Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El presidente del Parlament, Roger Torrent, ha decidido aplazar el pleno previsto para este jueves-que ya llevaba más de ocho horas de retraso- ante el bloqueo político fruto de las dudas jurídicas en torno al voto delegado de los diputados de JxCat y ERC suspendidos por el Tribunal Supremo. La Mesa del Parlament ha aprobado el acuerdo alcanzado por ERC y Junts per Catalunya (JxCat) para sustituir a los diputados suspendidos por el Tribunal Supremo, conforme a lo aprobado el pasado martes en el Parlament, pese a que los letrados de la Cámara catalana no han avalado este pacto al considerar que "no subsana los errores"
 

  • Matí intens al Parlament fruit de les discrepàncies cada cop més evidents entre les dues formacions del Govern sobre els diputats suspesos pel Suprem. Junts per Catalunya es nega a que els seus 4 diputats segueixin les passes dels 2 d' Esquerra i deleguin el vot. El descaord es manté i podria posar en perill la legislatura .... ANNA FORMENT
  • En plena crisi entre Junts per Catalunya i Esquerra, Carles Puigdemont, un dels quatre diputats que no ha estat substituït, ha tornat a insistir mitjançant aquesta piulada, que continuen sent diputats del Parlament d'acord amb la llei de la cambra perquè no se'ls ha suspès... i assegura que exercirà els seus drets per la via -diu- que sigui més útil.
  • El ple per havia de començar a les 12 del migdia per votar una sèrie de propostes de resolució dels diferents grups. Entre elles, una conjunta d'Esquerra i Junts per Catalunya on insten a un diàleg bilateral amb l'Estat "sense límits ni condicions", però incloent un referèndum acordat. Una altra de Junts que demana reprovar l'actuació del Rei Felip VI pel seu discurs d'ara fa un any, i una altra de Ciutadans en què afirmen que hi ha fractura social a Catalunya. La Cup ha retirat de la seva la reivindicació de les lleis de desconnexió suspeses pel Constitucional.
  • L'altre centre d'atenció informatiu ha estat avui a l'Audiència de Barcelona, on ha començat el juidici contra la cúpula de Caixa Catalunya. Hi ha 41 acusats, entre ells el que va ser president de l'entitat, i exvicepresident del govern, Narcís Serra, per sobresous i indemnitzacions milionàries que van percebre entre 2008 i 2012 mentre l'entitat era rescatada pel FROB i s'aplicava un ERO a mil 300 treballadors. A l'entrada i a la sortida del judici Serra s'ha mostrat preocupat, però tranquil.
  • Tercera jornada del judici del cas Nadia als jutjats de Lleida. Un matí en què han declarat persones que van fer donacions per la Nàdia
  • Gairebé una de cada 5 persones a Catalunya ha patit abús sexual durant la infància. Un tipus de violència on el pitjor problema és el secret. L'ONG "Save the Children" llança la campanya "Trenco el silenci" per demanar al Govern que aprovi una Llei amb mesures específiques contra aquest tipus d'abús
  • El Barça va resorguir ahir a Wembley amb una nova exhibició de Messi que va admirar tothom...... Valverdre va fer algun retoc a l'equip titular. El tècnic no va canviar el sistema, però sí que va moure alguna peça./ Luis Enrique continua sense convocar Jordi Alba pels partits internacionals de la selecció espanyola, en aquest cas davant Gal·les i Anglaterra
  • Per als que prefereixin un altra tipus d'espectacle, la cita és a la Sala Barts, on s'estrena BREAKING MOZART, una sorprenent combinació de música clàssica i dansa urbana.

Matí intens al Parlament fruit de les discrepàncies cada cop més evidents entre les dues formacions del Govern sobre els diputats suspesos pel Suprem. Junts per Catalunya es nega a què els seus 4 diputats segueixin les passes dels dos d'Esquerra i deleguin el vot.

Carles Puigdemont, un dels quatre diputats que no ha estat substituït, ha insistit que continuen sent diputats del Parlament d'acord amb la llei de la cambra perquè no se'ls ha suspès i assegura que exercirà els seus drets per la via que sigui més útil.

El tribunal de Drets Humans d'Estrasburg ha desestimat un recurs en relació a l'1 d'octubre, el primer que arriba a l'alt tribunal europeu i dóna la raó a la justícia espanyola.

Primer dia de judici pel cas dels sobresous a Narcís Serra i altres directius mentre ell era president de Catalunya Caixa.

Aquest estiu han visitat Barcelona un 4,6% més de turistes que el mateix període de l'any passat. Més de 2.200.000 turistes es van allotjar en hotels de la ciutat.

Gairebé una de cada 5 persones a Catalunya ha patit abús sexual durant la infància. L'ONG "Save the Children" llança la campanya "Trenco el silenci" per demanar al Govern que aprovi una Llei amb mesures específiques.

Tensió entre JuntsXCat i ERC: discrepen sobre la delegació del vot dels quatre diputats suspesos pel Suprem

Ple en suspens: JuntsXCat i ERC pacten una resolució pel diàleg amb el govern central sense terminis

Judici pels sobresous: Narcís Serra i altres directius de Catalunya Caixa jutjats a l’Audiència de Barcelona

2-4 al Tottenham: El Barça recupera la màgia a Wembley i Messi fa una altra exhibició amb dos gols

La líder de Ciudadanos en Cataluña, Inés Arrimadas, ha exhibido este miércoles una bandera española mientras intervenía desde el atril del Parlament y la ha blandido ante el resto de diputados, mientras afirmaba que es un símbolo que representa la "igualdad, la solidaridad, la unión entre 48 millones de españoles y un país democrático dentro de la Unión Europea".
 

ERC se ha desmarcado del ultimátum del presidente de la Generalitat, Quim Torra, al jefe del Ejecutivo, Pedro Sánchez, y ha apelado, junto a JxCat, al diálogo con el Gobierno sin condiciones ni límites temporales. Esquerra y Junts per Catalunya, cada vez más distanciados en sus respectivas estrategias, han suscrito una propuesta de resolución que se votará mañana en el Parlament y que insta al diálogo "bilateral" para encontrar una solución "basándose en el derecho a la autodeterminación".

Esquerra i la CUP marquen distàncies amb Torra malgrat les crides del president a la unitat dels independentistes. Torra es reafirma en l'ultimàtum al govern de Sánchez, mentre que els republicans recorden que no hi ha dreceres i la CUP li demanen que desobeeixi. L'oposició l'acusa d'equivozcar-se i d'enganyar als catalans i Ciutadans i PSC polemitzen per la bandera espanyola.
Declaració d'impacte en el judici als pares de Nadia. La forense ha dit que la dolència de la nena NO suposa un risc de mort imminent. El pediatra ha explicat que els pares mai li van facilitar un informe que acredités l'afecció i que van denegar que la derivés a una unitat especializada en malalties rares.
El Barça buscarà aquesta nit un triomf a Wembley davant del Tottenham, que li permeti mantenir-se líder del seu grup de Champions i passar pàgina de les darreres ensopegades a la lliga. Tant Valverdre com Pochetino tenen força baixes, però els blaugrana saben que no poden fallar al seu estadi talismà.
 

Segona jornada del debat de política general al Parlament. Els no independentistes, inclosos els comuns, coincideixen en el fet que el procés ha portat frustració. Socialistes i comuns alerten que l'ultimàtum de Torra a Sánchez posa en risc l'estabilitat del govern. Esquerra ha demanat a Torra menys gesticulació.

Junts per Catalunya i Esquerra també xoquen per la interpretació de l'acord sobre els diputats suspesos. Els republicans activen la substitució de Junqueras i Romeva, però JxCat no farà el mateix.

La Delegada del Govern lamenta que passés desapercebut l'acord pel qual els Mossos s'integraran divendres de manera plena al Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat. Cunillera manté que per ara no hi ha arguments per tornar a aplicar el 155 a Catalunya. Per contra, PP i Ciutadans creuen que és el moment d'aprovar-lo.

El Tribunal Suprem ha tornat a rebutjar la petició de llibertat dels 9 presos independentistes que al·legaven l'impacte del seu empresonament a l'entorn familiar i personal.

En la segona sessió del judici pel cas Nadia, la forense assegura que la malaltia de la nena no suposa un risc de mort imminent.

Els comerciants i veïns de la rambla de Barcelona tornen a posar el crit al cel per la inseguretat que es viu a la zona.

El Barça torna aquesta nit a Wembley per intentar capgirar davant del Tottenham les males sensacions de les tres últimes jornades de Lliga. El València va empatar sense gols a Old Trafford i el Reial Madrid va perdre per 1 a 0 a Moscou davant el CSKA.

Després de l'ultimàtum: ERC i la CUP marquen perfil propi, mentre que C's, PSC, Comuns i PPC exigeixen torra que rectifiqui

Fissures per l'ultimàtum: Rufián es desmarca de Torra perquè només Esquerra parla pels seus diputats

Cas Nadia: La forense assegura que la malaltia no suposa un risc de mort imminent

Hora de reaccionar: El barça necessita el triomf a Wembley davant d'un Tottenham amb moltes baixes

Imanol Arias torna als escenaris: Feia 24 anys que no actuava en directe i divendres presenta obra a Barcelona