Enlaces accesibilidad
Artesania

Beneficis de fer ceràmica

  • La Chisato Kuroki fa més de tres dècades que es dedica a la ceràmica
  • El raku és una tècnica de cocció d’origen japonès
  • Pots trobar a RTVE Play Catalunya tots els continguts de 'Fet a mà', programa presentat per Juan Avellaneda

Per
Fet a mà - Els beneficis de la ceràmica segons la ceramista Chisato Kuroki

Chisato Kuroki és una japonesa establerta a Catalunya des de fa tres dècades i que ha portat les tècniques artesanes del seu país nadiu a la ceràmica d’aquí. Des de Cabrils (Maresme), on té el seu petit taller, Juan Avellaneda, presentador de 'Fet a mà' viu en primera persona el ritual diari que segueix la Chisato perquè les peces es cuinin adequadament. Ho fa amb la tècnica del raku, però utilitzant la versió contemporània: un procediment de cocció d’origen japonès molt lligat a la relació oriental del te i que utilitza forns de llenya i paper.

És com cuidar un bebè que has de vigilar-lo en tot moment

La ceràmica és un procés màgic perquè sovint no saps com acabarà la peça que havies imaginat. Per a la Chisato “és com cuidar un bebè que has de vigilar-lo en tot moment”, però tot i que pugui semblar una artesania complicada i que requereixi molta dedicació, el cert és que és una pràctica amb molts beneficis.

fet a mà - la ceràmica de la japonesa afincada a Catalunya Chisato Kuroki

Chisato Kuroki i Juan Avellaneda fan ceràmica a Fet a mà RTVE Catalunya

Avantatges de la ceràmica

  • Creativitat: Expressar-te a través de la ceràmica és alliberador i segons la Chisato, una manera de mostrar els teus sentiments a través de l’objecte que crees. Explotar el teu vessant artístic et fa connectar amb un mateix reforçant la confiança i la teva autoestima.
  • Millora la concentració: Durant el procés estàs tan connectat amb què estàs fent en aquell moment que millora la teva capacitat de concentració en una època de distraccions constants.
  • Entrena la paciència: el fet que l’elaboració dels objectes sigui un procés llarg, et converteix en una persona més pacient i amb una millor gestió de la percepció del temps.
  • Redueix l’estrès: gràcies a la concentració que requereix, les distraccions externes del dia a dia es redueixen i les preocupacions que t’acompanyen poden aturar-se durant la pràctica.
  • Fomenta la sociabilitat: és una activitat que pots fer en companyia, en grup o individual amb una professora. Un moment per a compartir amb els altres alhora que connectes amb tu mateix.

Descobreix més sobre la ceràmica i els seus beneficis de la mà de Chisato Kuroki a 'La constància' a RTVE Play Catalunya.