Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Dia gratis de les VTC: El govern aprovarà divendres el Decret per limitar els vehicles de lloguer amb conductor

Tensió al Congrés: La ministra de justícia i Catalunya enfronten el govern i l'oposició en un agre debat

La lluita per Barcelona: Manuel Valls anuncia el nom de la seva llista enmig de les crítiques de Colau i l'oposició

Immatriculacions: Unió de Pagesos denuncia que l'Església s'ha apropiat de propietats no inscrites al registre

Sisena jornada de Lliga: L'Espanyol guanya a l'Eibar (1-0) i se situa cinquè

El presidente del gobierno español, Pedro Sánchez, ha asegurado en Nueva York, durante su intervención en un foro de creadores de opinión, que su Ejecutivo es fuerte y tiene "un fuerte respaldo parlamentario". Sánchez ha asegurado que está intentando llevar adelante "importantes reformas" aunque sea "complicado" poner de acuerdo a sus socios parlamentarios. 

Sánchez cree también que siempre habrá "un 45, 46 o 47% de catalanes a favor de la independencia", pero una mayoría en contra. Y que en las próximas elecciones europeas habrá más "antieuropeos" en el Parlamento pero que los partidarios de la UE serán mayoría en los grandes países que forman la Unión. 

El president de la Generalitat presenta el seu pla de govern per a una legislatura completa de 4 anys amb l'objectiu de sentar les bases d'una futura constitució catalana. El full de ruta de Torra contempla la restitució de Puigdemont, la recuperació de les lleis socials recorregudes al Constitucional i l'aprovació dels pressupostos per a l'any vinent.
Al PArlament, Junts per Catalunya i Esquerra pacten portar al ple la situació dels diputats suspesos pel jutge Llarena. La comissió de l'Estatut del Diputat elaborarà prèviament un dictamen per mirar que Puigdemont i la resta de diputats processats no abandonin l'acte i no s'alteri la majoria independentista a la cambra.
Els menors no acompanyats que són a Catalunya expliquen a un equip de l'informatiu com van arribar a Espanya i com viuen aquí. Alguns fa més de 5 dies que dormen a comissaries dels mossos i asseguren que mengen el què els donen els agents. Asseguren que van marxar del Marroc per treballar i sommien amb un futur a Europa.
 

  • El president del Parlament acaba d'anunciar que la qüestió, que fa mesos que cueja i que va comportar una crisi entre Junts i Esquerra, arribi a la comissió de l'estatut del diputat
  • Torra presenta un full de ruta per la legislatura condicionat pel judici del procés i els pressupostos. Un pla de govern que posa l'accent entre altres coses en les polítiques socials
  • El president Torra i els partits independentistes han rebut avui l'avís de la delegada del govern. Teresa Cunillera els ha demanat que no se surtin de l'aposta pel diàleg
  • Segons el nou baròmetre del CIS, el PSOE continua a l'alça i guanyaria les eleccions i Casado recupera espai pel PP enfront de Ciutadans
  • Un tribunal belga decidirà sobre la demanda de Puigdemont i els exconsellers contra el jutge Llarena
  • A Brussel·les Carles Puigdemont ha presentat el seu llibre 'La crisi catalana, una oportunitat per a Europa'
  • Noelia Bail és la nova secretària general de Podem Catalunya amb un 32% dels gairebé 7.500 vots
  • I aquesta tarda Manuel Valls farà pública la seva candidatura a l'alcaldia de Barcelona. PSC i PP ja han descartat l'opció d'una candidatura conjunta
  • Les inspeccions contra el frau fiscal de l'ajuntament de Barcelona han fet sortir més de 56 milions d'euros d'empreses que fins ara no tributaven tots els impostos
  • El jugador croat del Madrid, Luca Modric, és el nou "The Best" de la FIFA, trencant l'hegemonia de Messi i Cristiano a l’última dècada en el premi al millor jugador del món. La millor jugadora, per sisè cop, és la brasilera Marta
  • L’espectacle piromusical, al qual van assistir 90.000 persones, ha posat el punt final a les festes de la Mercè

Acord diputats suspesos: JxCat i ERC deixa la fórmula perquè no renunciïn a l'acta a la comissió de l'estatut del diputat

Pla govern: Torra presenta un full de ruta per la legislatura condicionat pel judici del procés i els pressupostos

Decisió sobre Llarena: Un tribunal belga decidirà sobre la demanda de Puigdemont i els exconsellers contra el jutge

Enquesta del CIS: El PSOE guanyaria les eleccions i Casado recupera espai pel PP enfront de Ciutadans

Menors no acompanyats; ens expliquen la seva realitat quotidiana des que van arribar a Espanya

Esports: Avui, Espanyol-Eibar; Modric acaba amb l'hegemonia de Messi i Cristiano amb el ‘The Best" de la FIFA

Crida al diàleg del cardenal-arquebisbe de Barcelona a la missa solemne de la Mercè. Joan Josep Omella demana que en aquests temps d'incertesa, cal evitar la divisió i la confrontació. L'alcaldessa de Barcelona, com és habitual, no hi ha assistit, però sí ho ha fet al seguici amb el president Torra al capdavant. A la plaça  de Sant Jaume crits que han reclamat la llibertat dels polítics presos. Però també ha planat avui l'escenari de les eleccions municipals amb noves candidatures.

Pedro Sánchez assegura que el Govern no parla d'hipòtesis, i evita entrar en la polèmica pels indults als presos independentistes. El Partit Popular vol forçar que es pronunciï al Congrés. Sánchez, ho ha dit al Quebec, que en mig segle ha fet dos referèndums independentistes fallits.

Pel president del Govern, Quebec és un exemple que des de la política i el respecte a la legalitat es poden trobar solucions, tot i que matisa que cada país ha de trobar el seu camí. Des del Govern català, Ernest Maragall ho saluda però reclama fets.

La Generalitat crearà centres d'emergència a cada demarcació per atendre en un primer moment els menors immigrants no acompanyats que arriben a Catalunya. Podran acollir-ne un centenar de cada un. Una nova mesura que arriba després de la reunió que han mantingut aquest matí les entitats que els atenen i l'administració.

Mor un jove de Tàrrega de 26 anys en quedar atrapat en una pedra quan practicava barranquisme a la Benasc, a Osca. Al Montsec d'Ares, a Lleida, els bombers han hagut de rescatar una espe-le-òloga accidentada. En total els equips d'emergència han realitzat 7 rescats aquest cap de setmana.

El Girona s'endú un punt del Camp Nou, en un primer derbi de la temporada marcat per la polèmica expulsió de LENGLET, amb incidència directa del VAR. Els gironins ho va aprofitar per remuntar el gol inicial de Messi, amb dos d'Stuani. I Piqué va salvar un punt pels blaugrana, que comparteixen lideratge amb el Madrid.

L'ambient tant estiuenc del cap de setmana s'ha acabat. Aquest primer dilluns de la tardor ens porta menys calor i un temps insegur en algunes comarques (amb nuvolades i possibilitat de ruixats). Entre demà i divendres tindrem un temps tranquil i una calor molt discreta. Però el cap de setmana l'ambient tornarà a ser força estiuenc.

El Mediterrani s'ofega en plàstic, amb més de 1.500 tones surant-hi i Espanya és el segon país que hi aboca més residus d'aquest tipus: fins a 125 tones diàries. Unes deixalles que ja afecten a més de 180 espècies marines i que, aviat, podrien arribar a la cadena alimentària humana. Així, cal una millor gestió i conscienciació dels ciutadans. Ens ho explica, a l'Entrevista del dissabte, Miquel Canals, catedràtic de Geologia de la Universitat de Barcelona i director del grup d'investigació de geo-ciències marines.

El PP cree que las ultimas declaraciones de miembros del Gobierno demuestran que son rehenes de los independentistas. Ciudadanos acusa al Ejecutivo de dar facilidades a quienes han cometido "un golpe de Estado". Desde la Generalitat piden coherencia entre las palabras del Gobierno socialista y sus decisiones.

El presidente del Gobierno dio una rueda de prensa en Canadá junto al primer ministro canadiense, Justin Trudeau, que estuvo centrada en Cataluña. Allí, Pedro Sánchez puso el referéndum de Quebec como ejemplo de solución política ante un desafío independentista. Sánchez ha rechazado pronunciarse sobre los posibles indultos a los políticos independentistas que defiende su delegada de Gobierno en Cataluña aunque no la desautoriza.

El Mediterrani s'ofega en plàstic, amb més de 1.500 tones surant-hi i Espanya és el segon país que hi aboca més residus d'aquest tipus: fins a 125 tones diàries. Unes deixalles que ja afecten a més de 180 espècies marines i que, aviat, podrien arribar a la cadena alimentària humana. Així, cal una millor gestió i conscienciació dels ciutadans. Ens ho explica, a l'Entrevista del dissabte, Miquel Canals, catedràtic de Geologia de la Universitat de Barcelona i director del grup d'investigació de geo-ciències marines.