Enlaces accesibilidad

Aquests són els 6 pilars d’un bon amor de parella

  • La sexòloga, Eva Moreno, visita 'Xavifòrnia' per parlar de sis aspectes importants que ha de tenir una relació de parella
  • L'amor és imperfecte, s'ha de cuidar, cultivar i consentir cada dia perquè floreixi

Per

Els 6 pilars d'una relació de parella duradera
6 pilars d'una relació de parella duradera i estable a 'Xavifòrnia'

L'enamorament és inevitable, una reacció hormonal del cos, però l'amor ja és una altra cosa. L'amor és decisió, tries estimar o no estimar a l'altre. Però com han de ser els fonaments d'aquest amor perquè perduri i sigui sòlid?

La sexòloga Eva Moreno visita el programa 'Xavifòrnia' de Ràdio 4 on et dona els 6 pilars de les relacions de parella indestructibles!

Xavifòrnia - Eva Moreno: els fonaments de l’amor - Escolta ara

1. Vulnerabilitat

La vulnerabilitat té a veure amb obrir el teu cor i deixar que la parella conegui el teu veritable jo sense por. Li ensenyes el teu món interior sense por que et deixi d'estimar. Per mostrar les teves debilitats cal tenir molt coratge.

2. Confiança

La confiança és la seguretat i la tranquil·litat que pots confiar en la parella. Saps que passi el que passi, aquesta persona hi serà, tant en els bons moments com en els dolents. Per la sexòloga, si no hi ha confiança, la relació es fa molt complicada. La preocupació de la parella per l'altre, respectant les regles i els acords, la bona comunicació i l'escolta són senyals de confiança en la relació.

La confiança és la seguretat i la tranquil·litat que pots confiar en la parella

La confiança és la seguretat i la tranquil·litat que pots confiar en la parella

3. Coratge

Viure amb valentia i coratge és la capacitat de ser un mateix i encarar la por a mostrar-se davant l'altre. Hi ha persones que davant una baralla de parella es queden immòbils i callats evitant la confrontació. En una relació de parella que funciona es parlen les coses encara que siguin incòmodes.

4. Autoconsciència

L'amor propi és important per tenir relacions. Escoltar-se i observar les reaccions o emocions que et desperten determinades situacions faran que et coneguis millor. "Com més et coneguis, millor parella seràs", assegura l'experta.

L'amor propi és important per tenir relacions

L'amor propi és important per tenir relacions

5. Bondat

La bondat i l'amabilitat criden l'atenció. Ser generós, gentil, tendre i compassiu són alguns dels aspectes que agraden i enamoren a la parella diàriament. Segons la ciència quan ets bondadós et trobes millor anímicament.

6. Gratitud

El sisè fonament és la gratitud. Quan ets agraït millora també la teva salut física i l'autoestima. Les persones narcisistes acostumen a ser poc agraïdes i no tenen aquesta capacitat de bondat i gratitud. Es pot agrair de moltes maneres, pots fer alguna cosa inesperada, oferir un somriure, escriure una nota, fer un petó o simplement dir: Gràcies!

L'amor és imperfecte, s'ha de cuidar, cultivar i consentir cada dia perquè floreixi. No sorgeix sol, és una tasca i una responsabilitat que s'ha d'afrontar, si així ho vols, i et sents preparat.

Radio

anterior siguiente