Enlaces accesibilidad
Fortes tempestes

La pluja torna a Barcelona un mes després

Per
La pluja anega els carrers de Badalona

Barcelona s’ha retrobat amb la pluja després de pràcticament un mes de no veure ni una gota. Les darreres precipitacions dataven del 6 de juliol. Aquest divendres les tempestes han arribat amb força al litoral del Maresme i el Barcelonès, tot i que no han provocat afectacions importants. De fet, Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla INUNCAT per fortes pluges i risc d'inundacions fins a les 2 de la matinada.

L'alerta per possibles inundacions s'ha traslladat cap al tard a les terres de Ponent i el Camp de Tarragona. A Barcelona el vent ha arribat als 70 kilòmetres per hora aixecant la sorra de les platges.

Petites inundacions i interrupció a rodalies

El telèfon d'emergències 112 ha rebut prop de 200 trucades a causa de les pluges fins a les 18h i el fort vent ha obligat els bombers de la Generalitat a treballar en una setantena d'avisos per incidències. Es tracta d’avisos sobretot petites inundacions i caigudes de branques d'arbres, des de les 3 de la tarda.

La caiguda d’un llamp a una subestació elèctrica de Castellbisbal ha afectat les línies de Rodalies R1, R4 i R8 interrompent la circulació en els trams de Martorell amb Cornellà i Cerdanyola Universitat, que s’ha restablert tot i que s’han mantingut els retards a aquestes línies.

Les pluges han començat al Pirineu

Protecció Civil ha llançat un nou avís per temps violent a les comarques del Pallars Jussà, la Noguera i l'Alt Urgell. De fet, a la Pobla de Segur s'han registrat 28 litres i mig per metre quadrat en 30 minuts.

Altres zones afectades han estat el prelitoral i litoral central. Protecció Civil recomana extremar la prudència perquè van acompanyades de calamarsa i fort vent. De fet, per primera vegada des del 6 de juliol ha plogut a tot Barcelona i els punts on més litres han caigut han estat els barris marítims i Collserola.

Evitar passar les zones inundades

El temporal, en el seu pas per la Catalunya Central han deixat algunes intensitats puntualment fortes, com a Castellnou de Bages amb 20 litres per metre quadrat en 30 min.

Protecció civil recomana evitar els accessos a peu o amb vehicle a punts baixos, guals i rius, així com travessar rieres o zones inundades.