar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. En aquesta ocasió estaria vigent a prop de 150 municipis, de més de 5.000 habitants i amb una incidència acumulada de 125 casos per cada 100.000 habitants. Entre ells no s'inclouen algunes poblacions com Calonge i Sant Antoni que han estat escenari de botellots nocturns per l'efecte crida des de poblacions que sí que tenen toc de queda. El seu alcalde, Jordi Soler, ja ha posat el crit al cel.

Barcelona ret homenatge a les víctimes dels atemptats del 17 d'agost amb un acte sobri. Víctimes i familiars denuncien manca d'atenció.

En clau política el president de la Generalitat, Pere Aragonés, augura nous escenaris de xoc amb l'Estat si no s'encarrila una sortida al conflicte polític i aposta per reunir la taula de diàleg cada dos o tres mesos.

Els hospitals Clínic i Josep Trueta de Barcelona comencen a cribar aquest dilluns els voluntaris que participaran en l'assaig clínic de la vacuna contra la COVID que desenvolupa el laboratori català HIPRA. Per aquesta primera fase seran escollides una trentena de persones d'entre 18 i 39 anys que no hagin patit la malaltia ni s'hagin vacunat.

Els indicadors de la pandèmia milloren lentament, però el cap de setmana s'han notificat més de 70 noves morts en aquesta cinquena onada. A la Costa Brava el problema han tornat a ser els botellots, en alguns casos com a Regencós amb llençament de pedres als Mossos inclòs.

Barcelona homenatjarà les victimes dels atemptats del 17-A amb un minut de silenci i una ofrena floral a La Rambla.

En plana esportiva el Barça debuta sense Messi a la Lliga de Primera divisió amb victòria 4 a 2 davant la Reial Societat.

Koeman se congratuló de que, gracias a que Gerard Piqué ha llegado a un acuerdo con el club para bajarse el sueldo, se ha podido inscribir a Memphis, Eric García y a Rey Manaj en LaLiga.

"Sabemos cual es la situación económica y el club necesita ayuda en todos los sentidos. Es muy importante y hay que destacar la actitud de Gerard, Roberto, Alba, Busi... Llevan muchos años aquí y quieren ayudar al club y demuestran que son gente de casa", concluyó.

Josep Maria Bartomeu ha tardado menos de una semana en responder a las acusaciones vertidas por el actual presidente del FC Barcelona Joan Laporta, quien señaló a su antecesor como el principal causante de la no renovación de Lionel Messi.

Cree que el crack argentino se podría haber quedado con más reducciones salariales en la plantilla y la venta de 'Barça Corporate'.

La asamblea de los clubes que forman LaLiga -Primera y Segunda- ha aprobado por mayoría de 38 votos el acuerdo con el fondo CVC, llamado "LaLiga Impulso". Real MadridFC BarcelonaAthletic de Bilbao y el Real Oviedo.

El acuerdo supone una inyección de cerca de 2.700 millones, pero el fondo CVC no negociará dentro de su 10% con los derechos de aquellos clubes que han votado en contra y no cobrarán nada la cantidad en que se ha cifrado el acuerdo.