Enlaces accesibilidad
Temporal

La forta tempesta del Camp de Tarragona avança el canvi de temps

  • El litoral tarragoní i de l'Ebre registra fins a 30 litres per metre quadrat en només 30 minuts
  • El 112 rep una vuitantena de trucades i els bombers han de fer una vintena de sortides
  • Els bombers han intervingut per avisos per petites inundacions de carrers i locals sense importància

Per
Un fort aiguat sacseja el Camp de Tarragona

Una forta tempesta, acompanyada de calamarsa i ràfegues intenses de vent, ha deixat importants precipitacions al Camp de Tarragona. L'episodi de pluja intensa ha durat en prou feines 30 minuts i ha recorregut de sud a nord tot el litoral amb prop de 30 litres per metre quadrat de precipitació registrada a l'estació meteorològica de Torredembarra.

Posteriorment, cap a mitja tarda, un episodi molt semblant, amb precipitacions també de fins a 30 litres per metre quadrat s'ha reproduït a les terres de l'Ebre.

Avançament d'un canvi de temps

Un temporal d'estiu que avança el canvi de temps que es preveu a partir d'aquest dimecres en què també s'espera que la pluja torni a fer aparició al litoral. Les precipitacions, amb amenaça de nous aiguats, s'espera que siguin especialment fort al Camp de Tarragona i el litoral de Barcelona. Posteriorment, les tempestes es traslladarien a les comarques gironines.

Protecció Civil demana molta prudència en els desplaçaments i activitats a l'exterior a les comarques de l'Ebre i sud de Tarragona per l'avís de temps violent, que ha emès el Servei Meteorològic de Catalunya aquest dimarts a la tarda. Les comarques afectades són Baix Ebre, Baix Camp, Ribera d'Ebre i Priorat, amb xàfecs localment intensos i acompanyats de fortes ratxes de vent. A Aldover (Baix Ebre), s'han superat els 30,7 mm en 30 minuts i s'han registrat ratxes de vent de 61,6 km/h.

Una vintena d'intervencions dels bombers

El número d'emergències 112 ha rebut una vuitantena de trucades i els Bombers han hagut de fer una vintena de sortides a causa de l'aiguat que ha començat a mig matí al Baix Camp i s'ha desplaçat cap al Tarragonès i amb menor intensitat a l'Alt Camp, el Baix Penedès i el Garraf. El pla d'alerta per inundacions (Inuncat) ha quedat definitivament desactivat cap a les 3 de la tarda.

Les precipitacions han anat acompanyades de calamarsa, amb pedres de gel de fins a 5 centímetres de diàmetre. Tot i això, no hi ha hagut incidències greus tot i que en alguns punts com a Reus han arribat a caure més de 24 litres per metre quadrat en només uns minuts. Una de les intervencions més destacades ha estat al Teatre Bartrina de Reus, on l'aigua entrava a l'edifici.

Afectacions a la xarxa viària, rodalies i l'aeroport

A banda, també han hagut d'actuar en algun local inundat i s'han hagut de revisar dos vehicles que havien quedat atrapats sota d'un pont a El Vendrell, però que anaven sense passatge. També a la costa, alguns passos soterrats han quedat anegats a Altafulla. En paral.lel hi ha hagut retencions de fins a 10 kilòmetres a l'AP-7 i retards de fins a 30 minuts a rodalies entre Reus i Torredembarra.

També quatre vols de l'aerolínia Jet2 amb origen Belfast i Londres que havien d'aterrar a l'aeroport tarragoní han hagut de ser desviats al Prat.

Bandera vermella a una desena de platges

Protecció Civil també ha informat que a causa de la tempesta elèctrica moltes platges del litoral tarragoní, entre Vila-seca i Cubelles, han penjat la bandera vermella. La normalitat s'ha recuperat cap a les 2 de la tarda.

Ara bé, una de les imatges més impactants ha estat la de la mànega d'aigua que s'ha pogut veure a la costa de Mont-roig del Camp, davant del Cap de Salou.