Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

AL COMITÈ DE GARANTIES

La direcció del PSC ha traslladat

la decisió sobre els 3 diputats dissidents

Iniciativa "Compartint taula"

PER GARANTIR UN ÀPAT AL DIA A GENT GRAN

Gestió pública de l'aigua

ENTITATS ECOLOGISTES LA DEFENSEN

El comiat de la Carulla

S'ACOMIADA DESPRÉS DE 50 ANYS

El Barça, 58 jornades de líder

TOT I L'EMPAT A UN AMB EL LLEVANT

La secretaria general del PP, María Dolores de Cospedal, ha pedido este lunes al PSOE apoyo al Gobierno de Mariano Rajoy en la defensa de la unidad de España porque "no se entiende una España sin Cataluña ni una Cataluña fuera de España". Así, ha destacado que es "muy importante que se actúe conjuntamente" y se haga frente común a la hora de defender la Constitución y la unidad de España.

La diputada crítica del PSC Marina Geli, una de los tres parlamentarios socialistas que rompieron la disciplina de voto al haber apoyado la solicitud de competencias para celebrar referendos, considera que todavía es posible "la reconciliación" dentro del partido, pese a que la dirección insiste en que entreguen su acta de diputado. Geli asegura, en una entrevista en Radio Nacional que han "consultado con la gente a la que representan en el PSC" y que entienden que no deben dejar el acta de diputado "para evitar así que el PSC se escinda". Reconoce que el diálogo en el seno del partido será "complejo", pero entiende que es "posible en aras a que el PSC pueda ejercer la construcción de una alternativa sólida a la independencia".

En este sentido ha llamado a "tener paciencia e inteligencia en el debate de si el PSC puede tener una vocación mayoritaria o no y qué papel puede ejercer en un momento de tantas dificultades sociales". También ha explicado que lo ocurrido en la votación del pasado jueves como una diferencia táctiva "porque hay mucha gente del partido" que piensa como ellos, considera que su expulsión "no solventa el tema sino que lo agranda" y señala que se presentaron a las elecciones autonómicas diciendo que "la consulta" formaba parte de su programa.

El diputado socialista Ramón Jáuregui asegura que el PSC ha adoptado una posición "clara" sobre la intención de la Generalitat de Cataluña de convocar una consulta soberanista en la región y opina que los tres diputados disidentes deben apartarse del partido. "No están con la mayoría y tienen que apartarse de un partido que tiene una estrategia clara, y quienes no estén de acuerdo con esa decisión pues lógicamente no tienen por qué estar en él", explica el político socialista, que añade que "el pluralismo interno no puede seguir confundiendo al electorado" (20/01/14).

A pocas horas de que finalice el plazo marcado por el PSC para que los tres diputados que rompieron la disciplina de voto renuncien a su escaño, las posiciones siguen enfrentadas. La dirección del partido pide responsabilidad y altura de miras. Los tres diputados se reafirman: no entregarán su acta.

Aquest divendres la tertúlia d'actualitat del programa, conduïda per Xavi Díaz, comptarà amb la periodista Núria Ribó i l'historiador Joan López Alegre

Màbel Martíentrevistarà el Doctor Eduard Estivill, que ha publicat "Que no te quiten el sueño" on proposa solucions per combatre l'insomni, Però a banda del llibre, parlarà d'una de les seves grans aficions, que comparteix amb la seva dona: el golf.

A més, el programa emetrà un reportatge sobre les devolucions dels regals de Nadal, connectarà en directe amb la festa dels Tres Tombs de Sabadell i a la secció 'Continuarà' comptarà amb l'autora del llibre "L'hora del tàper", Marga Pradas.

I com cada dia, "L'Informatiu", presentat per Carles Bassolas, repassarà tota l'actualitat informativa de la jornada.

El Gobierno de España ha contestado este viernes al Parlament catalán que "la soberanía nacional no es transferible" después de que éste aprobara una proposición de ley para pedir al Congreso que transfiera a la Generalitat la competencia para convocar un referéndum y poder celebrar así la consulta soberanista. Rajoy ha señalado que "la soberanía la tiene el conjunto del pueblo español y solo el conjunto del pueblo español puede disponer de ella" y ha ido más allá asegurando que en Cataluña están en un "continuo proceso de decisiones unilaterales que hacen imposible dialogar".

  • Ja tenim la primera reacció del govern espanyol després que el parlament català aprovés ahir demanar al congrés que delegui les competències a la Generalitat per convocar referèndums. A l'espera del que pugui dir Mariano Rajoy, que compareix ara a la Moncloa amb el president de la Comissió Europea Durao Barroso ja n'ha parlat la vicepresidenta, Soraya Sanez de Santamaria, que ha insistit que la sobirania recau en tots els espanyols.
  • I al PSC continua la incertesa. L'endemà de la votació al parlament en què tres diputats van trencar la disciplina de vot, la direcció del partit es manté ferma i espera que tots tres tornin l'acta de diputat abans de diumenge, que es termini que els ha fixat. Des de Madrid, el PSOE dona ple suport a la direcció del PSC. De moment, però, Geli, Elena i Ventura no tenen intenció de renunciar a l'escó i esperen que no hi hagi represàlies.
  • Mentrestant creix el suport als diputats dissidents . Ja son més de 500 els militants que han signat el manifest de suport. Hi ha exconsellers, com Joaquim Nadal, Antoni Castells o Montserrat Tura, eurodiputats, alcaldes, un exministre i membres de l'actual executiva. Rebutgen que els tres vots signifiquin una indisciplina i demanen al PSC un gir cap a una alternativa catalana d'esquerres que treballi a favor del referèndum
  • Dues persones han mort aquesta matinada en un incendi a un edifici de set plantes a Sant Adirà de Besòs. El foc s'ha iniciat a la tercera planta i s'ha propagat fins a la setena. Els bombers diuen que al pis on s'ha originat hi havia molt material combustible. Un centenar de veïns del bloc han estat desallotjats i no podran tornar a casa fins d'aquí a uns dies. I és que hi ha danys importants en els accesos , l'escala i els subministraments. Sembla, però que l'estructura no està malament.
  • 5MIL donacions de sang. És l'objectiu de la marató de Donants que comença avui, la més gran que ha organitzat fins ara el banc de Sang i teixits de Catalunya. De moment, ja n'han recollit cin-centes...La campanya dura fins el pròxim divendres i es pot anar a donar als principals hospitals catalans. Cada dia es necessiten un miler d'unitats de sang per atendre les necessitats hospitalàries.
  • El jugador del Barça Neymar, estarà entre 3 i 4 setmanes de baixa, per un esquinç al turmell. Així ho han confirmat les proves mèdiques que li han fet aquest matí, després de caure lesionat ahir al camp del Getafe. En principi, doncs, Neymar estarà a punt per jugar l'eliminatòria de vuitens de final de la champions, contra el Manchester City.
  • Marxem tot fent una passejada per la planta noble de la casa Lleó Morera. I és que aquesta meravella de Domènech i Muntaner ha estat restaurada i obre portes a les visites a partir de dilluns. Aquí, al cor del passeig de Gràcia de Barcelona, els mosaics, les ceràmiques, les espectaculars vidrieres i el mobiliari modernista llueixen amb tot el seu esplendor
  • [an error occurred while processing this directive]