Enlaces accesibilidad

Lleida celebra, eufòrica, el retorn a l'ACB

  • El Força Lleida jugarà a la Lliga Endesa, després de 19 anys
  • El conjunt de Gerard Encuentra es converteix en el cinquè equip català de la màxima competició espanyola

Per
Rua de l'equip per la ciutat de Lleida celebrant l'ascens.
Rua de l'equip per la ciutat de Lleida celebrant l'ascens.

A Lleida no es parla d'altra cosa, des que l'equip de bàsquet de la ciutat es va proclamar guanyador de la Final Four per pujar a la primera divisió estatal. És tema de conversa als carrers i a les terrasses dels bars. Quasi dues dècades després, el Força Lleida torna a l'ACB.

Els lleidatans estan de festa i aquest dimarts s'ha sentit ben fort. Música i tamborinades acompanyaven la rua arreu. Una festa que ha començat al Pavelló Barris Nord, ha passat per la Diputació i ha tingut el seu punt àlgid a la Paeria, amb més de 3.000 aficionats.

L'entrenador, Gerard Encuentra, encara emocionat: "Si m'haguessin dit abans que estaríem avui celebrant això, els tractaria de bojos".

Fita històrica

La pròxima temporada hi haurà 5 equips catalans a la primera divisió del bàsquet espanyol. El Força Lleida ha certificat el seu pas a la Lliga ACB, després de guanyar la Final Four contra el Movistar Estudiantes per 70-85.

Feia 19 anys, des del 2001, que els lleidatans no jugaven a la màxima divisió espanyola, tot i que és la segona vegada en tres anys que en tenen opcions d'ascens. Ara, s'uneix al Barça, Manresa, Joventut i Girona.

Lleida, eufòrica

Miler i mig d'aficionats s'han apropat aquest cap de setmana al Madrid Arena a animar l'equip i, per descomptat, a celebrar l'ascens. Des de Lleida, també uns 2.000 han fet costat.

El maig de 2005 els lleidatans van jugar el darrer partit a la primera divisió, just amb el mateix rival contra el qual han guanyat aquest cop: l'Estudiantes. Aquest dimarts se celebra una rua amb l'equip.

No partia com a favorit

Els rivals del Força Lleida, a la semifinal el San Pablo Burgos i a la final l'Estudiantes eren, a priori, els favorits de les eliminatòries, però els lleidatans són els que han aconseguit el bitllet a primera.

Plantilla i staff celebren la victòria en els play-offs amb un premi del tot gratificant: l'ascens a l'ACB.

Plantilla i staff celebren la victòria en els play-offs amb un premi del tot gratificant: l'ascens a l'ACB.

El club de la terra ferma no s'ha deixat intimidar: volien fer història. "Nosaltres volem ser grans", ha explicat l'entrenador Gerard Encuentra.

L'equip ja va competir a l'elit quan era el Lleida Bàsquet. Va estar a la màxima categoria durant 4 anys, entre el 2001 i el 2005. Des que és, però, el Força Lleida, és la primera vegada que ascendeix a primera divisió.

Inici fulminant

En el partit més decisiu han arrencat ferms i han passat per sobre d'un fluix Estudiantes. L'equip madrileny ha fallat a casa amb un inici letal del Lleida, que ha fet un parcial de 0-14 i han marxat a la mitja part 21-52.

L'intent de reacció del rival, amb un Johnny Dee que estirava l'equip (25 punts), no ha frenat l'equip català que ha acabat aconseguint la victòria per 70-85. Kur Kuath ha estat l'MVP i també el màxim anotador i rebotador dels seus (16 i 6).