Enlaces accesibilidad

Com disminuir el dolor durant les relacions sexuals si tens endometriosi?

  • A 'Xavifòrnia', la sexòloga Eva Moreno ofereix consells per millorar les relacions sexuals si tens endometriosi
  • Més de 190 milions de dones al món pateixen aquesta malaltia

Por
Com minimitzar les afectacions de l'endometriosi a les relacions sexuals.
Representació gràfica de la malaltia de l'endometriosi.

El 14 de març va ser el Dia Mundial de l'Endometriosi, una malaltia silenciosa i infradiagnosticada que pateixen més de 190 milions de dones al món i entre el 10 i el 15% de les espanyoles. Això passa quan l'endometri, un teixit que creix dins l'úter, es desenvolupa fora del claustre matern o quan la dona ovula i s'inflama. Genera un dolor molt intens que impedeix fer vida normal. Es genera una inflamació hormonal crònica durant tot el període de menstruació, però sovint el teixit continua fent mal després.

Les afectacions també arriben a les relacions sexuals. L'endometriosi provoca que la dona faci una contracció muscular durant l'acte sexual que impedeix el coit. No només es té la malaltia, sinó que a més es generen disfuncions sexuals. A 'Xavifòrnia', la sexòloga Eva Moreno ofereix una sèrie de consells que ajudaran a minimitzar el dolor.

Xavifòrnia - Eva Moreno: endometriosi i sexualitat - Escolta ara

Consells perquè l'endometriosi no afecti el sexe

  1. Consciència del funcionament de la malaltia en si mateix. Si tens un dolor fort durant la menstruació, has d'anar al metge per esbrinar si tens aquesta patologia. Si la pateixes, has de saber què es pot fer per millorar-la i què no s'ha de fer per empitjorar-la, com cuidar l'alimentació i fer exercici físic.
  2. Treball del terra pelvià. Si la musculatura d'aquesta zona està exercitada, tindrà irrigació i s'activarà la lubricació. En cas que l'endometriosi provoqui dolor estomacal, una musculatura forta el farà minvar.
  3. Escalfor. Utilitzar mantes i sacs de llavor que es poden escalfar, entre d'altres.
  4. Lubricació. És imprescindible per no tenir una sensació desagradable del dolor.
  5. Fugir del 'coitocentrisme'. Mirar de practicar postures còmodes en cas d'executar la penetració.
  6. Incorporació de joguines eròtiques. La funció d'aquests elements és fer massatges, interiors i exteriors, perquè la vibració produeixi un plaer que no depengui de la persona, és a dir, una complaença sense esforç. Això provocarà arribar a l'orgasme amb facilitat i, per tant, generarà endorfines i serotonina que minvaran el dolor.
  7. Autoconeixement del cos. Tenir capacitat de gaudiment i de plaer tant pel que fa als genitals com pel que fa a la pell.
  8. Bona comunicació. Transmetre a la parella tota la informació relacionada amb la malaltia generarà més empatia amb qui la pateix, la qual cosa afavorirà tot el que passi tant dins com fora del llit.
Treballar el terra pelvià pot minimitzar el dolor que produeix l'endometriosi.

Dona exercitant el terra pelvià.