Enlaces accesibilidad
Sant Joan a Barcelona

60.000 persones s'han reunit a les platges durant una revetlla amb "pocs incidents" i de tornada a la normalitat

  • Interior fa un balanç positiu de la nit, malgrat uns 32 incidents a la Barceloneta, entre ells almenys 5 agressions masclistes
  • Els Bombers tanquen la revetlla de Sant Joan amb 663 actuacions
  • Una mort per arma blanca i un intent d'homicidi a una dona sense sostre a Barcelona durant la nit

Per
60.000 persones s'han reunit a les platges durant la revetlla

Interior celebra que la revetlla de Sant Joan hagi tingut “pocs incidents” i agraeix el comportament ciutadà. Les platges de Barcelona s'han tornat a omplir de gom a gom i s'ha fet un "balanç positiu" de la nit, malgrat uns 32 incidents a la Barceloneta, entre ells almenys 5 agressions masclistes.

5.600 trucades al 112

El telèfon d’emergències 112 ha rebut 5.600 avisos, el que representa un 7% més respecte a l’any passat. De les trucades rebudes, 2.900 han estat relacionades amb incendis en contenidors urbans per actes incívics o per petits incendis en vegetació en via pública. “No hi ha hagut grans situacions provocades per la revetlla”, ha destacat el secretari general d’Interior, Oriol Amorós. Els Bombers tanquen la revetlla de Sant Joan amb 663 actuacions.

Platges plenes

L'espai més concorregut per la revetlla han estat les platges. Les de Barcelona han recuperat el protagonisme acollint unes 60.000 persones durant la nit. Ha estat l'espai de "màxima concentració", segons ha explicat aquest divendres al matí el tinent de l'alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, que fa un "balanç positiu" de "les activitats" en aquests espais.

Tanmateix, a la Barceloneta hi ha hagut fins a 32 incidents, dels quals 5 han estat agressions masclistes. Segons Batlle, només en aquest barri s'han gestionat dues agressions sexuals, un cas d'abús sexual i dos casos de "molèsties" en espais públics.

Reobertura i neteja

"Les platges ja estan desallotjades, els serveis de neteja estan acabant la feina. Per tant, podem dir que és una revetlla dins de la normalitat, amb una important concentració de gent", ha remarcat Batlle. La previsió inicial era iniciar el dispositiu de neteja a les sis del matí, però finalment a les platges de la zona de ciutat vella han començat "una mica després de les sis", mentre que la policia ha "aconsellat" el desallotjament de les platges de Sant Martí a dos quarts de set. Un desallotjament que, segons Batlle, s'ha fet amb "normalitat".

Una mort per arma blanca i un intent d'homicidi

Aquesta nit si s'han produït diversos incidents de gravetat. Batlle ha informat de la mort d'un home per arma blanca i de l'intent d'homicidi a una dona sense sostre a Barcelona. Els Mossos d'Esquadra estan investigant l'atac mortal a l'home de 41 anys al carrer Lleida, prop de Montjuïc. "Ha estat apunyalat per dues persones que s'han escapat", ha dit Batlle sense afegir més detalls.

L'altra agressió "important" de la nit" ha estat la "temptativa d'homicidi a una indigent a l'avinguda Drassanes", ha afegit Batlle. Li han llençat líquid inflamable provocant-li ferides a la cara. Segons Batlle, la dona agredida va anar "per propi peu" als serveis sanitaris i, malgrat les ferides, la seva vida no corre perill.

Paral·lelament, Oriol Amorós, ha informat de 57 detencions, 18 per violència contra les dones. Concretament, 15 per violència de gènere i 3 per delictes contra la llibertat sexual.

Incendis a diversos immobles

Un altre dels principals successos de la nit ha estat la mort d'un home en un incendi en un pis de l'Hospitalet de Llobregat. El foc s’ha produït en un habitatge del carrer Montseny, a la zona de Torrassa, que ha quedat completament calcinat. Les flames han obligat els bombers a desallotjar diversos veïns que vivien a la finca afectada. Ara, els Mossos d’Esquadra estan investigant les causes del foc.

A banda, han treballat també en un incendi a Palafolls, en una fàbrica de mobles.

També hi ha hagut un incendi en un altre pis a Cornellà de Llobregat, sense víctimes; un foc en una nau abandonada a Igualada i un en un camp de Cabanes.

Sense víctimes mortals a les carreteres

Per últim, la nit de la revetlla ha acabat sense cap víctima mortal a la xarxa viària interurbana, segons informa el Servei Català de Trànsit. Fins a aquest divendres al matí han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona 259.517 vehicles, el que representa un 57,7% dels 450.000 previstos fins a les tres de la tarda. Les dades suposen també un 19,1% menys de moviments respecte al 2016, quan la revetlla també va caure en dijous. Pel que fa als controls de trànsit, s'han fet 2.292 lectures d'alcoholèmia en 62 punts de la xarxa viària, de les que 254 ha estat positives (un 11% del total), 24 de tipus penal. Altres 40 conductors han estat sancionats per conduir sota els efectes de substàncies estupefaents.