Enlaces accesibilidad
Violència masclista

Presó pel detingut pel crim masclista a Móra la Nova

  • L'arrestat s'ha acollit al seu dret a no declarar i la causa està oberta per un delicte d'assassinat
  • Aquest dissabte s'ha fet una concentració davant la resdència d'avis on treballava la víctima

Per
El detingut arriba al jutjat de Falset per declarar
El detingut arriba al jutjat de Falset per declarar

La jutgessa de Falset ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per l'home detingut en relació a la mort violenta d'una dona de 25 anys a Móra la Nova. Segons fonts judicials, víctima i detingut no mantenien una relació de parella i no consten indicis que apuntin a que la noia patís una agressió sexual. És per això que el cas està obert únicament pel delicte d'assassinat. L'acusat, que ha passat a disposició judicial aquest dissabte al matí, s'ha acollit al seu dret a no declarar.

La jutgessa manté el secret parcial de la causa. El cos de la víctima va ser localitzat per un pagès dijous en un terreny agrícola prop de la N-420.

Compareixença al jutjat de Falset

L'arrestat ha arribat als jutjats de Falset cap a les 10 del matí sota vigilància dels Mossos. Segons va apuntar la policia, l'home arrestat formava part de l'entorn de la víctima i es coneixien. Els primers indicis de la investigació apunten a que ell l'hauria recollit amb el cotxe a la sortida de la feina. Precisament aquest dissabte, desenes de persones s'han concentrat davant la residència on treballava la víctima per rebutjar el crim.

El detingut pel crim de Móra la Nova passa a disposició judicial

Rebuig a la violència masclista

Divendres a la tarda es va fer una altra multitudinària concentració a Garcia per recordar la noia de 25 anys. Tot i que es descarta la violència de gènere, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, va assegurar que es tracta d'un feminicidi, un cas més de violència masclista que suma la tercera víctima enguany a Catalunya.

L'alcaldessa de Garcia, Blanca López, va admetre que aquest assassinat ha estat "un cop dur que ha alterat la vida d'un poble tranquil". López va traslladar "la consternació i el dolor" que sent i comparteix tot el poble i tota la comarca de la Ribera d'Ebre, "on es coneix tothom".

López i la consellera Verge van abraçar les amistats de la noia assassinada un cop acabat l'acte a la plaça Catalunya del poble i van traslladar tot el suport i el condol a la família, que no hi va assistir, però que va transmetre l'agraïment als assistents a través de l'alcaldessa.

Les dones que pateixen una situació de violència disposen del servei d'atenció permanent al número 900 900 120, gratuït i confidencial. També poden trucar al telèfon d'emergències 112.