Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

ADVERTÈNCIA JUDICIAL. LA FISCAL GENERAL DE L'ESTAT PROMET MÀ DURA CONTRA L'INDEPENDENTISME.

SECTOR HABITATGE. ES RECUPERA LA COMPRA I ADVERTEIXEN QUE S'ESTÀ COMPLICANT MOLT TROBAR LLOGUERS A BARCELONA.

SELECTIVITAT SETEMBRE. 5.665 ESTUDIANTS CATALANES REPETEIXEN FINS DIJOUS LES PROVES D'ACCÉS A LA UNIVERSITAT.

QÜESTIÓ D'INTENSITAT. ESPANYA GOLEJA LIECHTENSTEIN MENTRE ES CONFIRMA QUE MESSI NECESSITA BAIXAR EL PISTÓ.

EL CURS DEL CAIXAFORUM. EL THYSSEN I EL BRITISH MUSEUM PORTARAN ALGUNES DE LES SEVES GRANS OBRES.

L'actualitat a catalunya vé marcada per l'anunci de la CUP que donarà suport al president de la Generalitat a la moció de confiança del proper dia 28, encara que  no es comprometi formalment amb un referèndum unilateral.

En canvi l'oposició insisteix que la CUP no és un soci fiable. Ciutadans i Socialistes coincideixen en què el govern Puigdemont continuarà estant a la corda fluixa.

El rei no tornarà a obrir una ronda de contactes amb els representants dels partits per buscar una nou candidat a la investidura. És el que li ha comunicat a la presidenta del Congrés després del No de la cambra a Mariano Rajoy.  El rei deixa ara temps als partits per buscar nous acords.

Aquest és l'aspecte que presenta avui el pantà de Sau. Amb el nivell d'aigua al 49 %, està bastant més baix que fa un any.  De fet, dels 9 embassaments de les Conques Internes que hi ha a Catalunya, 4 es troben per sota de la meitat de la seva capacitat.

La consellera Dolors Bassa, ha defensat aquest matí al Parlament l'actuació de la Generalitat en el cas dels joves tutelats que van ser víctimes d'una xarxa de pornografia infantil que es va conèixer aquest estiu.

Leo Messi passarà reconeixement mèdic per determinar l'abast de la lesió que pateix al pubis i que l'ha obligat a tornar abans d'hora dels compromisos amb la selecció argentina.

 

La CUP dirà sí
Donaran el seu suport a Puigdemont i comencen a negociar els pressupostos
Repassem breument l'actualitat a Catalunya.....La CUP donarà suport al president de la Generalitat a la moció de confiança del proper dia 28, encara que no es comprometi formalment amb un referèndum unilateral.

Ronda de contactes
Puigdemont rep el líder del PP català i Albiol l'acus de pensar només en el suport de la CUP
Malgrat ja té el Sí d ela Cup a la qüestió de confiança, el President Puigdemont ha iniciat una ronda de contactes amb els partits polítics. Avui s'ha reunit amb el líder del Partit Popular. Albiol ha sortit decebut de la reunió perquè assegura que ha vist un President molt decidit a tirar endavant el full de ruta independentista i que ara per ara la seva prioritat és el suport de la CUP

Prealerta sequera
Els embassaments de les conques internes estan per sota del 60%
És l'aspecte que presenta avui el pantà de Sau. Amb el nivell d'aigua al 49 %, està bastant més baix que fa un any. De fet, dels 9 embassaments de les Conques Internes que hi ha a Catalunya, 4 es troben per sota de la meitat de la seva capacitat. De moment, el subministrament d'aigua està garantit. Però cal que les pluges de la tardor siguin molt generoses.

Primera superilla
Es posa en marxa el projecte al poblenou per canviar els hàbits de mobilitat i guanyar espais
Ho fa al Poblenou amb l'objectiu de canviar els hàbits de mobilitat en aquesta zona i guanyar espais públics pels ciutadans. Afecta un quadrat que agrupa 9 illes. Hi haurà menys carrils pels cotxes, serà més difícil accedir i hi haurà canvis en el transport públic

Leo Messi
L'argentí passa avui reconeixement mèdic per determinar l'abast de les molèsties
Leo Messi passarà reconeixement mèdic per determinar l'abast de la lesió que pateix al pubis i que l'ha obligat a tornar abans d'hora dels compromisos amb la selecció argentina.

La CUP donarà suport al president de la Generalitat a la moció de confiança del proper dia 28. Ho ha confirmat Anna Gabriel després de valorar la reunió que van mantenir amb Puigdemont divendres passat i de prioritzar seguir amb el full de ruta i evitar unes noves eleccions. A més, han confirmat que dimecres començaran a negociar els pressupostos. A Ràdio 4 el vicepresident Junqueras ha mostart total disponibilitat a negociar i a arribar acords amb els anticapitalistes.

De moment continuem sense perspectives de cap episodi de pluja general a curt termini. Aquests dies del què continuarem pendents és dels termòmetres: no tornaran a registrar els valors excepcionalment alts d'ahir ... però sí que durant tota la setmana la calor serà d'estiu. Pel que fa al cel: sol, núvols prims i a partir de dijous més possibilitats de tronades de tarda.

La consellera d'Afers Socials compareix al Parlament i defensa l'acció del Direcció General d'Atenció a la Infació en el cas dels menors que estaven sota la seva tutel.la i van ser víctimes d'una xarxa de pederastia. A més, ha confirmat que s'ha obert un expedient per aclarir els fets.

El focus al món de l'esport és a l'Hospital beta 12 d'Octubre de Madrid on han operat l'atleta Bruno Hortelano arran d'un accident de trànsit que ha patit. Es tem per l'estat de la seva mà dreta que ha quedat molt afectada amb diverses fractures i problemes en els tendons.


 

LA CUP DIRÀ SÍ. DONARAN EL SEU SUPORT A PUIGDEMONT I COMENCEN A NEGOCIAR ELS PRESSUPOSTOS.

COMPAREIX AL PARLAMENT. LA CONSELLERA D'AFERS SOCIALS DEFENSA LA DGAIA EN EL CAS DE LA XARXA DE PEDERÀSTIA.

PRIMERA SUPERILLA. ES POSA EN MARXA EL PROJECTE AL POBLENOU PER CANVIAR ELS HÀBITS DE MOVILITAT I GUANYAR ESPAIS.

A L'HOSPITAL 12 DE OCTUBRE. L'ATLETA BRUNO HORTELANO OPERAT D'UNA URGÈNCIA A LA MÀ DRETA PER UN ACCIDENT DE TRÀNSIT.

PANTÀ DE SAU. PREALERTA SEQUERA ELS EMBASSAMENTS DE LES  CONQUES INTERNES PER SOTA DEL 60%.

Su música escrita hace dos siglos se escucha en todo el mundo, hasta en las fiestas de cumpleaños. Fernando Sor es casi un desconocido en España. En Barcelona, donde nació, se le dedica el Primer Festival Internacional que nos acerca a su obra. Fue uno de los grandes compositores españoles del siglo XIX y desde luego el más olvidado, seguramente porque era de ideas liberales y huyó a Paris. Dedicó su producción a la guitarra y suyas son algunas de las melodías más famosas y cantadas del mundo.

Igual que dimecres Rajoy tampoc no aconseguirà els suports suficients tot i que ara només li calgui una majoria simple, de la cambra, és a dir, més sís que nos. I és que continua comptant només amb els 170 vots que li donen el PP, Ciutadans i Coalició Canaria.

Aquí a Catalunya, els motors per celebrar la Diada s'escalfen. Avui s'ha anunciat que el dia 9 de setembre, dos dies abans de le Diada, la CUP, Esquerra i Podem faran una acte polític conjunt a Sant Boi del Llobregat per celebrar els 40 anys de la primera manifestació després de la mort del dictador.

Qui sí que participarà en la manifestació convocada per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural és l'expresident de la Generalitat. Artur Mas ho ha confirmat en un vídeo via tweeter. Hi anirà per primer cop i, fins i tot, ha animat la gent a sumar-s'hi per fer un sprint final.

De moment, aquests 2 tècnics de laboratori catalans que van contactar amb mostres del pacient mort de febre hemorràgica a Madrid, no estan aïllats sinó que se'ls fa un control ambulatori que consisteix en prendre's la temperatura.

L'atur ha augmentat a l'agost a nivells del 2008. Aquest increment normalment es dóna quan finalitzen les vacances però ara encara estem en la campanya d'estiu. Per això, el govern de la Generalitat entén que és fruit de la crisi al mercat laboral.

Messi i Neymar han marcat aquesta matinada amb les seves seleccions, en els partits classificatoris pel Mundial. Messi ha centrat l'atenció sobretot perquè es va desdir de deixar la selecció argentina, i perquè va voler jugar malgrat les molèsties al pubis que va patir diumenge a Bilbao.

Catalunya és, després de València, la comunitat on més ha pujat l'atur, sobre tot en el sector serveis, seguit de la indústria i la construcció.

Segona votació
La investidura tornarà a ser fallida i el govern lamenta la falta de pressupostos
L'ocupació i l'economia tornaran a estar present a la continuació del debat d'investidura on, per segona vegada, Mariano Rajoy demanarà la confiança de la cambra.

Malestar al PSC
Per la presència de membres de govern de Barcelona a la manifestació de La Diada
El grup municipal del PSC entén que l'Ajuntament de Barcelona no és un govern independentista i s'hauria d'abstenir de compartir el full de ruta de Junts pel Sí. El PSC Barcelona no participarà en la manifestació de l'11 de setembre però ha confirmat que assistirà als actes institucionals.

Febre hemorràgica
Salut fa una crida a la calma perquè el risc de contagi a Catalunya és molt baix
Paparres com aquesta són les que transmeten el virus i que viuen en animals de granja i salvatges, però no domèstics. Si piquen una persona la infecció es manifesta amb símptomes de febre i dolor muscular però la transmissió de la malaltia és molt poc probable. El risc es redueix pràcticament a persones en cantacte amb els animals i al personal sanitari però és molt baix per a la resta de ciutadans

Estrena plàcida ahir de l'era Lopetegui a la selecció espanyola de futbol, que va guanyar còmodament l'amistós davant Bèlgica per 0 a 2

També van jugar ahir altres blaugranes amb les seves seleccions en partits de classificació per al mundial de Rússia 2018.

Victòria també del Brasil que va golejar l'Equador a Quito. Neymar va obrir el marcador des del punt de penal 11 dies després d'aconseguir l'or olímpic. Un altre campió olímpic, Gabriel Jesús va arrodonir la victòria amb un doblet als últims minuts.

A les 7 de la tarda començarà el segon intent de Mariano Rajoy de ser investit president del govern. Tot sembla indiciar que és impossible que aconsegueixi els vots necessaris i només tindrà els suports del PP, Ciutadas i Coalició Canària. La d'avui serà una tarda de tràmit. Demà el PP reunirà la seva executiva i el PSOE convocarà en els propers dies un Comitè Federal mentre s'escolten veus sobre la necessitat d'obrir un periode de debat i contemplar totes les possibilitats.

L'altra titular del dia és l'atur. A l'agost la xifra de persones inscrites al Servei Català d'Ocupació s'ha incrementat 4.424 persones deixant el total en les 445 mil. Al global d'Espanya l'increment ha estat de 14 mil 400 persones i el total ratlla els 3 milions 700 mil incrist. Preocupa especialment la destrucció de llocs de treball.

Avui us explicarem què sabem del virus que transmet un tipus de paparra i que ha despertat l'alerta a Madrid després que hagi provocat la mort a un home i hi hagi 200 persones sota vigilància.

Avui ens acostarem al Delta de l'Ebre. Estan en plena collita de la sal. Aquest any esperen arribar a les 110 mil tones de sal que es destinen majoritàriament a l'ús industrial. Es tracta d'un 25 per cent més que l'any passat, un augment relacionat amb la sequera d'aquests dies.

Als esports veurem la nova etapa de la Roja. Julen Lopetegui ha començat amb bon peu a la Selecció. Espanya va vencer a Brusel·les a Bèlgica per 0 a 2. Doblet de David Silva. A l'Espanyol doblet de presentacions: el porter Diego López i un ex del planter, el davanter Álvaro Vázquez.

DEBAT D'INVESTIDURA. RAJOY TORNARÀ A SER REBUTJAT PEL CONGRÉS I ELS PARTITS JA ANALITZEN EL NOU ESCENARI.

L'ATUR D'AGOST. PUJA 4.424 PERSONES A CATALUNYA I DEIXA EL TOTAL EN 370.459 ATURATS.

FEBRE HEMORRÀGICA. ELS EXPERTS ASSEGUREN QUE ÉS MOLT IMPROBABLE CONTRAURE AQUI LA MALALTIA.

DELTA DE L'EBRE. LA COLLITA DE LA SAL D'AQUEST ANY SERÀ BONA I ESPERA ARRIBAR A LES 110 MIL TONES.

I ALS ESPORTS...ESPANYA GUANYA AMB AUTORITAT A BÈLGICA 0 A 2 I L'ESPANYOL PRESENTA ELS NOUS FITXATGES.

A Espanya amb un intent fallit d'investidura de Mariano Rajoy, que es repetirà demà i que ens aboca a una nova cita a les urnes. Amb un PSOE que es manté en el no i amb unes eleccions basques i gallegues a la cantonada.

I a Catalunya amb una Diada titllada, per alguns, de partidista; una qüestió de confiança del president Puigdemont el dia 28 i uns pressupostos pendents d'aprovar.

La Mesa del Parlament vol que el Tribunal Constitucional reconsideri la suspensió de les conclusions de la comissió sobre el Procés Constituent.

La CUP vol que s'inclogui el Referèndum Unilateral al procés però Puigdemont adverteix que la trobada entre ells servirà per debatre els pressupostos i no per discutir la confiança que se li té.

Tot i l'augment de plantilles en prop 800 professors més, els substituts no s'incorporaran fins el dia 8, només quatre dies abans de l'inici de les classes.

Segons els agents  de costa de la guardia urbana de Barcelona els rescats han augmentat i molts es deuen a l'increment del lloguer de material nàutic i la manca d'experiència a l'hora d'usar-lo.

Al Barça ha tancat el mercat de fitxatges, en què han invertit uns 90 milions d'euros. Ara se centren en les renovacions de Rakitic, Luis Suárez, Messi i, quan toqui, la de Luis Enrique.

Parlament de Catalunya
La mesa acorda presentar al•legacions al TC però C's i PSC dsicrepen del contingunt de l'informe
Amb la ressaca encara del debat d'investidura que, si demà no canvia molt, ens deixa més aprop d'uns noves eleccions generals.... la política catalana passa pel Parlament, on la Mesa ha acordat avui presentar al.legacions

Interior i antifrau
El PDC i trias acusen Fernández Díaz de violació de secrets, prevaricació i malversació
I una querella al Suprem és el que han presentat avui el Partit Demòcrata i l'exalcalde Trias contra el ministre de l'Interior en funcions i l'excap de l'oficina antifrau Daniel de Alfonso,

Curs 2016-2017
Comença el dia 12 amb 7.822 alumnes més i 798 docents més que el curs anterior
Compte enrere per a la tornada l'escola. El 12 de setembre començarà el curs escolar 2016-2017 amb 1 milió 570 mil alumnes matriculats i un augment a tots els cicles excepte a infantil i primària. També puja la xifra de professors, n'hi haurà 798 més, i els subtituts d'incorporaran el 8 de setembre.

Espanyol
Tres incorporacions i tres sortides l'últim dia del mercat de fitxatges
També a l'Espanyol hi ha hagut moviments fins a última hora... tants que Quique Sanchez Flores compta amb gairebé mitja plantilla nova. Els últims en arribar: el davanter Álvaro Vázquez que torna al club, el porter Diego López i el mexicà Diego Reyes, cedit pel PortU, a qui presentaran aquesta tarda. Al final, una llarga llista de baixes i onze fitxatges que suposen una profunda renovació de la plantilla.


Jornada de transcisió entre el no d'ahir del Congrés a Mariano Rajoy i la votació de demà en la que es tornarà a rebutjar la candidatura del líder del PP. Els populars ja miren més enllà i dissabte han convocat el seu màxim òrgan de direcció mentre segueixen atacant als socialistes al considerar que són els responsbles del bloqueig. El PSOE ho nega, manté el seu no a Rajoy però no defineixen quins passos donaran.

El proper dia 12 comença el curs escolar a Catalunya Un curs que començarà amb 1 milió 570 mil alumnes matriculats, 7.800 més que l'any passat. Pugen tots els cicles excepte infantil i primària. També puja la xifra de professors, n'hi haurà 798 més. Una xifra insuficient pels sindicats que reclament també més celeritat en la substitució de les baixes.

Aquest estiu la Guàrdia Urbana de Barcelona ha hagut de fer 74 rescats al mar, un 25% més que l'any passat. Ho atribueixen, sobre tot, a l'augment d'usuaris d'embarcacions, com ara el padelsurf, però també hi ha banyistes que s'allunyen nedant i no saben tornar.

Pel que fa als esports, tancat el mercat de fitxatges, ara a Can Barça se centren en les renovacions de Rakitic, Luis Suárez, Messi i, quan toqui, la de Luis Enrique. Mentre l'Espanyol aprofita les últimes hores de mercat per reforçar-se amb Álvaro Vázquez, Diego Reyes i Diego López.

 

PENDENTS DE LA INVESTIDURA. ELS PARTITS MANTENEN ELS SEUS ARGUMENTS ABANS DE LA NOVA VOTACIÓ DE DEMÀ.

CURS 2016-17. COMENÇARÀ EL DIA 12 AMB MÉS ESTUDIANTS I MÉS MESTRES QUE L'ANTERIOR.

MÉS RESCATS AL MAR. LA GUÀRDIA URBANA N'HA FET 74 AQUEST ESTIU UN 25% MÉS QUE L'ANY PASSAT.

MERCAT TANCAT. EL BARÇA JA SE CENTRA EN LES RENOVACIONS MENTRE L'ESPANYOL FITXA TRES REFORÇOS DE LUXE.


Són imatges en directe de l'hemicicle, quan falta poc perquè comenci una votació que no portarà sorpreses. El candidat del PP no serà investit.

En el cara a cara entre Rajoy i Sánchez, un enfrontament que tothom esperava i que ha servit per constatar la impossibilitat de cap acord entre ells.  Com més ha avançat el debat més s'allunyaven l'un de l'altre. Durant mitja hora, el líder socialista ha desfet qualsevol possibilitat d'acostament al PP i ha tirat d'hemeroteca per recordar-li que ara és ell qui se'n riu de l'intent de ser investit.

El líder de Podem ha relacionat tota l'estona corrupció, franquisme i absolutisme i ha acusat Rajoy de mentir i d'estar al servei dels rics i els poderosos.  Iglesias ha carregat també contra l'acord que el PP ha signat amb Ciutadans.

En el seu torn, el líder de Ciutadans ha defensat l'acord signat amb el PP però ha avisat als populars que si no el compleixen durarà ben poc.

La situació política a Catalunya també ha estat present en el debat, amb un to agre però amb poques novetats.  Tant Esquerra Republicana com Convergència Democràtica han advertit Rajoy amb to desafiant que desobeiran la llei si s'impedeix el referèndum.

Barcelona és la ciutat  més cara de l'estat per als universitaris que hi viuen. Una habitació en un pis compartit pot costar una mitjana de 270 euros mensuals, el més d'un quatre per cent que l'any passat.  La manca d'oferta i la molta demanda hi tenen molt a veure.

Aquesta nit tanca el mercat de fixatges d'estiu. El Barça és l'equip que més ha invertit enguany, amb sis incorporacions que han suposat un cost de 122 milions d'euros. La xifra es redueix a 91 milions tenint en compte les vendes de Bravo i Bartra.