Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Santi Rodríguez creu que el PP és "molt més feminista" que partits que "no ho acaben demostrant" quan governen

  • El secretari general del PP de Catalunya assegura que el partit ha ofert els seus vots a la reforma de la llei del sí és sí des del "dia menys 1"
  • Rodríguez: "No ens hem de resignar a ser governats per independentistes o extrema esquerra"

Per
Cafè d'idees - Santi Rodríguez creu que el PP és "molt més feminista" que altres partits

El secretari general del PP de Catalunya, Santi Rodríguez, creu que el seu partit el Partit Popular (PP) és "molt més feminista" que partits que s'autoanomenen feministes, però "no ho acaben demostrant" quan governen. "Feminista vol dir radical? No ho soc. Respectuós amb les dones? Per descomptat", contesta personalment el polític català del Partit Popular de Catalunya.

Rodríguez assegura que s'han ofert els vots del PP per la reforma

Sobre la reforma de la llei del 'només sí és sí', Rodríguez ha reivindicat que el PP ha ofert els seus vots a la reforma des del "dia menys 1" davant "la ceguesa de Podemos" perquè "s'havia d'aturar la situació". I sosté que el problema rau en la mateixa llei i no amb la interpretació dels jutges.

En aquest sentit, Rodríguez creu que Sánchez ha utilitzat la llei de paritat per "marcar distàncies" amb Unides Podem i defensa que les dones han d'ocupar llocs de responsabilitat per la seva "capacitat i vàlua", i "no per quotes". I creu que Isabel Díaz Ayuso té "tota la raó" exposant la "contradicció" entre la llei trans i la llei de paritat: "És una declaració hiperbòlica. Jo no utilitzaria aquestes expressions", ha detallat.

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, amb Gemma Nierga, ha avançat que anirà a l'acte del PP pel Dia Internacional de la Dona, ja que si sent "molt més identificat" que en les manifestacions del 8M. Amb relació a la moció de censura presentada per VOX, Rodríguez diu que no aspira a derrotar al govern de coalició de PSOE i Podemos, sinó que volen ocupar l'espai polític del PP: "La moció de censura acabarà reforçant a Pedro Sánchez".

ERC tornarà a oferir a Junts la presidència del Parlament

Santi Rodríguez creu que ERC oferirà novament a Junts la presidència del Parlament, en el supòsit que Laura Borràs sigui condemnada en el cas, ja vist per sentència, de contractes a la Institució de les Lletres Catalanes. Rodríguez recorda que el PP ja va demanar el relleu de Borràs quan va començar el seu processament. Creu que ERC no oferirà el seu relleu al PSC, tot i ser el principal aliat: "ERC i Junts volen ser hegemònics". Considera que ERC vol ampliar el seu suport captant votants que són l'òrbita de Junts.

Veu Xavier Trias com un alcaldable independentista "encara que ell ho intenti amagar" perquè Laura Borràs és la presidenta del seu partit i Carles Puigdemont és el seu "cap de campanya": "No volem un alcalde independentista i farem el possible perquè no ho sigui". I afegeix que tampoc volen una alcaldessa com Ada Colau i aposta per una "tercera via".

El Procés no ha acabat "s'ha desplaçat al Congrés"

Rodríguez defensa que el Procés no ha acabat i que s'ha traslladat del Parlament de Catalunya al Congrés de Diputats: "Estan intentant de desmuntar que l'Estat pugui tornar a donar resposta al que va passar".

Rodríguez diu que els indults, la derogació del delicte de sedició o el de malversació, o el canvi de majoria al TC són una mostra d'aquest intent de desmuntar una resposta de l'Estat: "Tenim un govern de la Generalitat que ho continua dient. A Catalunya està adormit, però no al Congrés".

Un jutjat de Madrid investigarà l'Operació Catalunya | Nuria Alcalá

Rodríguez, de confirmar-se l'operació Catalunya: "Seria un fet molt greu"

El secretari General del PP de Catalunya reconeix que si es confirma l'anomenada operació Catalunya, "seria un fet greu", tot i que no en té constància i ho qualifica "de ficció": "Això és una ficció per alimentar una conspiració". Rodríguez demana "màxim respecte per la justícia" i recorda que no hi ha cap mena de sentència i hi ha "informacions interessades i un comissari que ha estat a la presó".

Rodríguez explica que dos dels querellats pel cas, l'exministre Jorge Fernández Díaz, va demanar la suspensió de militància del partit, mentre que Alícia Sánchez Camacho hi continua militant perquè no està investigada.