Enlaces accesibilidad
Cinema

Amaia Salamanca i Carlos Cuevas ens presenten 'La piel del tambor'

  • Els actors ens parlen d'un film basat en l'obra de Pérez-Reverte que ara arriba als cinemes.
  • "És un thriller amb un ritme xulíssim, és trepidant i enganxa molt", detalla l'actor català.
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Amaia Salamanca i Carlos Cuevas ens presenten 'La piel del tambor'

Els actors Amaia Salamanca i Carlos Cuevas ens presenten el film La piel del tambor, que s'estrena oficialment aquest divendres 21 d'octubre. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, ens acosten els detalls d'una pel·lícula basada en una obra original de l'escriptor Arturo Pérez-Reverte.

La protagonista ens explica que estan molt contents amb el resultat final de la producció. L'actor català, que ja està rodant un altre projecte, ha revelat que l'ha pogut veure durant un vol d'avió, i que li ha agradat molt: "Funciona estupendo. És un thriller amb un ritme xulíssim, la novel·la és trepidant i enganxa molt". Tot i que l'obra original té trenta anys, Salamanca destaca que la història funciona perfectament actualitzada ara com ara, i que el personatge que interpreta "podia ser una dona empoderada de l'època, i portada a ara mateix".

La protagonista del film és Macarena Bruner, una dona que lluita en contra que es derrueixi una església de Sevilla l'any 1995, que pertany a la seva família i és el seu llegat. "Hi està havent una sèrie de successos, de morts, que és el que fa que vingui el Pare Quart a veure què està passant", ha detallat sobre l'argument.

Per la seva banda, Cuevas ha destacat que el seu personatge no apareix a la novel·la com a tal, més enllà de forma anecdòtica, més petita. "És una construcció. És la figura del narrador, tot el que l'espectador necessita saber", argumenta. Es tracta d'un capellà que és un hacker, encarregat de la ciberseguretat del Vaticà, que ajuda al Pare Quart a resoldre la trama d'assassinats i misteris.

L'artista català detalla que ja havia fet un paper breument relacionat amb l'església abans, quan a la sèrie Ventdelplà feia d'escolanet en un episodi. "És la meva màxima relació amb l'església, tant a la ficció com a la vida", ha apuntat.

Armitage i altres estrelles

L'actor Richard Armitage interpreta el paper del Pare Quart en el film. Salamanca ha detallat que es tracta d'una persona "meravellosa". "Com que ha treballat tant i ha fet superproduccions, pots tenir una altra manera de pensament. Però és una persona molt integrada en l'equip, molt preocupada pel personatge i molt tranquil. M'ha encantat conèixer-lo". També té molt "sentit de l'humor" i "sarcasme", han detallat els actors.

Un dels altres noms de la producció és Fionnula Flanagan, que interpreta el paper de la mare de la protagonista, entre altres personatges com Paul Guilfoyle. En aquest cas, Salamanca ha destacat com ha aprofitat per fer un viatge per Europa amb la seva dona, aprofitant l'avinentesa. "Un tío molt disfrutón i campechano", ha dit Cuevas.

L'actriu espanyola també ha explicat que Armitage ha estat molt "pacient" i "generós" amb ells, ajudant-los amb qualsevol dubte amb l'anglès. I és que el film ha estat rodat íntegrament en aquesta llengua estrangera per a Salamanca i Cuevas, encara que l'acció passi a Sevilla i al Vaticà, el que els ha obligat a treballar també la llengua: "És una manera d'unificar-ho tot i que arribi a més gent", ha justificat l'artista.

Cuevas ha explicat que ja era el seu segon projecte en anglès i ha estat molt còmode, però que ha hagut de treballar amb una coach: "El pitjor que ens pot passar com a actors és estar pensant en el text, en l'accent i la pronunciació". En el cas de Salamanca, ha detallat que també ha hagut de treballar amb una especialista durant pràcticament un mes, ja que era el seu primer projecte en anglès, i volia donar la seva entonació adequada.

L'acceptació de Pérez-Reverte

Salamanca ha reconegut que li feia molta "impressió" conèixer a l'autor de l'obra original, Arturo Pérez-Reverte. Ha detallat que no va participar en el rodatge, per bé que estava en contacte amb el director del film. "Està molt involucrat, donant molt suport a la pel·lícula. Tenia molts dubtes, però ha dit que l'ha sorprès, que veia reconeguda la seva novel·la", ha explicat l'actriu.

Projectes en marxa

Cuevas i Salamanca tenen ja altres projectes en marxa. El català ha estat rodant un film a les Canàries, que ara el portarà a Madrid i a la República Dominicana. I avui mateix presenta Smiley, una sèrie espanyola que s'estrena a Netflix.

Per la seva part, l'actriu ha detallat que, quan acabi la promoció, començarà el rodatge d'un film de terror psicològic, un gènere on debutarà. "En tinc ganes d'entrar en aquest nou projecte", ha detallat sobre un projecte "petit".

"Veig al·licients a tot arreu. M'agrada estar treballant. Sempre veig que m'emportaré quelcom positiu", ha dit Salamanca sobre com escull un actor els projectes. En el cas de Cuevas, tot el contrari: "Quan veig que em pot fer vergonya aliena, no em representa o pot sortit molt malament, em quedo a casa tranquil·lament. Però sempre hi ha coses a les quals aferrar-se", ha argumentat.