Enlaces accesibilidad

La 12a edició del Sâlmon programa 10 dies d’arts vives

  • El festival proposa una quinzena de coreografies contemporànies amb sis convidades i dues sessions nocturnes
  • Conté peces amb component polític, amb creadores que porten a l’escena discursos decolonials i dissidents

Per
L'edició 2024 compta amb creadores reconegudes com Dana Michel i Antonia Baehr i Latifa Laâbissi
L'edició 2024 compta amb creadores reconegudes com Dana Michel i Antonia Baehr i Latifa Laâbissi

La 12a edició del Festival Sâlmon recupera el seu format habitual i concentra deu dies d’arts vives. El festival té una quinzena de propostes coreogràfiques contemporànies amb sis convidades i dues sessions nocturnes comissariades per col·lectius musicals de la ciutat de Barcelona.

Aquest 2024 l'edició s'ha desplegat a La Caldera, el Mercat de les Flors, el MACBA, l’Antic Teatre, Cordova, El Dorado – Societat Flamenca Barcelonesa, la sala Upload i la sala VOL.

El Sâlmon programa una quinzena de propostes coreogràfiques

Enguany, conté peces amb component polític, amb creadores que porten a l’escena discursos decolonials, dissidents i que proposen contextos de transmissió i sensibilitat compartida amb el públic. L'edició compta amb creadores reconegudes com Dana Michel, Antonia Baehr i Latifa Laâbissi.

Programació destacada

  • 'Paisaje Tres': Dijous a les 20 h a l’Antic Teatre, Kike García i Jesús Bravo ballen la transició del temps i de l’amor o com l’amor es transforma en una relació amb el pas del temps, que també aprofundeix en les pràctiques somàtiques de la dansa.
  • 'El cementerio sin cultura de Pasaporteman': Divendres 16 de febrer a l’espai Cordova, el festival porta la performance que parla dels processos migratoris partint d’una lluita tradicional senegalesa.
  • 'Les Chevaliers de la cia': La Caldera acull el procés de creació de la peça local 'Los Detectives' o 'Les chevaliers', que faran un assaig en obert dissabte a les 17 hores.
  • Nit de música electrònica dissabte a La Sala Upload amb Jokkoo Collective.
  • ‘Yellow towel‘: un espectacle de to entre seriós i absurd, que investiga els estereotips occidentals que existeixen al voltant de la cultura negra i els éssers marginals. El porta l'aclamada artista canadenca Dana Michel. La cantant actuarà el 21 i 22 de febrer al Mercat de les Flors. 
  • ‘Envoltura, historia y síncope’: La investigadora i artista Isabel de Naverán hi oferirà la conferència performativa que parteix de la biografia d’Antonia Mercé i Luque, ballarina i bailaora espanyola anomenada “La argentina”. Això serà diumenge a les 18 hores.
  • ‘Ambient Theatre Fury’: el 22 i 23 de febrer al Mercat de les Flors. Els creadors de l’obra parteixen del que anomenen “la cultura ambiental i frívola de les plataformes digitals i el capitalisme salvatge, orientat a la saturació d’informació”.