Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Verge veu "inadmissible" que el PSOE aprovi la reforma de la Llei de llibertat sexual amb PP i Vox

  • La consellera d'Igualtat i Feminismes reclama que el ministeri de Justícia reforci la formació "en perspectiva de gènere" a jutges i jutgesses
  • Tània Verge descarta abaixar l'edat penal dels menors de 14 anys fins a saber en quina situació de vulnerabilitat poden estar els menors

Per
Cafè d'idees - Tània Verge: "No és normal la reforma sense Igualtat"

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, veu que "no té res de normal que es forci" la reforma de la Llei de llibertat sexual sense acord amb el ministeri d'Igualtat: "Em sembla inadmissible que el PSOE aprofiti el suport de PP i Vox". Verge afirma que les rebaixes de penes amb la llei del "només sí és sí" no es deu a una qüestió tècnica perquè la llei, ha passat tots els informes previs fins i tot el ministeri de Justícia: "El problema és la manca de perspectiva de gènere per part de la magistratura. Cal tornar a posar la violència en un lloc central i evitar la revictimització".

Amb formació de gènere no hi hauria tantes excarceracions

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Tània Verge reclama que jutges i magistrats facin cursos de perspectiva de gènere "més especialitzats en violències masclistes" i demana que s'obligui a tots els jutges i jutgesses fer-los. Verge diu que si el ministeri de Justícia reforces la formació, no hi hauria aquesta xifra tan elevada d'excarceracions. La consellera d'Igualtat diu que actualment, ni els magistrats del Tribunal Suprem ni els de Tribunal Constitucionals estan obligats a fer formació de gènere.

“Els diputats de Vox a Catalunya fan discursos xenòfobs associant sistemàticament immigració amb delinqüència".

Tània Verge reclama que els diputats de Vox no puguin fer "discurs d'odi" com passa al Parlament Europeu: "Si el discurs vulnera els drets d'igualtat, això no es considera llibertat d'expressió" i acusa els diputats de Vox a Catalunya de fer discursos xenòfobs: "Fan una associació sistemàtica d'immigració amb delinqüència".

Descarta abaixar l'edat penal de 14 anys: "Tenim l'obligació de protegir-los"

Amb relació a l'agressió d'una nena d'onze anys a Badalona, la consellera d'Igualtat explica que cal fer una intervenció a molts àmbits, més enllà de la pornografia i destaca que el masclisme és present a totes les franges d'edats de la societat: "Això ho impregna tot. Hem de fer una intervenció en molts àmbits". Tània Verge descarta abaixar l'edat penal dels menors de 14 anys fins que saber en quina situació de vulnerabilitat també poden estar els menors acusats de l'agressió: "En tant que menors, també tenim l'obligació de protegir-los".

Dani Alves: "Venim d'una presumpció de no credibilitat de les víctimes"

Tània Verge defensa que hi ha presumpció d'innocència en el cas del futbolista, Dani Alves, perquè "sempre hi és" fins que arriba la sentència: "Qui determina la culpabilitat és un jutge o una jutgessa". Verge destaca d'aquest cas de presumpta agressió la força que va tenir la denunciant i es felicita que trobés resposta àgil dels serveis públics: "Està marcant un canvi de consciència". Verge no valora si ja s'està condemnant al futbolista socialment, perquè diu que "socialment venim d'una presumpció de no credibilitat de les víctimes i això és el que està canviant".

Amb relació a la polèmica per un tuit que va fer la consellera d'Igualtat quan es va saber la denúncia contra el periodista, Saül Gordillo, Tània Verge nega que l'escrivís per aquest cas en concret i que volia mostrar que les dones han patit moltes agressions per una qüestió de poder.