Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Serà divendres quan Pablo Iglesias visiti Oriol Junqueras a la presó de Lledoners. El líder de Podemos busca el suport dels independentistes als pressupostos que va pactar amb Pedro Sánchez.

Els pressupostos del Govern han centrat una sessió de control al Congrés marcada pels forts retrets entre Pedro Sánchez i els líders del PP i Ciutadans. Casado i Rivera posen en dubte la seva legalitat i ja han anunciat que intentaran bloquejar-los. Sánchez els demana moderació.

El president de la Generalitat, Quim Torra, és a Ginebra on pensa demanar mediació internacional. I això, mentre puja la tensió diplomàtica entre Espanya i Flandes, a Bèlgica, pel conflicte català.

Uns 370 agents de la guàrdia civil participen des d'aquesta matinada en un gran operatiu a la Selva contra una organització que traficava amb marihuana a gran escala.

La Guàrdia Urbana i els Mossos han tancat un centenar de narcopisos a Barcelona en el darrer any i una seixantena d'associcions cannàbiques il.legals.

Per denunciar que a Catalunya cada dia hi ha una seixantena de desnonaments, representants d'una vintena d'entitats i ajuntaments s'han concentrat davant del Parlament. Exigeixen al govern de Pedro Sánchez la retirada urgent del recurs que manté en suspensió una part de la llei catalana contra els desnonaments que va ser impugnada pel PP al Tribunal Constitucional el maig del 2016.

Segons les dades de l'Observatori contra la violència de gènere, els jutjats catalans continuen a la cua de l'Estat a l'hora d'ordenar ordres de protecció en casos de violència masclista. En el segon trimestre de l'any, ho van fer en el 51% dels casos, quan la mitjana espanyola està en el 68%.

Les obres de restauració de la planta noble de la casa Batlló han deixat al descobert una joia: l'estuc original del sostre i les parets, amb forma de trencadís, que havia quedat amagat sota capes de pintura.

Torna la Lliga amb objectius ben diferents pels clubs catalans de primera. El Girona, a trencar la mala ratxa de les últimes jornades i l'Espanyol visita el cuer de la lliga, l'Osca. El primer en jugar serà el Barça, que rep al Camp Nou al líder, el Sevilla.

Laura Pausini celebra ara els 25 anys damunt dels escenaris i ho fa amb un nou disc i amb una gira que avui arriba al Palau Sant Jordi de Barcelona.

Moviments pel pressupost: Iglesias es reunirà divendres amb Junqueras a la presó per buscar el suport d'ERC

Pressupostos generals: PP i C's qüestionen la seva legalitat i Sánchez els acusa de mentir

Operatiu antidroga: 370 agents de la Guàrdia Civil realitzen escorcolls a diferents municipis de la Selva

Tresor ocult: La restauració de la Casa Batlló deixa al descobert un estuc amb forma de trencadís

Opció Chumi: El Barça veu el filial com a primer recurs de cara a les baixes a l'eix de la defensa

El portavoz del PDeCAT en el Congreso, Carles Campuzano, también ha asegurado que su partido no se sentará a negociar los presupuestos si no hay un cambio en la situación actual que ha calificado de "anormalidad". A su juicio, las cuentas públicas "tienen una significación política que va más allá de las medidas concretas", por lo que en estos momentos no ve razón política para apoyarlas. "Desearíamos que el debate sobre los Presupuestos Generales del Estado se produjera en una situación distinta. En la situación actual, se me escapa que podamos negociar", ha expresado en una entrevista en Los Desayunos de TVE.

Miles de personas han llenado este martes la Plaza de Catalunya de Barcelona, para exigir la libertad del exlíder de la ANC, Jordi Sànchez, y del presidente de Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en el aniversario del encarcelamiento de ambos líderes independentistas a quienes la juez envió a prisión preventiva por "promover" los hechos del 20 de septiembre durante la operación policial contra el referéndum del 1-O.

El presidente de la Generalitat, Quim Torra, ha asegurado en declaraciones a la prensa antes de participar en la concentración, convocada a las 20:00 horas por la ANC y Òmnium, que no van a aceptar ninguna sentencia condenatoria y ha vuelto a pedir la libertad de los presos.

Milesde personas llenan este martes en la Plaza de Catalunya de Barcelona, para exigir la libertad del exlíder de la ANC, Jordi Sànchez, y del presidente de Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en el aniversario del encarcelamiento de ambos líderes independentistas. El presidente de la Generalitat, Quim Torra, ha asegurado en declaraciones a la prensa antes de participar en la concentración que no van a aceptar ninguna sentencia condenatoria en le caso del 'procés' y en el caso de que haya condena van a responder "con democracia", además, ha vuelto a pedir la libertad de los presos.

Jordi Sànchez i Jordi Cuixart acusen la justícia d'actuar amb parcialitat i asseguren que NO canviarien res del que van fer. Avui fa un any que tots dos són en presó preventiva a l'espera de judici per un presumpte delicte de rebel·lió. Aquesta tarda entitats i grups independentistes ho recordaran amb actes a la presó de Lledoners i a Barcelona per reclamar la seva posada en llibertat.

El Govern Sánchez anuncia que recorrerà al Tribunal Constitucional la reprovació del Rei al Parlament. El consell de ministres aprovarà divendres l'apel·lació perquè considera que el Parlament d'una comunitat no pot definir la forma de l'Estat. Des de la Generalitat, la portaveu defensa la llibertat d'expressió i recorda que el Parlament expresa la voluntad popular i el rei no.

Avenç prometedor en la lluita contra la sida. Investigadors de l'Irsicaixa i de l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid aconsegueixen fer indetectable el virus en 5 pacients gràcies al trasplantament de cèl·lules mare. El següent pas és ara deixar de prendre medicació antiretroviral.
 

Avui fa un any que Jordi Sánchez i Jordi Cuixart estan a presó provisional. Processats ara per rebel·lió, esperen la data del judici.

El Tribunal Superior de Catalunya ha citat com investigat per desobediència a un membre de l'actual Govern, el conseller d'Interior Miquel Buch pel seu suport a l'1 d'octubre.

Amb l'exigència dels partits independentistes de gestos cap als polítics presos ha començat la negociació dels pressupostos de l'Estat.

El Consell de Ministres recorrerà divendres al Constitucional per la resolució del Parlament en què es reprova al Rei i es reclama la fi de la Monarquia.

Aquest matí s'ha reprès el judici pels sobresous de la cúpula de Catalunya Caixa a l'Audiència de Barcelona. Avui ha estat el torn de l'exdirector general de l'entitat Adolf Todó, acusat de dos presumptes delictes d'administració deslleial.

La majoria de pantans de Catalunya freguen el 90% de capacitat. Els que més aigua desembassen són els de la Conca del Ter i del Llobregat.

Més de la meitat dels conductors no senyalitza els avançaments i això pot provocar un accident. Ho diu l'últim observatori sobre el comportament a les autopistes que alerta també de servir el mòbil mentre conduïm.

Cinc malalts de Sida estan nets de càrrega viral després d'haver-se sotmès a trasplantaments de cèl·lules mare. Ho han aconseguit investigadors de l'Irsicaixa i de l'hospital Gregorio Marañón.

Fins dijous es pot veure a la Fira de Barcelona diferents solucions digitals aplicades a la indústria a l'anomenat "internet de les coses".

En el Dia Mundial de l’Alimentació, la plataforma Pobresa Zero Justícia Global reclama el dret a una alimentació saludable i suficient.

Espanya perd davant Anglaterra (2-3) i es complica ser a la final a quatre de la Lliga de Nacions.

L'escriptor valencià Santiago Posteguillo ha guanyat l'edició número 67 del Premi Planeta amb 601.000 euros de premi.

Els Jordis, un any a presó: En una carta diuen que no canviarien el que van fer i parlen de parcialitat de la justícia

Recurs al constitucional: El govern l'aprovarà divendres contra la reprovació del rei al Parlament

Investigació puntera: No es detecta el VIH en cinc pacients després d'un trasplantament amb cèl·lules mare

Accidents de trànsit: La meitat dels conductors no marca els avançaments amb l'intermitent

27 partits després: Espanya perd davant Anglaterra (2-3) i es complica ser a la final a quatre de la Lliga de Nacions
 

La portavoz del PP en el Congreso, Dolors Montserrat, ha explicado en La Noche en 24 Horas que pedirán la aplicación del 155 en Cataluña otra vez en el Congreso para que "el dinero público" catalán no se inviera en la creación de embajadas en el extranjero "para hablar mal de España". Con la medida, que se debatirá y votará este martes en el Congreso, el PP busca que vuelva "la ley, el sosiego, la estabilidad social y económica" en Cataluña. 

Carreteres tallades, esllavissades i sobertot un fort augment del cabal dels rius que ha provocat desbordaments en alguns trams del Ter, el Congost o el Fresser. Són les conseqüències de les intenses pluges de les últimes hores sobretot al Ripollès i la Catalunya central. El Servei d'emergències Mèdiques ha atès 17 persones, 5 d'elles per accidents de trànsit, i a Tortosa s'han esfondrat dues cases deshabitades.

Quim Torra destaca els valors de Companys en l'aniversari del seu afussellament i assegura que el Govern lluitarà fins a les "últimes conseqüències". Els partits independentistes exigeixen a l'executiu de Sánchez que influeixi en l'acusació contra els líders del procés si vol el seu suport als pressupostos. La Ministra de Justícia defensa la independència judicial i diu que no donarà instruccions a ningú

Thomas Vermaelen estarà 6 setmanes de baixa després de confirmar-se la gravetat de la lesió que es va fer amb Bèlgica. La baixa del central deixa sense recanvis la defensa del Barça per enfronat-se, en pocs dies, al Sevilla, Reial Madrid i Inter. Mentrestant la selecció espanyola pot segellar avui davant Anglaterra el pas als play offs de la Lliga de les Nacions.
 

EL PAS DEL LESLIE: ELS RIUS AUGMENTEN EL CABAL DE MANERA DESTACADA I ELS BOMBERS REALITZEN MÉS DE 600 SORTIDES
Les intenses pluges provocades per les restes de l'huracà Leslie a Catalunya deixen carreteres tallades per esllavissades, rutes escolars anul·lades al Ripollès i forts augments de cabals a la majoria de rius, especialment, al Congost, al Freser, i al Ter, que ha arribat a una punta de 778 metres cúbics per segon, molt per sobre de l'habitual. Això ha causat desbordaments en alguns trams. El Servei d'emergències Mèdiques ha atès 17 persones i a Tortosa una vintena de veïns han dormit fora de casa després que s'hagin esfondrat dues cases deshabitades.
SUPORT ALS PRESSUPOSTOS: JXCAT I ERC HO CONDICIONEN ALS PRESOS, I EL GOVERN RECORDA LA INDEPENDÈNCIA JUDICIAL
En l'homenatge a Companys, els partits independentistes exigeixin del Govern Sánchez que influeixi en l'acusació contra els líders del procés si vol el seu suport als pressupostos del 2019. La Ministra de Justícia diu que no donarà instruccions a ningú a canvi dels pressupostos. La Fiscal General de l'Estat defensa l'autonomia de la fiscalia.
INCENDI A BARCELONA: ELS MOSSOS DETENEN EL PRESUMPTE AUTOR DEL FOC QUE ÉS UN DELS 2 FERITS CRÍTICS
2 persones estan en estat crític i 16 més han resultat ferides lleus com a conseqüència de l'incendi que s'ha declarat aquesta matinada a un pis del carrer Aragó de Barcelona. Els Mossos han detingut el presumpte autor del foc i hi ha una investigació oberta per aclarir els fets.
A 3/4 DE 9 I PER LA 1: ESPANYA REP ANGLATERRA A SEVILLA AMB EL PASSI AL PLAY-OFF DE LA LLIGA DE LES NACIONS A TOCAR
A tres quarts de nou i per La 1 de TVE, la selecció espanyola de futbol té l'oportunitat avui de segellar el passi als play offs de la Lliga de les Nacions. Els de Luis Enrique volen seguir la bona dinàmica davant Anglaterra al Benito Villamarín de Sevilla.

--------------------