Enlaces accesibilidad
Dispositiu Policial

800 agents de Mossos i Guàrdia Urbana participaran en l'operatiu especial de Cap D'any

  • El dispositiu comptarà amb 554 agents dels Mossos d'Esquadra i 255 de la Guàrdia Urbana
  • Es faran controls d'accés per evitar l'entrada de vidre i armes blanques a la festa de plaça Espanya
  • L' Ajuntament preveu una assistència similar a la del 2019, quan s'hi van concentrar 94.000 persones

Per
Torna l'espectacle multitudinari a Montjuïc per rebre l'any | Ajuntament de Barcelona
Torna l'espectacle multitudinari a Montjuïc per rebre l'any | Ajuntament de Barcelona

Uns 800 agents de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana participaran en el dispositiu especial per Cap d'Any a Barcelona. Es tracta de 554 agents dels Mossos d'Esquadra i 255 de la Guàrdia Urbana uniformats i de paisà que faran controls d'accés per evitar l'entrada de vidre i armes blanques a la festa de plaça Espanya. L'operatiu es desenvoluparà principalment en aquest punt, on l'únic accés possible serà per les torres venecianes. L' Ajuntament preveu una assistència similar a la del 2019, quan s'hi van concentrar 94.000 persones, i confia que l'esdeveniment transcorri amb civisme.

Un dispositiu de 800 agents de Mossos i Guàrdia Urbana vetllaran per la seguretat la nit de Cap d'Any

Vigilància en altres zones de la ciutat

També hi haurà un focus policial posat en les principals àrees d’oci de la ciutat, com el front marítim, el Poble Espanyol, la plaça Catalunya i la Rambla, i la zona d'oci de Sarrià. L'atenció dels agents estarà centrada en la prevenció de delictes contra la llibertat sexual, les baralles i els furts i robatoris amb violència.

El dispositiu de Cap D'Any de Barcelona es centra en la prevenció de violències masclistes i LGTBI-fòbiques

Més d'1 milió de persones a les discoteques

El Gremi d'Empresaris de Discoteques de Barcelona i Província preveu que 1,1 milions de catalans celebrin la nit de Cap d'Any a locals d'oci nocturn. El sector es mostra optimista amb aquestes xifres, ja que consoliden la recuperació. Pel que fa a la facturació del mes de desembre, la previsió és que augmenti un 10% respecte el mateix mes de l'any 2019. Aquest serà el primer cap d'any per a molts joves en una discoteca o local d'oci nocturn, perquè quan van fer la majoria d'edat es van trobar amb les restriccions de la pandèmia.