Enlaces accesibilidad
l'Inuncat, en alerta

Quan flota un cotxe en cas d'inundació?

  • Davant la previsió de pluges intenses cal evitar deixar el cotxe en zones inundables i mai creuar rieres, barrancs o rius que poden créixer de forma sobtada
  • Quan el nivell de l’aigua és inferior als 30 cm, el cotxe es manté a lloc, però quan assoleix els 45 cm ja es mou i si supera els 70 és arressogat

Per

Quan pot flotar i ser arrossegat un cotxe en cas de riuada?
Quan pot flotar i ser arrossegat un cotxe en cas de riuada?

Aquesta setmana de pluges intenses i sobtades és molt important recordar que cal evitar deixar el cotxe en zones inundables, i molt menys creuar rieres, barrancs o rius que puguin baixar amb poca aigua. Penseu que cas de forts aiguats com els que esperem aquest dijous les rieres poden créixer de forma sobtada.

Quan pot flotar un cotxe en cas de riuada?

Si el nivell de l’aigua és inferior als 30 cm, el mateix pes del cotxe serà suficient per mantenir-se al lloc. Ara bé, actualment el terreny està molt sec, per tant, l’aigua costa filtrar-se i pràcticament tota la pluja que cau s’escola per la superfície, fent pujar ràpidament el nivell de l’aigua més de 45 cm o mig metre. En aquest cas, el cotxe flotaria i ja es podria moure una mica. En els pitjors dels casos, quan l’aigua assoleix els 70 cm, els vehicles són arrossegats pels rius o rieres.

Com actuar si us sorprèn una riuada sobtada al cotxe?

El més important és abaixar les finestres o trencar els vidres, sortir i pujar al capó del cotxe i esperar els serveis d’emergències. Per evitar aquest tipus de situació, però, cal ser prudent i no acostar-se a les zones inundables quan hi hagi previsió de pluja intensa.


El pla Inuncat, en alerta

Protecció Civil activa el pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses al llarg del dia. S'esperen pluges intenses i avisen que poden caure més de 20 litres en mitja hora acompanyats de tempesta. En aquest sentit, es demana extremar les precaucions sobretot en la mobilitat i evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables.


Forta calamarsada a Sant Hilari

Els aiguats ja van començar a caure ahir. A Sant Hilari Sacalm, la calamarsada i un patac d'aigua va deixar més de 70 litres en poca estona, col·lapsant alguns carrers. Hi ha zones on s'ha acumulat prop d'un metre de gel que ha atrapat vehicles i ha obligat a rescatar els passatgers. La forta calamarsada també ha tapat embornals i causat inundacions a domicilis i baixos. Fins a sis dotacions de Bombers s'hi van desplaçar a la zona.